|

De 6 mooiste faciliteiten in Center Parcs Heijderbos 2023

Center Parcs Heijderbos is gelegen in het Limburgse plaatje Heijen een prachtige ligging in Noord-Limburg. Je zit niet alleen in een bosrijke omgeving maar ook qua bezienswaardigheden en dagjes weg zit je uitstekend. Toverland Sevenum ligt in de buurt maar ook Zoo Parc Overasselt, de Kasteeltuinen in Arcen zijn goed af te rijden.

Zoals je van Center Parcs gewend bent is niet alleen de ligging uitstekend maar ook de cottages zijn subliem. In totaal zijn er 19 verschillende accommodaties te huur voor maximaal 10 personen per cottages. Center Parcs werkt met 3 niveaus qua luxe en comfort. De basis is comfort, daarna komt premium en meeste luxe keuze is Vip cottage.

Hoe luxe het huisje hoe meer service en comfort. Denk hierbij aan opgemaakte bedden, broodjes service bij je vakantiehuisje maar ook aan een sauna, etc. Naast de 3 niveau´s in comfort heb je ook speciale cottages zoals kindercottage Avontuur.

Genoeg over de omgeving, de ligging en de cottages gepraat, nu is het tijd voor de faciliteiten een belangrijk onderdeel van Center Parcs. Bij Heijderbos ontbreekt het zeker niet aan leuke faciliteiten om je goed te vermaken. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 6 leukste faciliteiten op Center Parcs Heijderbos.

De 6 faciliteiten worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Uiteraard worden er ook diverse tips gegeven.


Auqadome

Het Aqua Mundo is een subtropisch zwemparadijs van Center Parcs Heijderbos, Bij het binnenstappen lijkt het wel dat je in de tropen bent, een warme temperatuur en veel groen om je heen. Wat meteen opvalt bij binnenkomst zijn de vele waterpret mogelijkheden.

Je hebt namelijk verschillende glijbanen waaronder de nieuwe Duo Racer, je kunt de strijd aan met je broertjes, zusjes of met je ouders op deze razend snelle glijbaan. Wie komt er van jullie het eerste beneden? Als je van uitdagingen en spektakel houdt zou je ook niet uit de aller-snelste Wildwaterbaan van Center Parcs te krijgen zijn. Vooral aan het einde dan wordt het pas echt leuk.

Voor de kleintjes is er ook genoeg te beleven en uitdagingen zo heb je er een speciaal kinder-doe-bad in een jungle thema. Je vind hier een boomstamglijbaan, palmboom fonteintjes en een jungle speeleiland dus de allerkleinsten kunnen zich ook uren vermaken in een veilige omgeving. Uiteraard is er ook een golfslagbad, bubbelbaden en een groot buitenbad. Wil jij liever ontspannen dat is ook met een Turks stoombad en een sauna.

Ook voor de snorkel en duikliefhebber zijn er vele mogelijkheden. Je hebt namelijk een snorkelbad, het snorkelbad zit boordevol tropische vissen is dat niet gaaf? Kun je nog niet duiken? geen probleem volg je toch een les in het zwembad! Uiteraard onder begeleiding van een instructeur.Is er nog meer te doen in het zwembad zoals Aqua Workouts en voor de baby’s is er baby zwemmen.


Midget Golf

Aan minigolf (midgetgolf) geen gebrek bij Center Parcs Heijderbos. Je hebt zowel een outdoor baan als een indoor baan. Niet een gewone standaard midgetgolfbaan waar je vast al een paar keer op gespeeld heb maar 2 uitdagende banen met veel spektakel.

De outdoorbaan is een Adventure golf, deze prachtige baan ligt in het groen en is op een natuurlijk wijze gedecoreerd. Het lijkt dan ook dat je in de natuur aan het golfen bent. Lukt het jou de boomstronken, en de stenen te ontwijken en een hole-in-one te slaan.

Als je denkt dat het niet leuker en gekker kan moet je eens gaan golven bij de indoor baan van Heijderbos. De indoor baan is gelegen in de speelhal Action Factory (hieronder meer informatie over de action factory.

De indoor golfbaan heeft een jungle thema en onderweg kom je vele dieren tegen. Zo moet je proberen in de bek van de nijlpaard te putten, maar je mag ook een balletje in het reuzen spinnenweb slaan is dat niet cool? En dit zijn niet de enige uitdagende onderdelen van de indoor minigolf baan.


Action Factory

Bij Center Parcs Heijderbos heeft de laatste jaren een flink aantal vernieuwingen ondergaan. De oude sports hall is omgetoverd tot een Action Factory met vele activiteiten voor jong en oud.

De Action Factory heeft bijvoorbeeld 2 Escape Rooms, elke escape room heeft zijn eigen verhaal. De ene escape room gaat over een inbreker die de beveiliging in het museum te slim af probeert te zijn. In de kamer ben je een team ontdekkingsreiziger die een mysterie proberen op te lossen.

Andere leuke activiteiten zijn o.a. interactieve mini golf met 13 holes, trampolines, bump en mini cars. Dit is nog lang niet alles je hebt hier een gave klimmuur met uitdagende onderdelen, je kunt hier bowlen of mee doen aan de laser battle.

Centraal staat het nieuwe Action Café dat het thema jungle heeft. Een leuke plek om even bij te komen van de activiteiten of juist genieten van alles wat er gebeurt in de Action Factory.


High Adventure Experience Outdoor

Hou jij van een uitdaging en ben je niet bang voor hoogtes? Dan is Adventure Experience Outdoor echt iets voor jou. Het spannende touwparcours met vele obstakels ligt meter boven de grond. Een voordeel van deze hoogte is dat je op een bijzondere manier een kijkje krijgt van het Heijderbos van bovenaf.

Het klimparcours is groot en voor degene die niet mee durven kunnen de durfallen aanmoedigen vanaf de grond. Voor kinderen vanaf 5 tot 11 jaar is er een klimparcours aangepast voor kinderen. Een goede opstap om vast te oefenen voor de meters hoge klimparcours.

Er wordt uiteraard geklommen met een instructeur omdat de veiligheid voorop staat.


Orry & Vrienden en het recreatieprogramma

Orry en zijn vrienden zijn ook aanwezig bij Center Parcs het Heijderbos. Naast een meet & greet zijn er ook vele activiteiten met Orry & zijn vrienden, denk hierbij aan voorlezen, kinder disco, spelletjes en nog veel meer.

Niet alleen Orry en zijn vrienden zorgen voor leuke activiteiten en bezigheden, ook is er een actief recreatie team aanwezig die voor zowel jong als oud leuke activiteiten organiseert. Zo heb je voor de kinderen diverse workshops voor beroepen denk hierbij aan kok, ranger, ridder of tovenaar te worden. De knutsel activiteiten zijn ook vaak een schot in de roos met o.a. wax hands, koekjes bakken of juist mooie tekeningen maken.

Niet alleen wordt er aan de kinderen gedacht, ´s avonds zijn er ook diverse activiteiten zoals crazy bingo of een live show, Dj nigth enz.

Met al die leuke activiteiten en faciliteiten kom je tijd te kort bij Heijderbos.


Jungle Dome

De Jungle dome is iets heel bijzonders van Center Parcs Het Heijderbos

Het is een speelparadijs in de jungel. De Sumatraanse jungle is nagebootst en is overdekt met een oppervlaktee van 2500m2 aan avontuur. Naast diverse speeltoestellen, touwbruggen en meer uitdagingen vind je hier ook 250 bijzondere exotische planten soorten (bloemen, planten en bomen).

Als of dit nog niet genoeg is vind je hier ook nog eens 40 diersoorten. Ga jij ze alle 40 vinden? Bij de jungle hoort een aangename temperatuur en die vind je ook zeker bij de Jungle Doom het is hier aangenaam warm.

De Jungle Dome is ontwikkelt in samenwerken met het Wereld Natuur Fonds met als doel om op een leuke en leerzame manier meer over de oerwouden en jungle te weten te komen.

Een leuk weetje is dat je ook kunt overnachten in de Jungle Dome tussen de dieren is dat niet geweldig?


Vergelijkbare berichten