Port-de Soiler
Spanje
Ramon Kuiters
Spanje
01/27/2024
6 min

De top 7 van de leukste badplaatsen op Mallorca 2024

01/27/2024
6 min

Mallorca is een populair vakantie eiland en dat is niet zomaar. De witte stranden van Mallorca zijn één trekpleisters, maar ook de pittoreske dorpjes en de fanatische natuur zijn redenen om Mallorca te bezoeken. Een groot voordeel van Mallorca is dat het eiland niet ontzettend groot is, je kunt het eiland heel goed verkennen in een korte tijd. Een huurauto is hierbij wel aanrader. Sunnycars is bijvoorbeeld een betrouwbare partner.

Als je besluit om op vakantie te gaan naar Mallorca kan het nog lastig kiezen zijn voor welke badplaats je gaat. Om je hierbij een beetje te helpen heb ik de 7 leukste badplaatsen van Mallorca voor je op een rij gezet. De badplaatsen zijn heel divers en daarom heb ik ze ook uitgebreid beschreven. Zodat jij goed kunt bepalen welke badplaats het beste bij jullie past.

Alcúdia

Alcúdia is een zeer geliefde badplaats als het om vakanties gaat en vooral onder de strandliefhebbers. De baai van Alcúdia heeft een lengte van 10 kilometer, kortom strand genoeg om te zonnen. Het strand heeft een Blauwe-vlag keurmerk en dat betekend dat het aan diverse kwaliteiteisen voldoent maar ook schone faciliteiten heeft en een goede waterkwaliteit.

Een ander groot pluspunt is dat het strand geleidelijk afloopt dat het maakt strand ook veilig en ideaal voor kinderen. Een mooi strand in de buurt van Alcüdia is Playa de Muro een aanrader als je een keer van een ander strand wil genieten.

Ook buiten het strand is er nog genoeg te beleven in Alcúdia, de oude binnenstad is nog steeds bijna helemaal ommuurd, het is niet alleen een oude binnenstad maar ook een centrum met veel sfeer, gezellige restaurants met lekker eten en diverse winkeltjes.

De ligging van Alcúdia is ook zeer gunstig als jij meer van het eiland wil ontdekken of verkennen. Je ligt bijvoorbeeld maar 45 minuten van de hoofdstad van Mallorca (Palma de Mallorca)

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Alcúdia

Playa de Palma & El Arenal

El Arenal en Playa de Palma liggen dicht tegen elkaar aan, het bruisend toeristengebied is zo uitgestrekt dat het beide plaatsen aan elkaar verbind. Het kilometer lange strand en de boulevard zijn het hart van het gebied. Niet alleen de boulevard en het strand zijn interessant, de vele zijstraten zijn voorzien van boetiekjes, leuke winkeltjes, restaurants, bar en andere uitgaansgelegenheden.

El Arenal en Ca´n Pastilla worden niet voor niets gezien als uitgaansstad op Mallorca. De uitgaansgelegenheden zijn gericht op de Westerse toeristen. Je vind hier zelfs Nederlandse bars, zelf vind ik de Ierse pubs een echte aanrader. Feesten tot de vroege uurtjes is hier geen probleem.

Het strand is uitgestrekt en geeft je ook vele mogelijkheden. Zoals diverse watersport activiteiten. Ook vertrekken er diverse boottochten vanuit Playa de Palma & El Arenal. Overdag is het goed vertoeven tussen de palmbomen en dichtbij de boulevard. ´S avonds is er vooral veel gezelligheid rondom het strand.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Playa de Palma & El Arenal


Port de Sóller

Port de Sóller is een badplaats in het noordwesten van Mallorca en is gelegen in één van de mooiste baaien van het eiland Mallorca. De jachthaven aan de noordkant en het Tramuntana gebergte op de achtergrond zorgen voor een pracht beeld, en geven je een speciaal gevoel als je door Port de Sóller loopt.

Het plaatjes zelf heeft mooie stranden en een boulevard met leuke restaurants en winkeltjes vervelen is hier zeker niet mogelijk. Wil je de natuur in? vanaf Port de Sóller loop je ook zo de bergen in voor een mooie wandeling.

Leuk om eens of meerdere keren bezoeken is Sóller, dit is een zeer charmant plaatsje en ligt maar 5 kilometer van Port de Sóller af. Je kunt je verplaatsen met de authentieke houten trein die tussen Sóller en Port Sóller rijdt. Dit is een prachtig ervaring en zeer geliefd bij de toeristen en dagjes mensen. Niet alleen de rit is al een leuke belevenis maar de route die je aflegt is ook het genieten waard.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Port de Sóller

Cala d’Or

In het zuid-oosten van Mallorca vind je de prachtige badplaats Cala d´Or. Cala d´Or is een uitstekende bestemming voor gezinnen. De badplaats is zeer kind- en gezinsvriendelijk. Dit heeft ook zeker met de stranden te maken. In totaal zijn er 5 stranden met elkaar, de stranden zijn gelegen tussen de beboste heuvels. De 5 stranden zijn: Cala d’Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera, Cala Serena en Cala Gran.

Het centrum is een gezellige plek met een groot aanbod van restaurants, barretjes en winkels, een leuke bijkomstigheid is dat er in de zomer een treintje rijdt tussen de stranden, het centrum en de vele hotels / resort. Het treintje is erg geliefd bij de kinderen. Ook de haven is ook een mooie plek om eens te bezoeken.

Vanuit Cala d´Or kun je ook diverse excursies boeken zoals een excursie naar de grotten van Drach of dolfijnen spot.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Cola d´Or

Bekijk hier het aantrekkelijke aanbod voor Cala d´Or en laat je verrassen!

Santa Ponsa

Santa Ponsa is een badplaats dat het echt van de stranden moet hebben. Met de keuze uit 3 mooie stranden zit je als strandliefhebber erg goed in Santa Ponsa. Je hebt hier het strand van Santa Ponsa, het Cala Blanca-strand en het Calo de Pallicer-strand. Op de stranden zijn diverse watersportmogelijkheden.

Het centrum bestaat voornamelijk uit één lange boulevard die gericht is op de vakantieganger. Het is een leuke plek met diverse winkeltjes, restaurants en barretjes. Ook een goede plek om ´s avonds eens lekker te gaan feesten. Naast barretjes vind je hier ook enkele discotheken.

Santa Ponsa is gelegen in het zuid-westen van Mallorca en is gedeelte gebouwd tegen de heuvels en het is een uitstekende bestemming als je de drukte wil ontwijken maar toch wil genieten van een feestje en mooie stranden.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Santa Ponsa

Cala Millor

Het voormalige visserdorpje Cala Millor is tegenwoordig ook een zeer goede bestemming als je van kleinschalige badplaatsen en locaties houdt. Het is hier intiemer en kleiner maar zeker niet minder mooi of gezellig. De uitgebreide boulevard en het gezellig centrum hebben vele winkeltjes en horeca gelegenheden zodat het ook aan niet ontbreekt in Cala Millor.

Het strand van Cala Millor is 2 kilometer lang en heeft een blauwe vlag. Dit houdt in dat het een strand is van een hoge kwaliteit en dat willen we toch graag tijdens onze vakantie. Op het strand zijn diverse voorzieningen en je kunt ook actief bezig zijn met het grote aanbod van watersport activiteiten. Denk hierbij aan water jetskiën bijvoorbeeld. uiteraard is het strand ook zeer geschikt om te zonnen.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Cala Millor


Magaluf

Magaluf is misschien een relatief kleine badplaats maar wel een zeer levendige badplaats die ook zeer geliefd is onder jongeren. in Magaluf weten ze namelijk wel goed hoe hier een feestje gevierd kan worden. Wist je dat Magaluf bekent staat bij de feestgangers om de schuimparty´s?

Maar ook buiten het uitgaan heeft Magaluf je nog genoeg te bieden, een centrum met restaurants en diverse winkels. Maar ook het strand is een heerlijk plek, in totaal zijn er zelfs 3 verschillende stranden waardoor er altijd wel een leuk en geschikt strand en plekjes te vinden.

Hoewel er ook diverse Nederlanders en Belgen voor Magaluf kiezen zie je hier vooral voor Britten feest vieren. Magaluf is daarin tegen wel één van de goedkoopste bestemmingen op Mallorca,

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Magaluf

Reacties
Categorieën