Dordogne
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/09/2024
6 min

De top 7 van beste reisgidsen voor de Dordogne (Frankrijk) 2024

02/09/2024
6 min

De Dordogne ligt op ongeveer 1000 kilometer van Utrecht in  Frankrijk en is geliefd bij zowel de Nederlandse als de Belgische toerist. De Dordogne heeft de vakantieganger veel te bieden en daarbij komt ook nog eens bij dat de temperatuur lekker genoemd kan worden van mei t/m september is de temperatuur gemiddeld tussen de 25 en 30 °C.

Naast een prachtige natuur is Dordogne ook zeer geschikt voor cultuursnuivers en actievelingen. Welke plekjes en bezienswaardigheden zeker niet overgeslagen moet worden lees je in de reisgidsen die ik voor deze pagina geselecteerd heb.

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen voor de Dordogne heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de reisgids. Via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Vakantiediscounter.nl is een uitstekende partner voor de Dordogne met een ruime keuze en aantrekkelijke prijzen is er voor iedereen wel een geschikte vakantie in de Dordogne te vinden. 

ANWB Extra - Dordogne

ANWB Extra reisgids Dordogne – Frankrijk Beleef de Dordogne met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Dordogne!

Van bovenaf gezien is de Dordogne als een sprookjeslandschap, met een rivier die eindeloos veel kronkels telt en zijn weg zoekt langs burchten, kastelen en ruïnes. De ANWB Extra reisgids Dordogne biedt naast veel praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Struin door middeleeuws dorpje Molières maak een kanotocht van kasteel naar kasteel of volg de wijnroute van Cahors. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Trotter - Dordogne/Périgord

 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 •  18 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt

Capitool reisgidsen - Dordogne, Bordeaux en de Zuidwestkust

Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust: de ideale reisgids voor jouw reis naar Dordogne en omstreken!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

In Dordogne liggen enkele van de beroemdste wijngaarden van Frankrijk, vermengd met grootse en romaanse kerken, chateaus en majestueuze abdijen. Bordeaux is beroemd om zijn wijnen, die van de stad het middelpunt hebben gemaakt van de Franse wijnhandel. De zandstranden van Aquitaine trekken ieder jaar vele bezoekers. Een mooie bestemming voor bergwandelaars zijn de Pyreneeën in het zuiden met hun prachtige vergezichten.

Alles in één reisgids

Met de reisgids Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zes verschillende streken die Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust rijk zijn.

Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Grand Theâtre - het neoclassicistische theater - van de stad Bordeaux, de Saint-André met prachtig beeldhouwwerk, het Kasteel Castelnaud met adembenemend uitzicht over Beynac en de oude historische binnenstad Sarlat met een markt vol met streekproducten.

De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels en markten, amusement en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken

De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust zijn de volgende streken te vinden:

 • Gironde
 • Périgord en Quercy
 • Lot-et-Garonne
 • Landes
 • Pays Basque
 • Béarn

Met 320 pagina's aan tekst, kaarten, foto's en illustraties is de reisgids Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

De Groene Reisgids - Dordogne/Lot/Périgord

Met een selectie door onze auteurs ter plaatse:

 • De top 10 van Dordogne, Lot, Périgord in beeld
 • De 20 hoogtepunten van Michelin
 • Reisplanner voor 3 tot 8 dagen
 • 5 rondritten, tientallen wandelingen en excursies
 • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
 • Meer dan 430 adressen voor elk budget
 • 35 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie

Weelderig Dordogne

Deze Dordogne gids omschrijft de betoverende driehoek Sarlat-Périgueux-Bergerac in de onder Nederlanders en Belgen zeer populaire Dordogne, het derde grootste departement van Frankrijk. De Dordogne wordt de Pays de l'Homme genoemd en raakt de ziel. Het is, terwijl het leven elders voortraast, een gebied waar de natuur overheerst.

Met eeuwenoude dorpen, kastelen, middeleeuwse mystiek en al bewoond in de prehistorie. Wij noorderlingen komen ons er laven, kunstenaars raken er bekoord en Parijzenaars zijn gek op de beroemde cuisine van de Périgord (de oude naam van de Dordogne). Alice Broeksma brengt warm in beeld waar de Dordogne over gaat: over schoonheid, geschiedenis, het goede leven, de wijn van Bergerac. Ook culturele hoogtepunten en hedendaagse architectuur, in een gebied dat in de prehistorie werd ontdekt door de Cro-Magnon en in de 20ste eeuw door de Franse surrealisten.

Auteursinfo Journalist Alice Broeksma, bekend door haar talloze bijdragen aan Frankrijk-bladen als Leven in Frankrijk, En France en En Route is oud-verslaggever en buitenlandredacteur voor Haagsche Courant/Sijthoff Pers en NOS-Journaal.

Frankrijk Binnendoor Regiogids 1 - Zuidwest-Frankrijk

Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven neemt de lezer mee op een onvergetelijke reis door de Morvan, Dordogne, Lot, Gers en Gironde. Inclusief tips van locals, speciale website, gps-routes en luisterboek.

Wat zijn de charmes van Zuidwest-Frankrijk? Het antwoord wordt in dit boek van Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven gegeven. Opnieuw verrast hij zijn lezers met een unieke roadtrip die deze keer door het zuidwesten van Frankrijk gaat. Op een luchtige wijze beschrijft hij zijn ervaringen in de Dordogne, Lot, Gers en Gironde en ontdek je een reis vol verrassingen en inspiratie.

IN DIT BOEK LEES JE OOK OVER - een relaxte route dwars door de Morvan naar het zuidwesten; - roadtrips om ter plekke nog meer te zien en te genieten; - bijzondere routes voor fietsers en e-bikers; - tips van locals om lekker te eten en wijn te proeven; - de gezelligste markten en wanneer ze plaatsvinden.

INCLUSIEF WEBSITE, GPS-ROUTES EN LUISTERBOEK Dit boek is inclusief website met extra tips, routekaarten en te downloaden gps-routes van de roadtrips en fietstochten. In een bijzonder luisterboek neemt Ruud je mee op reis en kom je helemaal in de sfeer van Zuidwest-Frankrijk. Ruud Couwenhoven is altijd op zoek naar verhalen voor zijn boeken, podcasts en de website frankrijkbinnendoor.nl. Zijn eerste boek, Frankrijk Binnendoor, ontdek het an- dere Frankrijk, is al jaren het bestverkochte reisboek over Frankrijk.

Dominicus Dordogne Limousin

In de Limousin, Berry, Dordogne en Quercy zijn het boerenland en de natuur bepalend en is het weldadig rustig. Een enkel meer en tal van meertjes bieden volop koelte op hete dagen. In avontuurlijke boomparken testen jong en oud hun behendigheid, op de spoorfiets gaat de picknick mee en vanzelfsprekend zijn er voor de hikers zowel grandes als petites randonnées.
In dit aaneengesloten groengebied, dat in Quercy een tikkeltje rotsachtiger, grijzer en droger wordt, bevinden zich verbluffend mooie kastelen met prachtige tuinen.

Mocht het weer een dagje tegen zitten, dan is nog altijd een bezoek mogelijk aan een kasteelinterieur, aan een ludiek lokaal museumpje of aan een wat prestigieuzere expositie in een provinciestadje of grote stad als Limoges. Intrigerend zijn de druipsteengrotten met prehistorische schilderingen. Het dwalen door de smalle straatjes van de middeleeuwse stadskernen van Bourges, Bergerac, Sarlat en Cahors heeft ook zijn bekoring, terwijl de hoofdsteden Limoges en Périgueux bruisen van leven.

In deze reisgids komen alle aspecten aan bod in de beschrijvingen van plaatsen en bezienswaardigheden. Kaarten en plattegronden vergemakkelijken het gebruik, en de kleurenfoto's spreken voor zich.

Reacties
Categorieën