Lees hier waarom iedereen moet gaan suppen in 2023

Suppen wordt steeds populairder zowel als sport als een activiteit om bijvoorbeeld de omgeving te verkennen. Dit geldt niet alleen voor Nederland maar ook in andere landen wint suppen aan populariteit. Naast dat suppen erg leuk is en je veel kunt zien, heeft het ook diverse gezondheidsvoordelen, hoewel er vaak simpel en makkelijk over suppen wordt gedacht weten de beoefenaar goed dat het een intensieve activiteit / sport is.

Op deze pagina vind je veel informatie over het suppen waaronder de voordelen, waar je op moet letten bij het suppen en bij het kopen van een supboard. De mooiste plekken om te suppen en nog veel meer.

Wat is suppen eigenlijk?

Sup is de afkorting van het Engelse Stand Up Paddle Boarding. Het suppen wordt ook wel surf paddelen genoemd. Het is staand peddelen op een supboard op het water met 1 paddle (peddel).

Bij het suppen moet je met de peddel slagen maken aan de linkerkant en de rechterkant van je board. In het begin is het lastig om te peddelen en het evenwicht te houden, maar dit leer je snel en dan wordt het vrij makkelijk.

Vaak wordt gedacht dat je gaat suppen op een surfplank, dit is niet het geval een supboard is stabieler dan een surfplank, zodat je niet constant van je board afvalt.

Waar komt suppen vandaan?

Suppen is een vorm van surfen die is ontstaan in Hawaï. In Hawaï stond surfleraren op hun surfboard met een peddel om de leerlingen goed les te kunnen geven en bij hun te kunnen blijven tijdens de les. Daarnaast hadden ze op deze manier ook goed overzicht.

Wat heb je nodig voor het suppen?

Om te suppen heb je niet heel veel nodig. Vaak wordt er gedacht dat er op een surfboard wordt gesupt maar dit is in de meeste gevallen niet het geval. Een supboard is lichter eenvoudiger mee te nemen en ook nog eens stabieler dan een surfplank. Je hebt tegenwoordig ook opblaasbare supboard, deze zijn eenvoudig mee te nemen en erg licht.

Naast een supboard heb je ook een paddel nodig, vaak worden deze er al bij geleverd. Een wetsuit is uiteraard niet verplicht maar is wel aan te raden zeker als het water nog fris is. Uiteraard is het niet de bedoeling om te vallen in het water maar zeker in het begin kan dit voorkomen. Ook in de zee is dat kans op vallen groter dan op een rustig water of in een sloot.

Je hebt verschillende soorten supboarden. Naast de Hardboard en de opblaasbare variant heb je ook nog een soft top.

Wat zijn de voordelen van Suppen

Suppen geeft diverse voordelen waaronder gezondheidsvoordelen. Hieronder worden de grootste voordelen van het suppen beschreven:

 • Je komt tot rust op het water: Ondanks de inspanning is het ontspannend zeker in combinatie met de frisse lucht en het water. In de natuur kun jij je hoofd even leeg maken en genieten van alles om je heen. Een goede manier om stress te verminderen
 • Je traint het hele lichaam: Je verwacht het misschien niet maar bij de juiste techniek train je het hele lichaam en niet alleen de armen. Door het evenwicht houden en de juiste houding worden ook de andere spieren getraind.
 • Goed voor je evenwicht: Door het balanceren werk je ook ongemerkt aan je evenwicht. In het begin kan het lastig zijn maar dit went snel als je ontspannender op het board staat krijg je ook meer grip en evenwicht. Het is tevens goed voor je algehele balans, stabiliteit en concentratie.
 • Je kunt ook alleen sporten: Samen sporten of een activiteit ondernemen is altijd leuk en gezellig. Maar suppen is ook zeer goed alleen te doen vooral in een mooi natuurgebied. Suppen is dus ook een goede activiteit en sport die je alleen kan beoefenen.
 • Een kleine kans op blessures: In het begin als je nog niet heel stabiel staat op het bord kun je vallen en je blesseren. Maar als je dit onder controle hebt is de kans op blessures erg klein. Uiteraard kun je in het begin wel eens spierpijn krijgen op plekken die je misschien niet gelijk verwacht die heeft er mee te maken dat jij vele spieren traint met suppen.

Wat zijn de nadelen en of gevaren van het suppen.

Net zoals bij vele ander (water)sporten zijn er ook nadelen en gevaren. Een nadeel van suppen is dat je afhankelijk van water en het weer bent. Bij veel wind en regen is suppen niet met leukste en het meest ideale. Daarnaast kan het in het begin best veel tijd en moeite kosten om je balans te vinden zeker als dit niet je sterkste punt is. Na een beetje oefenen gaat je dit zeker wel lukken.

Zonder water wordt suppen ook lastig, als je geluk hebt is er een leuk water of een goede sloot in de buurt waardoor je niet ver hoeft te reizen om te suppen, maar deze luxe heeft niet iedereen.

De meeste gevaren bij het suppen hebben te maken met het in het water raken. Als je geen of weinig zwemkwaliteiten hebt kan het uiteraard zeer gevaarlijk zijn als je in het water valt. In dit geval zou ik kiezen voor ondiep water dan loop je geen tot weinig gevaar. Veel oefenen met zwemmen of extra scholing kan ook een goede optie zijn.

Bij suppen op een groot water of de zee is het aanbevolen om je supboard te kopellen aan je enkel bijvoorbeeld. Als je valt in het water dan kan de sup niet ver bij je weg drijven. Dit kan gevaarlijk zijn op een open water en dan kun je bijvoorbeeld in paniek raken. Als je board aan je enkel gekoppeld is kan deze nooit ver weg drijven en kun je snel en eenvoudig weer bij je supboard komen.

De beveilig van de sup aan je voet wordt ook wel leash genoemd, bij sommige suptochten wordt die afgeraden zoals op een rivier omdat je sup hier kan blijven haken en je onderwater trekken.

Bij het vallen van je supboard kun jij je bezweren. Na veel oefenen sta je vaak zeer stabiel op het board en is de kans op vallen veel kleiner. Bij het vallen kan je blauwe plekken, kneuzingen en in erger gevallen zelfs iets breken. Gelukkig komt dit niet heel veel voor.

Als je nog onervaren bent of een avontuurlijk water kiest om op te suppen is het verstandig om met z´n tweeën op pad te gaan. Dit is niet alleen gezellig maar ook veilig zo kun jij de ander redden of helpen, uiteraard geldt dit ook voor jou dat je partner die mee is ook jou kan helpen indien nodig.

Verschillende soorten van sup activiteiten.

Uiteraard kan jij een supboard en een peddel pakken het water opzoeken en een prachtige tocht maken. Toch zijn er ook nog verschillende vormen die misschien wel net zo leuk zijn of een keer leuk om uit te proberen. Hieronder worden de verschillende vormen van Suppen uitgebreid beschreven.

SUP fitness / SUP Yoga

Omdat suppen goed is voor je lichaam en de ontwikkeling van je spieren, stabiliteit maar ook de concentratie is het ook zeer aantrekkelijk om het suppen te combineren met fitness en of yoga. Bij het goed uitvoeren van de sup techniek (verder op de pagina wordt hier een korte uitleg van gegeven) train je vele spiergroepen en wordt zelfs gezegd dat je bijna alle spieren aan het werk zet met het suppen.

Bij grote afstanden of lang suppen wordt er ook wat van je conditie gevraagd, en bij regelmatig suppen kun je zelfs je conditie opbouwen bij het suppen van lange afstanden.

Sup-yoga is suppen maar dan wordt er een element toegevoegd en maakt dit het wel een stukje lastiger. Je gaat namelijk simpele yoga oefeningen uitvoeren tijdens het suppen. Bij bijvoorbeeld balans houden op 1 been. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat je meer stabiliteit krijgt, jij je concentratie vergroot maar ook meer spieren traint en in een hoge tempo.

SUP Surfing

Sup Surfing ook wel golfsurfen genoemd, je gaat met je sufboard en je peddel opzoek naar de golven, een voordeel van SUP surfing is dat je sneller bij een golf kan komen door de peddel. Daarnaast sta je hoger dan dat je surft waardoor je ook nog eens makkelijk de golfen van spotten.

Sup Racing

Het onderdeel Sup Racing is een wedstrijd op de supboard, met als doel het snelste van a naar b te racen. Sup Racing is hot er worden wereldwijd vele wedstrijden gehouden ook in Nederland zijn er diverse wedstrijden en races. De grootste race ter wereld is Molokai2Oahu.

Voor de Sup Racing worden speciale SUPboards gebruikt die zijn ontworpen om zo snel mogelijk over het water te gaan.

Sup Vissen

Ook bij het vissen het je een voordeel als je op een supboard staat. Je staat hoger waardoor je een betere hoek hebt om in het water te kijken, je kunt hierdoor de vissen beter zien. Sup-vissen wint veel aan populairtijd als is het best een uitdaging. Vliegvissen wordt veel gedaan vanaf de supboard maar er zijn zelfs mensen die op haaien vissen vanaf hun sup.

Tips voor het Suppen

Op verschillende plekken in Nederland kun je tegenwoordig een SUP Board huren. Ik heb al eens een pagina gemaakt met de top 7 van mooiste supplekken in Nederland. Maar uiteraard zijn er nog veel meer goede en mooie plekken om te suppen. Hieronder vind je een aantal tips over de houding en de peddel. De houding is zeer belangrijk vandaar ook deze tips.

De juiste houding om te suppen.

In het begin kan het lastig zijn te suppen, je moet op veel tegelijkertijd letten, je evenwicht, houding en het paddelen. Probeer eerst op je knieën het evenwicht te houden, als dit lukt te paddelen. Als je dit onder de knie hebt kun je proberen te gaan staan en het suppen te leren.

Tips om goed op het board te gaan staan.

 • Plaats je voeten op schouder breedte en parallel aan het board.
 • Zorg er altijd voor dat je voeten naast elkaar staan.
 • Schouders en hoofd richting de punt van je board.
 • Buig je knieën lichtjes tijdens het suppen.
 • Zorgt dat jij je heupen boven je hielen houdt voor je balans en stabiliteit.

Hoe houd jij de peddel goed vast en hoe moet je peddelen?

Belangrijk is dat je een paddle met de juiste lengte hebt. Als jij stabiel staat kun je gaan paddelen hieronder een aantal tips:

 • Houdt je ellebogen gestrekt als je de paddle vast houdt.
 • Wanneer je rechts peddelt kun je jouw linkerhand boven op de grip van de peddel plaatsen
 • Je rechterhand kun je er onder plaatsen op ongeveer 65 centimeter uit elkaar dit is afhankelijk van je lengte.

Als je aan de linker kant van de sup gaat peddelen heb jij je rechterhand aan de bovenkant en je linkerhand er onder.

Bij het peddelen moet het blad van de peddel altijd naar voren wijzen. Maak zoveel mogelijk verticale bewegingen zodat je recht blijft gaan. Zorg er wel voor dat je peddel helemaal over water is als je gaat peddelen. Haal de peddel uit het water als je ter hoogte van je voeten bent.

Als je wilt draaien op het water kun je het beste grote slagen maken met je peddelen. Vanaf het begin van je board tot aan het einde. Steek je peddel aan de voorkant van je board helemaal in het water en maak een halve maan naar achteren. Wil je naar links draaien? Dan steek je peddel rechtsvoor in het water. Als je naar rechts wilt draaien, steek dan je peddel links voor in het water.

Als je peddel in het water valt uit je handen. Maak je dan geen zorgen de peddel blijft drijven maar drijft meestal wel bij je weg. Ga op je knieën en peddel met je handen richt je pup paddle.


De 5 beste opblaasbare Supboard

Nu je veel meer weet over het suppen is het tijd voor de 5 beste opblaasbare supboards. Voor deze pagina heb ik gekozen voor de opblaasbare variant. De opblaasbare supboards zijn eenvoudig mee te nemen en ook op locatie gebruiksgereed te maken. Je kunt de supboards ook vervoeren in een kleine auto en ze zijn ook een stuk lichter. Bij langere afstanden naar het water is dit ook geen probleem meer.

De 5 beste modellen van dit moment worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de supboarden.

NexxtStream SUP Board

Kies als beginnende of gevorderde peddelaar voor het SUP board met de meest populaire maat op de Europese markt van NexxtStream! Het kwalitatief hoogwaardige SUP board is gemaakt van EVA-schuim en het is volledig UV- en krasbestendig, waardoor het zeer duurzaam in gebruik is. De drie (3) verschillende vinnen en antislip laag resulteren in optimale stabiliteit. Dankzij de maximale ruime draagkracht van 135 kg is het board uitermate geschikt voor alle verschillende gewichtsklassen.

Waarom kiezen voor het SUP board van NexxtStream:

 • Meest populaire formaat op de Europese markt
 • Gemaakt van kwalitatief hoogwaardig EVA-schuim voor een lange levensduur
 • Allround, voor beginnende en fanatieke peddelaars
 • Drie (3) vinnen voor uitstekende wendbaarheid
 • UV- en krasbestendig en bijzonder duurzaam
 • Dikte van 15 cm, minimaal aanbevolen voor een SUP board
 • Volledig opvouwbaar voor eenvoudig opbergen
 • Maximale draagkracht van 135 kg
 • Voorzien van een antislip laag voor veilig en verantwoord gebruik

Maatadvies – Meest populaire maat op de Europese markt

Een SUP Board is een grote investering en de vele verschillende afmetingen die momenteel op de markt zijn maakt het lastig om de juiste keuze te maken. Om te zorgen dat je een duurzame investering doet hebben we de verschillende afmetingen uitgebreid getest. Het NexxtStream SUP board beschikt over een totale afmeting van 320 x 81 x 15 cm en is tevens de meest populaire maat op de Europese markt. Een dikte van 15 cm is het beste omdat boards van 12 of zelfs 10 cm dik sneller lek gaan en snel doorzakken in het water. De breedte van een SUP Board is de belangrijkste factor voor de stabiliteit, breder dan 81 cm gaat ten koste van de snelheid en smaller zoals 76 of 71 cm wordt over het algemeen als onvoldoende stabiel ervaren. De lengte van 320 cm en breedte van 81 cm van het NexxtStream SUP Board zorgen daarom voor een perfecte combinatie tussen snelheid, wendbaarheid en stabiliteit. Dit maakt het board de ideale uitkomst voor de beginnende peddelaar die nog moet leren het evenwicht te bewaren maar ook voor gevorderden.

Gebruiksvriendelijk en optimale stabiliteit

Blijf ten alle tijden stabiel op het board staan dankzij de totale dikte van 15 cm en de drie (3) verschillende vinnen. Hierdoor ervaar je namelijk optimale stabiliteit en het board reageert minder op onstuimig water zoals golven. De antisliplaag zorgt ervoor dat het board niet glad wordt als er water op het SUP board terechtkomt.

Volledig opvouwbaar en gemakkelijk meenemen

Neem het SUP board eenvoudig en snel mee naar elke gewenste locatie dankzij het opvouwbare design. Berg de SUP op zonder dat het bruikbare ruimte in beslag neemt en gebruik de meegeleverde handpomp om de SUP op te pompen. Na gebruik laat je het board leeglopen en koppel je de middelste vin los, zodat je het gemakkelijk opvouwt en opbergt.

Hoogwaardig materiaal en duurzaam in gebruik

Het SUP board is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig EVA-schuim, wat resulteert in jarenlang plezier zonder dat de kwaliteit minder wordt. Daarnaast is de SUP volledig UV- en krasbestendig en bestand tegen zowel zout als zoet water.


BluMill Opblaasbaar SUP Board

Sinds een aantal jaar wint het suppen op zee, meren, binnenwateren en stadssingels aan terrein. Als sport of actief dagje uit. Sup staat voor ‘stand up paddle’ en wordt ook wel sup surfen genoemd. Je staat op het sup board en stuurt en maakt snelheid met een peddel.

Suppen is een laagdrempelige sport, dus je hebt het snel onder de knie! Het sup board van BluMill is opblaasbaar. Daardoor is hij eenvoudig mee te nemen op vakantie, makkelijk te bewaren en dankzij het duurzame materiaal bijna net zo stevig en robuust als een supboard van hardboard.

Kenmerken:

 • Complete set, gelijk het water op
 • Makkelijk mee te nemen of op te ruimen
 • Duurzaam en stevig materiaal

Alle voordelen van het BluMill SUP Board:

Sport & plezier komen samen met suppen!

Deze SUP van BluMill is helemaal compleet om direct het water op te gaan; je ontvangt in het pakket een draagtas, verstelbare aluminium peddel (instelbaar van 1,78 tot 2,2m), een handpomp en een enkelkoord van 2,3m lang. Mocht het supboard onverhoopt beschadigd raken, dan zijn kleine reparaties eenvoudig zelf uit te voeren met de meegeleverde reparatiekit.

Wat kan je doen met het opblaasbare supboard van BluMill?
Supboards zijn geschikt voor iedereen; beginnende of fanatieke sporters, voor kinderen en volwassenen. Gebruik het sup board voor:

 • Touren op rustigere wateren
 • Fitness (full body workout)
 • Tot rust komen met Sup yoga
 • De uitdaging aangaan en de golven trotseren op zee
 • Ronddobberen en plezier hebben met het hele gezin

Het supboard wordt geleverd met 3 nylon vinnen voor optimale geleiding door het water en het maximale belastbaar gewicht is 100 kg


LifeGoods SUP Board – met Zitje

Met het LifeGoods SUP board heb jij een lekkere dag op het water. Het grote 320 x 81 x 15 cm SUP board komt als volledige set. Pomp het SUP board in 5 minuten op met de meegeleverde pomp. De aluminium peddels zijn 175 – 215 uitschuifbaar. Het board weegt maar 8,5 kg en is makkelijk mee te nemen in de rugzak. Het board is gemaakt van stevig EVA-foam en houdt tot 135 kg. Door de drie vinnen en het non-slip oppervlak sta je altijd stabiel. Geschikt voor elk niveau en voor zowel zout als zoet water.

Jouw voordelen

 • Voor beginners en gevorderden
 • Verstelbare peddels (175 – 215 cm)
 • Complete set
 • Met zitje
 • Met reparatieset
 • Zoet en zout water
 • 135 kg draaggewicht

Volledige set

Met het LifeGoods SUP board kan je gelijk het water op. Het SUP board komt namelijk als volledig set. Naast het board krijg je een handpomp, lichte aluminium peddels, een rugzak, een enkelkoord, een zitting, een middenvin en een telefoonhoesje. Zodra het SUP board binnen is kan je dus gelijk op pad! Op het grote 320 x 81 x 15 cm is er zelfs genoeg ruimte om je kind of je hond mee te nemen! Zorg er wel voor dat deze een zwemvest dragen.

Stevig, comfortabel en stabiel

Het LifeGoods SUP board is gemaakt van stevig, krasvast en UV-bestendig EVA-schuim. Hierdoor houdt het board tot wel 135 kg! Door de drie vinnen aan de onderkant van het board sta je altijd stabiel. De grote, middelste vin kan je verwijderen om het SUP board weer goed op te vouwen. Ook heeft het board een non-slip oppervlak, zodat het niet glad wordt als er water op komt.

Voor ieder niveau

Al vaker op een SUP board gestaan, of probeer je het voor het eerst? Het LifeGoods SUP board is geschikt voor ervaren en beginnende suppers. De peddel is uitschuifbaar van 175 tot 215 cm, zodat je ze naar je lengte aan kan passen. Gebruik het SUP board voor een full-body workout of ga rustig zitten voor een meditatiesessie. Daarnaast kan je het SUP board zowel in zout als in zoet water gebruiken. Perfect om mee te nemen op vakantie!

Snel en makkelijk oppompen

Het SUP Board komt inclusief pomp. In ongeveer 5 minuten heb je het board opgepompt. Als je klaar bent met suppen, is het board weer in ongeveer 5 minuten leeggepompt. Je kan er ook voor kiezen om een elektrische pomp te gebruiken. Deze wordt niet meegeleverd.

Licht en compact

Soms moet je even een stuk lopen om bij het water te komen. Het SUP board weegt gelukkig maar 8.5 kg. Vouw het board op en stop hem in de handige rugzak. Zo hoef je geen zware spullen mee te slepen. De compacte rugzak is maar 91 x 40 x 21 cm. Je kan hem dus makkelijk in kofferbak kwijt!


Dunlop Opblaasbaar Sup Board met Accessoires

Suppen of Stand Up Paddling is misschien wel de meest populaire watersport van dit moment. Dus ben je op zoek naar een leuke en vooral avontuurlijke nieuwe hobby, dan is dit opblaasbare SUP board perfect voor jou. Het opblaasbare paddle board komt in een volledige set waarmee je in een keer klaar bent voor het beoefenen van deze unieke watersport. In de set vindt je het opblaasbare padle board, een verstelbare SUP peddel, draagtas, handpomp om het supboard mee op te blazen en een reparatiekit. Dankzij een stevige anti-slip laag glijd je minder snel uit op het paddle board en leer je binnen de kortste keren om meer balans te houden tijdens het suppen.

Wat is suppen?

Suppen, ook bekend als supping, is een watersport waarbij je op een SUP of paddle board staat en jezelf voortbeweegt met behulp van een peddel. De afkorting van de sport is SUP en staat voor Stand Up Paddling, wat je met suppen dus ook letterlijk doet. Suppen lijkt erg op surfen, maar je gebruikt in plaats van je lichaam de peddel om je board te navigeren. Deze watersport is afkomstig uit Hawaï en is per toeval ontstaan tijdens het surfen. Surfleraren stonden altijd op een board met peddel zodat ze in de buurt van de leerlingen konden blijven. Hieruit is dus Stand Up Paddling ontstaan. Het is geen lastige sport om te leren, omdat het puur een kwestie is van balans vinden en proberen snelheid te maken met behulp van je peddel. Suppen kun je op veel plekken doen. Denk daarbij aan de zee, een rivier of bijvoorbeeld de openwater plas vlakbij huis.

Complete set met accessoires

Het opblaasbare SUP board wordt als complete set geleverd. Hierdoor is het paddle board perfect voor zowel beginnende als gevorderde Stand Up Paddle boarders. In de set vindt je een opblaasbaar SUP board met bijbehorende rugzak, een pomp om je supboard mee op te pompen, een in lengte verstelbare SUP peddel om je paddle board door het water te verplaatsen en een complete reparatie kit voor wanneer het SUP board beschadigt raakt. Omdat de bijgeleverde SUP peddel in lengte verstelbaar is kun je hem afstellen naar de voor jou perfecte hoogte. Met behulp van de handpomp heb je het paddle board binnen maximaal 6 minuten volledig opgeblazen. Daarnaast zit er op het paddle board een handig handvat waarmee je hem gemakkelijk verplaatst, bungee touwen op de neus om hem snel uit het water te trekken en een grote vin aan de onderzijde waardoor het SUP board nog makkelijker door het water glijd.

SUP board met anti-slip laag

Suppen is een sport waarbij balans ontzettend belangrijk is. Balans houden op een SUP board kan echter soms erg lastig zijn omdat het water het oppervlak van je paddle board natuurlijk nat maakt, waardoor de kans op vallen groter wordt. Met dit opblaasbare paddle board is gelukkig overal aan gedacht. In het midden van het SUP board bevindt zich namelijk een fel rode anti-slip laag waardoor je automatisch meer grip krijgt wanneer je op het paddle board staat. Hierdoor blijf je makkelijker staan en heb jij Stand Up Paddling zo onder de knie.

Specificaties opblaasbaar SUP board

 • Opblaasbaar SUP board
 • Kleur: blauw/wit
 • Maximale stabiliteit
 • Handige puntvorm geschikt voor cruisen en kleine golven
 • Eenvoudig te verplaatsen
 • Gewicht: 10,5 kg.
 • Incl. Reisrugzak
 • Met schoudergreep
 • Binnen 6 minuten opblaasbaar tot 15 psi.
 • Stevige en stootvaste verlijmde valsteek en PVC-constructie.
 • Schuimlaag voor comfort en grip.
 • Greep van EVA-schuim
 • Maximale belasting: 100 kg

XQ Max SUP Board

Opblaasbare Stand-Up Paddleboard die iets langer, dikker en steviger is dan de beginner sup-boards, hierdoor ervaar je nog meer stabiliteit op het water.

 • complete SUP-set, perfect voor de iets meer ervaren peddelsurfer
 • geschikt voor staande- en zittende houding
 • met EVA anti-slip bekleding voor optimale grip en comfort
 • double layer, drop stitch construction
 • afmeting: 320 x 76 x 15 cm
 • geschikt voor 1 (volwassen) persoon, de max. belasting is 150 kg.
 • houd er rekening mee dat hoe zwaarder de persoon op de sup is, hoe dieper de sup hierdoor in het water ligt, hierdoor ben je minder wendbaar
 • afneembare vin
 • de aluminium peddel is in lengte verstelbaar van 170 cm tot 210 cm
 • een handige polyester rugtas wordt meegeleverd
 • incl. grote handpomp met PSI-meter en reparatiekit
 • incl. surf-leash (koord)
 • met duidelijke gebruiksaanwijzing
 • netto gewicht van de set: ca. 12 kg
 • kleur: blauw
 • typenummer: 8DP000860

Vergelijkbare berichten