Rottenburg ob de Tauber
Duitsland
Ramon Kuiters
Duitsland
02/07/2024
5 min

De top 7 van de mooiste dorpen en steden in Beieren 2024

02/07/2024
5 min

Beieren is de grootste deelstaat van Duitsland en is gelegen in het zuiden van Duitsland. Beieren is geliefde vakantiestreek in Duitsland. Beieren staat bekend om de Oktoberfest, het grootste bierfestival ter wereld wordt gehouden in München. Überhaupt een prachtige stad om te verkennen. Maar ook de kastelen, de uitgestrekte groene bossen, imposante bergen en de middeleeuwse dorpen zijn een lust voor het oog.

Op deze pagina ga ik meer vertellen over de 7 mooiste dorpen en steden in Beieren. De dorpen en steden worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven wat je van de dorpen kunt verwachten en welke je zeker niet mag overslaan bij een bezoek aan Beieren.  

Regensburg

Regensburg is geen dorp maar een havenstad maar is wel zeker de moeite waard om te bezoeken. De havenstad is gelegen aan de Donau en heeft een ruim 2000 jaar oude binnenstad. De binnenstad heeft meer dan 1.500 indrukwekkende monumenten en staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Als je van mooie gebouwen houdt zit je erg goed in Regensburg. Ook de pleinen zoals Haidplatz, Rathausplatz, Domplatz, en Steine Brucke zijn zeer interessant. Een goede manier om Regensburg te verkennen is doormiddel van een prachtige stadswandeling door de middeleeuwse centrum. Leuke bezienswaardigheden in Regensburg is de St. Emmeram Adbij en de Rijksdagzaal in het Oude Raadhuis. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Regensburg

Grainau

Grainau is een rustig wintersportdorp dat ook zeker de moeite waard is om in de zomer te bezoeken. Ondanks dat het leuke dorp in de buurt bij de Zugspitze ligt waar je verschillende populaire wintersport gebieden vindt , is het een zeer goede plek om te ontspannen na een dagje wintersport. 

In de zomer is het een prachtig gebied voor de wandelaars en fietsers. Het dorpje zelf heeft diverse restaurants en accommodaties om te overnachten. De bevolking is zeer vriendelijk. 

Bekijk hier het prachtige Berghotel Hammberbach

Bekijk hier het mooie Berghotel Hammerbach voor een onvergetelijke vakantie!

Rothenburg ob der Tauber

Rothberg ob de Tauber is een middeleeuws dorpje waar de vakwerkhuizen in pasteltinten zijn geverfd. Dit maakt het plaatsje ook zeer bijzonder en geschikt voor een mooie wandeling want er is veel te zien in Rothenburg ob der Tauber. Rothenburg heeft nog een prachtige stadsmuur met torens en een omloop van de binnenkant van de muur. 

Het plaatsje doet sprookjesachtig aan dit komt zeker door de stadsmuur, het vele groen in de tuinen en de stadsparken. In Rothenburg kun je ook goed terecht voor een middag shoppen het heeft namelijk veel unieke leuke winkeltjes en een uitstekende horeca met leuke restaurantjes. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Rothenburg ob der Tauber

Deggendorf

Deggendorf is gelegen tussen de Donau en het Beierse Woud en is zeer geschikt door iedereen die van cultuur en natuur houdt. In Deggendorf vind je een heerlijk centrum met o.a. middeleeuwse stadspleinen, een aantrekkelijk winkelstraat, vele horecazaken. 

In Deggendorf zijn ook regelmatig leuke (culturele) evenementen. Deggendorf is ook zeer geliefd in de winter het is een wintersport gebied met vele ski en langlauf mogelijkheden. In de zomer kun je hier juist uitstekend van de natuur genieten. Een walhalla voor de wandelaar. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Deggendorf

Sommerhausen

Ook Sommerhausen heeft een middeleeuws karakter en is gelegen aan Main. Sommerhausen is ommuurd en heeft een aantal prachtige stadspoorten. Het centrum is gerestaureerd en naast winkels ook diverse restaurants en hotels. 

Het gebied om Sommerhausen heen leent zich erg goed voor fietstochten en wandelingen en is tevens ook een zeer goede rustplek voor je reis naar Italië of Oostenrijk. Een leuk weetje is dat de wijn in Sommerhausen een belangrijke rol speelt je vind hier mooi wijnvelden waar je van boven af een prachtig uitzicht op hebt. Ook zijn er diverse wijnwandelingen mogelijk en een proeverij in één van de lokale wijnhuizen. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor  Sömmerhausen

Dinkelsbühl

Dinkelsbühl is gelegen aan Toeristische route Romantische Strasse. Het leuke Duitse plaatse Dinkelsbühl is volledig ommuurd en bestaat uit vele middeleeuwse en reaissance gebouwen. De binnenstad heeft vele prachtige gebouwen die goed bewaard zijn gebleven. In Dinkelsbühl vind je meer dan 600 monumenten waaronder stadspoorten, torens en een oude verdedigingsmuur. Deze muur is 2,5 kilometer lang en bijna 6 meter hoog. 

Andere leuke bezienswaardigheden zijn o.a. de munsterkerk St.-Georg, het historisch museum en het Haus der Geschichte Dinkelsbühl. In Dinkelsbühl vind je ook vele oude ambachten zoals de Pottenbakkerij, houtsnijkunsten en nog veel meer. 

De omgeving zelf leent zich erg goed wandelingen, fietstochten golfen en paardrijden dus vervelen wordt moeilijk in Dinkelsbühl.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Dinkelsbühl

Feuchtwangen

Feuchtwangen stond vroeger bekend als belangrijk bedevaartsoord, De nagel van het kruis van Christus zou hier namelijk liggen. Tegenwoordig komen ook voor toeristen om andere redenen naar Feuchtwangen zoals de idyllische straten en de smalle steegjes in de historische kern van het dorp. 

De Marktplatz is een geliefde en mooie plek in Feuchtwangen en ook de plek waar even evenementen worden gehouden het hele jaar door waaronder een prachtige kerstmarkt. andere leuke evenementen zijn de bedevaartspelen, Aldstadtfestival en het Mooswiesenfeest

Andere evenementen die in Feuchtwangen gehouden worden zijn de Bedevaartsspelen (juni tot begin augustus), het Aldstadtfestival (begin juni) en het Mooswiesenfeest (eind september).

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Feuchtwangen

Reacties
Categorieën