|

De top 7 van leukste Pasar Malam events in Nederland 2023

Een Pasar Malam is in Zuidoost-Azië een markt die ’s avonds gehouden wordt. Naast groente, fruit en andere etenswaren, wordt er ook speelgoed, kleding en ander non-food verkocht. Van oorsprong is het een markt voor de koopjes.

De Pasar Malam in Nederland is een echt evenement een markt met voornamelijk Aziatische producten voor en non-food, vele etenstentjes, muziek, dans en diverse optredens. Ook is het vaak een ontmoetingsplek voor Aziaten en families.

In Nederland is een Pasar Malam vaak meerdere dagen, de markten beginnen meestal rond de middag en eindigen in de avond. Veel Pasar Malam evenementen zijn overdekt en worden gehouden in grote evenementen hallen die Oosters worden aangekleed, maar dit kan ook in winkelcentrums of andere indoor locaties of in tenten.

In de zomer worden er ook diverse Pasar Malams op pleinen en in het centrum gehouden. Deze Pasar worden meestal in tenten gehouden en zijn ook voorzien van een podium. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 7 leukste Pasar Malam evenementen in Nederland. De Pasar Malams worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven.

Tong Tong Fair – Den Haag

De Tong Tong Fair is een groot festival op het Malieveld in Den Haag. Het draait tijdens het festival voornamelijk om de Indische cultuur. Tot 2009 draaide het festival onder de naam Pasar Malam Besar. (wat in het Indonesisch betekend grote avondmarkt). De eerste Pasar Malam Besar werd gehouden in 1959.

Naast de Indische cultuur en producten vind je ook veel Aziatische producten. Het festival wordt gehouden in tenten op het malieveld en is een grote happening. Naast vele koopjes en mooie unieke producten is er uiteraard ook veel eten en drinken te verkrijgen en is er live muziek, shows en veel meer entertainment.

Het is de grootste pasar van Nederland en zeker de moeite waard om meerdere dagen te bezoeken. Tong Tong Fair wordt in 2023 gehouden van 31 augustus tot en met 10 september. Als je meerdere dagen wil genieten van dit prachtige evenement is Best Western Plus Plaza Den Haag een goede keuze. Het hotel ligt op loop afstand van het Malieveld


Pasar Malam Steenwijk

De Pasar Malam in Steenwijk wordt altijd gehouden in de zomer op het marktplein in het centrum van de vestigingsstad. In 2023 wordt de Pasar Malam 5 dagen gehouden van 26 tot en met 30 juli.

Op het marktplein zijn diverse stand met de mooiste en lekker Indische en Aziatische producten te zien en te proeven. Uiteraard zijn er ook diverse etenstentjes met de lekkerste gerechten van bekende tot onbekende specialiteiten.

Op het plein is ook een podium voor diverse live optredens en shows waaronder traditionele dansen. De Pasar Malam gaat door tot in de avond.

De Pasar is goed te combineren met het leuke centrum van de stad en met Taman Indonesia. Taman Indonesia is een kleine Aziatische dierentuin dat gelegen is in Kallenkote dat naast Steenwijk ligt. Je vind hier interessante dieren waaronder de Loewak en Balispreeuwen.

Fletcher Steenwijk is een aanrader als je wil overnachten, ben je meerdere dagen in Steenwijk, dan is Giethoorn ook leuk te bezoeken.


Pasar Malam Rotterdam

De Pasar Malam in Ahoy is traditie getrouw jaren gehouden tijdens het Paasweekend, in 2023 is de pasar ook weer tijdens het paasweekend. In 2022 is er gekozen voor een andere datum.

De pasar wordt gehouden in maar liefst 2 hallen elke hal heeft ook zijn eigen podium. Dit betekend ook dat er veel optredens zijn tijdens de 3 daagse Pasar Malam. Maar ook buiten de optredens is het genieten met meer dan 100 kramen en ruim 10 verschillende restaurantjes met lekkere snacks en gerechten.


Pasar Malam Dordrecht

De Pasar Malam in Dordrecht is de grootste gratis toegankelijk Pasar van Nederland en wordt gehouden in het centrum van de prachtige stad Dordrecht. Van 6 augustus tot en met 9 augustus kun je genieten van de mooie Pasar in Dordrecht.

De locatie van de pasar wordt gehouden op het Statenplein, de Sarisgang en het Achterom naast vele kraampjes met lekkernijen zijn er restaurantjes en ontbreekt het ook niet aan dans en muziek. De Pasar is goed te combineren met het mooie historische centrum van Dordrecht.


Pasar Malam Den Bosch

Pasar Malam Istimewa XL in Den Bosch wordt gehouden in de Brabanthallen op de datum van 2023 is nog niet bekend. De grote aantrekkelijk Pasar Malam trekt vele bezoekers uit heel Nederland. Dit is niet zonder een reden.

De stands verkopen mooie Oosterse / Aziatische producten, op de markt zelf hangt een prettige en heerlijk sfeer met prettige geuren, gezellige optredens van dansacts en live optredens. Ook aan het innerlijk van de mens is gedacht,

Eten is een belangrijk element bij de Aziatische en Indische cultuur, dit zie je ook terug aan de keuze en de diverse stands op deze leuke Pasar.


Pasar Malam Zwolle

De Pasar in Zwolle wordt gehouden in de IJsselhallen en is op 17, 18 en 19 september 2023. De Pasar is verdeeld over verschillende hallen waardoor je het gevoel krijgt dat er geen einde aan komt. Op verschillende plekken zijn er optredens en muziek.

Uiteraard ontbreekt het ook niet aan prachtige handelswaar en heerlijk eten. Door de verschillende eettentjes wordt het nog lastig kiezen waar je wilt gaan eten.


Pasar Malam Groningen

In het Noorden van Nederland weten ze ook wel hoe ze in een Pasar moet organiseren. De pasar wordt georganiseerd in het sportcentrum van Kardinge wordt een gezellige Pasar gehouden. In totaal zijn er meer dan 80 prachtige en zeer diverse stand met oosterse producten, massage behandelingen, mediums en uiteraard heerlijk eten.

Het aanbod van hapje en gerechten is groot. Van warme maaltijden tot de lekkerste ijsjes en vele vruchten. Ook de aankleding is door een ringetje te halen dit draagt zeker bij aan de sfeer die er hangt.

De optredens zijn ook zeker de moeite waard, je vind diverse live optredens maar ook prachtige dansshows met traditionele dansacts. De pasar wordt op 26, 27, 28 en 29 mei 2023 gehouden.

Vergelijkbare berichten