| |

De 7 leukste gratis bezienswaardigheden in Valencia 2024

Valencia is misschien niet de stad waar je meteen aan denkt als het gaat om citytrips naar Spanje. Toch is het een stad dat je heel veel te bieden heeft en zeker tot de mooiste steden van Europa behoort als het gaat om stedentrips. Valencia heeft je namelijk erg veel te bieden het heeft een prachtig historisch centrum ook wel Citutat Vella genoemd, mooi stranden en vele bezienswaardigheden.

Helaas maken naast de reis vaak de bezienswaardigheden een citytrip erg duur. Maar Valencia lijkt hier wel een uitzondering op je kunt namelijk ook vele prachtige plekjes en bezienswaardigheden gratis bezoeken.

De 7 leukste gratis bezienswaardigheden en activiteiten in Valencia heb ik voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de bezienswaardigheden heb ik deze uitgebreid beschreven en diverse tips toegevoegd.

Vakantie naar Valencia

Als je in de buurt bent van Valencia en je hebt de moeilijk om deze prachtige stad te bezoeken is dit zeker aan te raden. Maar Valencia is ook zeer geschikt voor een stedentrip. Dit is eenvoudig te boeken tegenwoordig. Via KAYAK.nl of Vliegwinkel.nl kun je eenvoudig en goedkoop vliegtickers reserveren. Een hotel reserveren kan heel eenvoudig via Trivago, Via trivago weet jij dat je nooit te veel betaald voor de hotelkamers omdat je verschillende aanbieders eenvoudig kunt vergelijken.

Wil jij het helemaal makkelijk en vaak net zo voordelig is een pakketreis, dit houdt in dat je kiest voor een reis inclusief vlucht en hotel. Vakantiediscounter en Stedentrips.nl zijn goedkoper aanbieders van pakketreizen als het gaat om een stedentrip naar Valencia.

Het Turia Park

Het Turia Park in Valencia is een park van 9 kilometer dat door het centrum heeft loopt. Het park is gratis te betreden. Op de plaats van het park stroomde vroeger een rivier. Na een overstroming van deze rivier is besloten deze door te leggen en op deze plek een prachtig park aan te leggen.

Het park zit er mooi uit met diverse bruggen, beplantingen en fonteinen. Het park wordt dan ook veel gebruikt voor zowel ontspanning, een wandeling, picknicken als om te sporten. In het park zijn namelijk diverse sportfaciliteiten zoals fitnessapparaten maar ook een voetbal-, softbal-, rugby- en een atletiekveld. Onder één van de bruggen is zelfs een klimmuur gebouwd dus mogelijkheden genoeg als het om het sporten gaat.

In het Turia Park vind je ook het Gulliver Park deze is gelegen in het midden van het park. Het is een soort kunstwerk in de vorm van Gulliver (een personage uit het boek Gullivers reizen). Dit kunstwerk is ook een speeltoestel voor de kinderen. Het is in totaal 70 meter lang en 7 meter hoog.

Dit grote speeltoestel bestaat uit o.a. diverse glijbanen maar heeft ook uitkijkpunten en touwladers. Om de speeltuin / kunstwerk te bezoeken moet je wel door de poortjes heen maar tegenwoordig hoeft je hier geen entree meer voor te betalen.

La ciudad de las Artes y las Ciencias

La ciudad de las Artes y las Ciencias werd In 1998 werd gebouwd en dit futurische bouwwerk wat inmiddels uit verschillende gebouwen bestaat wordt door vele gezien als mooie gebouw van Valencia. Hoewel het net buiten het centrum ligt is het een zeer populaire bezienswaardigheid. In het gebouwencomplex zit o.a Oceanografic (grootste aquaruim van Europa), L’Hemisferic, L’Umbracle, Museo de las Ciencias, Palau de les Arts en het Agora.

De gebouwen zijn gebouwd rondom water, het water ziet er helder uit dat het wel een zwembad lijkt, helaas is het verboden het water in de te gaan.

Als je bij La ciudad de las Artes y las Ciencias bent is L’Umbracle een aanrader een kleine botanische tuin boven op parkeergarage. De parkeergarage staat tegen het gebouwencomplex. Je hebt vanaf de parkeer garage een prachtig uitzicht over een stuk van Valencia en La ciudad de las Artes y las Ciencias

Hoewel het geld kost om de meeste gebouwen te betreden is het zeker de moeite waard om het gebouw van dichtbij te bekijken en de botanische tuin te bezoeken.

Jardins de Monforte

De Jardines de Monforte is één van de overgebleven historische tuinen in Valencia. Het park is rond 1870 ontstaan . in 1973 is de tuin opengesteld voor het publiek en tot op de dag van vandaag kun je deze tuin gratis bezoeken. Jardines de Monforte bestaat in feite uit 3 tuinen, deze 3 tuinen worden wel vaak als 1 gezien omdat de tuinen mooi in elkaar overlopen. De totale oppervlakte is 12.000 m².

Vroeger werden de tuinen gebruik door de koninklijke familie. Bij de tuinen ligt namelijk het koninklijke vakantiehuis.

De ingang van Jardines de Montforte ligt een beetje verstopt, en is gelegen aan de straat Carrer de Montforte een klein bordje geeft precies aan waar de ingang is. Om de tuin heeft is een grote muur en het is dan ook een verrassing als je de tuinen binnenkomt dit verwacht je namelijk niet achter deze grote muur.

Mercado Central

Mercado Central is de grootste markt van Valencia en een echte aanrader. In de overdekte hal vind je meer dan 300 marktkramen met vele lokale producten zoals gamba’s, olijven, sinaasappels, hammen, kazen en verse vis. Op deze markt komen dan ook veel locals voor hun dagelijkse boodschappen.

Naast de vele foodproducten zijn er ook diverse kramen gericht op de toerist dit ook steeds vaker deze markt kom bezoeken. Je vind hier vele souvenirs en andere leuke hebbedingetjes. De markt in alleen de zondag gesloten dus 6 dagen in de week geopend van 7.00 uur tot ongeveer 14.30 uur.

Het gebouw waar de markt is in gevestigd kenmerkt zich door de grote glazen koepel op het dak. De glaskunst in de koepel is ook terug te vinden in het gebouw zelf. Rondom de markt vind je diverse horeca zaken waar je uitstekend kun lunchen, dineren en ontbijten. Uiteraard is dit ook een goede plek voor een drankje.

Musea bezoeken

In Valencia vind je verschillende prachtige musea, de musea zijn heel divers en echt iets voor de liefhebbers van historie en cultuur. Het mooie aan de musea in Valencia is dat de meeste musea zondags gratis te bezoeken zijn. Mocht jij dus in het weekend naar Valencia gaan en je wilt één of meerder musea bezoeken dan is het verstandig om deze bezoekjes te doen op de zondag omdat je op deze manier best veel geld kan besparen.

Een aanrader is Museo de Bellas Artes het museum van de moderne kunsten je vind hier schilderijen van o.a. Fracisco Ribalta en Jose de Ribera.

Bekijk voor de zekerheid wel of jouw gewenst musea ook gratis te bezoeken is.

Gemeentehuis

Aan het grootste plein van Valencia het Gemeentehuisplein (Plaça de l’Ajuntament)  vind je het gemeente van Valencia. Het gebouw staat er sinds begin 20ste eeuw en is het meeste opvallende gebouw aan het plein. Het bijzondere gebouw werd eerst gebruikt voor een school en sinds 1934 is hier het gemeentehuis gevestigd.

Het leuke aan het gemeentehuis is dat het niet alleen mooi is van de buitenkant maar ook binnen is het een juweelte. Het gemeentehuis is vrij toegankelijk en je mag zelfs in diverse zalen een kijkje nemen. Een aanrader is de glaszaal (Sala de Cristal) en de rode rechtszaal. De balkon van de eerste etage is ook een prachtige plek hier heb je een mooi uitzicht over het plein.

Plaza de la Virgin

Plaza de la Virgin is een plein in het centrum van Valencia in de wijk La Seu. Op het plein vind je een fontein, deze fontein verbeeld de rivier Turia. De fontein is niet het enige mooie bouwwerk van het plein. Aan de zijkant van het plein staat de basiliek die een opvallend blauw dag heeft.

Een ander opvallend en mooie gebouw is de kathedraal die met haar achterzijde aan het plein grenst. Wist je dat de paus deze kathedraal al diverse keren bezocht heeft? Jij kunt deze Kathedraal ook bezoeken, je kunt hier voor een entree kaartje kopen maar het leuke is dat zondags de kathedraal gratis te bezoeken is net zoals de meeste musea in de stad. Een bezoekje aan de Kathedraal is echt de moeite waard.

De prachtige Basiliek kun je wel altijd gratis bezoeken en is ook zeker de moeite waard. ’s Avonds is het vaak erg gezellig op het plein en zijn hier ook regelmatig straatartiesten die hun kunsten laten zien. Hier kun je gratis van genieten maar als je het erg leuk vind heb je vast wel een kleine tip voor ze. Dit is uiteraard niet verplicht maar wordt wel erg gewaardeerd.

Vergelijkbare berichten