Stip Paardenrace
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/30/2024
4 min

De 7 leukste attracties en activiteiten bij Avonturenboerderij Molenwaard 2024

01/30/2024
4 min

De "Avonturenboerderij Molenwaard" is een familievriendelijke attractie in Nederland die een unieke en educatieve ervaring biedt voor kinderen en hun gezinnen. Avonturenboerderij Molenwaard is gelegen in Groot-Ammers (Gemeente Molenlanden in Zuid-Holland). De Avonturenboerderij Molenwaard is ontworpen om bezoekers op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met het boerenleven, de landbouw en Nederlandse tradities.

Enkele belangrijke kenmerken en activiteiten die je kunt vinden bij Avonturenboerderij Molenwaard zijn onder andere:

  • Boerderijdieren: Bezoekers kunnen in contact komen met verschillende boerderijdieren, zoals koeien, schapen, geiten, kippen en varkens. Kinderen hebben de mogelijkheid om de dieren te voeren en te aaien, waardoor het een educatieve en interactieve ervaring is.
  • Shows en Entertainment: De boerderij biedt vermakelijke en informatieve shows die kinderen leren over de landbouw, de natuur en het belang van duurzaamheid.
  • Thematische Speelgebieden: De avonturenboerderij heeft thematische speelgebieden, zoals speeltuinen, boomhutten, boerderijattracties en wateractiviteiten, om kinderen betrokken en actief te houden.
  • Workshops en Activiteiten: Er zijn diverse workshops en activiteiten beschikbaar, zoals pottenbakken, bakken en knutselsessies, waardoor kinderen nieuwe vaardigheden en ambachten kunnen leren in een boerderijomgeving.

Nieuwsgierig geworden? Reserveer hier je tickets voor een onvergetelijke dag

De Avonturenboerderij Molenwaard is een uitstekende plek voor gezinnen om samen kwaliteitstijd door te brengen terwijl ze op een boeiende en plezierige manier leren over het boerenleven en het Nederlandse platteland. Het is ontworpen om een hands-on, educatieve ervaring te bieden die zowel vermakelijk als informatief is voor zowel kinderen als volwassenen.

Maar welke activiteiten en attracties zijn nu het allerleukste en de moeite waard om hiervoor naar Avonturenboerderij de Molenwaard te komen. Om hier antwoordt op te geven heb ik een top 7 samen gesteld met de leukste activiteiten / attracties van het familiepark.

Boerenschuurshows

Boerenschuurshows bij Avonturenboerderij Molenwaard zijn live-entertainmentvoorstellingen die plaatsvinden in de boerenschuur op deze attractie in Molenlanden, Nederland. Deze shows zijn bedoeld om bezoekers te vermaken en tegelijkertijd een inzicht te bieden in het boerenleven en de tradities op een interactieve en educatieve manier.

Het hele jaar door zijn er verschillende shows uiteraard vind je hier ook een show van Fien en Teun. Anders shows zijn bijvoorbeeld: de Melkshow, de Bijenshow, Stip´s ponyshow, de Fruitshow en Mike en Molly.

Fien & Teun Tractorbaan

Vanaf voorjaar 2024 wanneer het nieuw seizoen begint kun je genieten van de nieuwe attractie de Fien en Teun Tractorbaan. Maak een ritje in de de tractor, je wordt tijdens deze tocht op een unieke wijze meegenomen in de beleveniswereld van Fien en Teun.

De wereld waar je doorheen gaat is gelijk aan de wereld van TV en de films. Zo Rijd je langs de boomhut, de moestuin en door de stal. Onderweg kom je natuurlijk ook alle dierenvriendjes van Fien en Teun tegen.

Manege

De meeste meisjes vind paarden en pony´s prachtig, maar ook vele jongens willen we graag een keer op een pony een ritje maken. Dit is mogelijk bij Avonturenboerderij de Molenwaard. Als jij het leuk vind kun je een ponyritje maken uiteraard onder begeleiding.

Kinderen onder de 1.40 m en 40 kilo mogen op de pony´s rijden. Ben jij ook gek op paarden en pony´s dan is dit een geweldige activiteit!

Fien & Teun Speelplein

In 2023 is er een nieuw speelplein bij gekomen, deze prachtige buitenspeeltuin is een feest voor elk kind. De kinderen kunnen hier heerlijk ravotten, klimmen en klauteren. De speeltuin is niet alleen leuk om in te spelen het ziet er ook prachtig uit.

De speeltuin staat op het zand en kan dus ook heerlijk gespeeld worden in het zand en mooie zandkastelen gebouwd worden.

Nieuwsgierig geworden? Reserveer hier je tickets voor een onvergetelijke dag

Bootje varen

De meeste kinderen en ouders zijn wel fan van varen met een bootje. Het leuke is dat dit mogelijk is bij Avonturenboerderij de Molenwaard. Stap bij de schipper in het bootje en vaar meer door de wateren van de Molenwaard, met het bootje vaar jij van de kant van het park naar de andere kant, onderweg kun je genieten van de prachtige polder, de dieren van de boerderij maar ook van het waterleven.

Saai wordt het zeker niet omdat de schipper onderweg ook nog leuke verhalen en weetje verteld. Het bootje vertrekt op  verschillende momenten van de dag dit staat wel duidelijk aangegeven. Kleine kinderen zijn verplicht een zwemvest te dragen voor de veiligheid de zwemvesten voor kinderen zijn aanwezig.

Stip's Paardenrace

Stip´s paardenrace is een leuke attractie. Je kunt namelijk met stip de pony en zijn vriendjes een rit maken door de paardenbak. Stap in je eigen paardenkar en als trappend kun jij een ronde maken door de paardenbak is dat niet leuk?

Je kunt met zijn tweeën in de paardenbak dit scheelt je ook met het fietsen, neem je ouders, opa of oma, je broertje of je zusje mee en geniet samen van een ritje door de paardenbak.

Fruitkistjes

De fruitkistjes is ook al weer zo leuke en educatieve attractie van Avonturenboerderij Molenwaard.  Stap alleen of met het hele gezin in één van de fruitkistje en je rijd door de boomgaard. Tijdens deze rit kun je niet alleen geniet van de attractie en het park, maar ook krijg je meer te weten over het groeien van het fruit. Een leuke attractie voor het hele gezin.


Reacties
Categorieën