|

De 6 vakantieparken van Roompot in Friesland 2023

Friesland onze waterprovincie is zeer geliefde als vakantie bestemming. Watersport liefhebbers komen dan ook graag in Friesland ook voor natuurliefhebbers en iedereen die wil ontspannen is de provincie een goede keuze. Friesland heeft ook vele leuke steden en dorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Naast de dorpen en steden kun je hier ook genieten van diverse bezienswaardigheden.

Waar het ook zeker genieten is, is op de vakantieparken van Roompot. Voor deze pagina heb ik de 6 prachtige vakantieparken van Roompot in een zonnetje gezet. De parken worden uitgebreid beschreven, dit geldt zowel voor de faciliteiten, accommodaties, voorzieningen, ligging als de omgeving.

Vakantiepark It Wiid

Vakantiepark It Wiid heeft bijzondere ligging namelijk aan het “Nationaal Park De Alde Feanen”. Het Nationale Park heeft een oppervlakte van bijna 4.000 hectare en heeft een rijke geschiedenis. Je kunt het park verkennen met een wandeling, per fiets, maar ook varend in een bootje kano of op de sup. Je kunt hier prachtige dieren spotten waaronder de otter.

De Omgeving van Earnewald waar het vakantiepark It Wiid ligt is ook uitermate geschikt voor watersportliefhebbers. Wil je een keer een dagje cultuur snuiven of winkelen. Met 15 minuten ben je al in Leeuwarden. Vooral de vrijdag is een aanrader dan is er ook een leuke weekmarkt in het centrum van de stad. Aanraders met kinderen zijn: AquaZoo Friesland en het Natuurmuseum Fryslân.

Niet alleen de omgeving is geschikt voor de watersportliefhebber ook het vakantie It Wiid. Het vakantiepark is omgeven door de Friese Wateren. Op het park vind je watersportverhuur van o.a sloeps, zeilboten kano´s en kajakken. Natuurlijk is er ook een zwembad aanwezig op de camping. Het buitenbad is verwarmd en heeft ook een glijbaan. Voor de jongste gasten is er speciaal bad.

Ook buiten het water is er nog van alles te doen, je kunt hier tennissen, golfen in de buurt er zijn er speeltuinen voor de kinderen. In het hoogseizoen is er ook een actief animatie team dat zorgt voor een leuk en afwisselend recreatie programma.

Het bungalowpark bied je 2 tot 8 persoons accommodaties in totaal zijn er 10 verschillende type vakantiehuisjes. De bungalows bieden je veel ruimte en privacy, ook zijn er vele bungalows gelegen aan het water. Wil je graag extra veel luxe dan kun je kiezen voor de Wellness Bungalow.

Er zijn verschillende wellness bungalows te huur voor 4, 6 en 8 personen, in deze bungalows vind je o.a een sauna en en bubbelbad buiten. Ook de bungalow zelf heeft veel luxe zodat je een ontspannen en relaxte vakantie krijgt met alle gemakken voorzien.

Naast het huren van een accommodatie is het ook mogelijk te komen met je eigen kampeerspullen en een mooie kamperplaats te huren. De sanitaire voorziening zijn uitstekend en de ligging van de kampeerplaatsen zijn mooi.


Waterpark Zwartkruis

Waterpark Zwartkuis is gelegen aan het Bergumermeer. Het bergumermeer is één van de meest populaire watersport gebieden in Friesland, Je kunt hier goed varen, kanoën, zeilen maar ook vissen. Het gebied is ook zeer geschikt voor de wandelaar en fietser. Steden als Dokkum, Drachten, Leeuwarden en Groningen liggen in de buurt en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Waterpark Zwartkuis is zelf gelegen in Noardburgum, tussen Drachten en Leeuwarden.

Het waterpark is een uitstekende keuze voor de watersportliefhebber en voor iedereen die van rust houdt. Het mooie van het waterpark is dat het is gelegen aan het Bergummeer van ongeveer 360 hectare. Vanuit je watervilla stap je zo de boot in die je zelf mee kan nemen of huren en met enkele tellen zit je op het meer. Uiteraard kun je ook een duik nemen met mooi weer zo het water in.

Buiten de watersport en de jachthaven heb je niet veel faciliteiten, maar gelukkig zijn er diverse faciliteiten en voorzieningen in de omgeving te vinden. Het waterpark Zwartkruis heeft daarin tegen wel prachtige accommodaties waar het aan niets ontbreekt voor een onbezorgde vakantie.

In totaal zijn er 7 verschillende type accommodaties, je hebt naast de standaard comfort bungalows ook speciale wellness accommodaties voor nog meer luxe, comfort en ontspanning. Er zijn accommodaties tot 12 personen dus ook voor grote families is er een geschikte accommodatie.


Havenresort Terherne

Havenresort Terherne is gelegen in Terherne het Kameleondorp. Het dorp heeft een schilderachtige uitstraling en staat in teken van de bekende boeken en films van de Kameleon. Het dorp is ook zeer geschikt voor de watersportliefhebber, de mogelijkheden betreft de watersport zijn bijna onbeperkt.

Maar ook fietstochten en wandeltochten zijn zeer geschikt in de regio. Het prachtige plaatsje Sneek ligt in de buurt en ook Heerenveen en Leeuwarden zijn goed te bereiken vanaf Terherne. Veel kleine dorpjes in de buurt zijn ook goed via het water te bereiken. Op verschillende plekken zijn bootjes te huur.

Ook op het Havenresort Terherne is boten huren mogelijk. Het resort heet niet voor niets Havenresort Terherne de haven van het vakantiepark is dan ook het centrum. Naast boten verhuur is het ook mogelijk om fietsen te huren ook dit is een echte aanrader. Voor de kinderen is er ook van alles te beleven buiten het water op het vakantiepark. Zo is er een speeltuin, en een voetbalveld.

Op het resort zijn er 3 verschillende 4 persoon type accommodatie, je kunt kiezen voor een havenhuisje, een appartement en een mindervaliden accommodatie. De accommodaties bieden je veel comfort en zijn van alle gemakken voor zien zodat jij van je welverdiende vakantie kunt genieten. Het centrum is op loopafstand (om de hoek) waar je een aantal winkels, restaurants en cafés vind.


Waterpark Terkaple

Waterpark Terkaple is gelegen in Terkaple wat de naam van het park al deed vermoeden. Het is een dorpje dat is gelegen tussen Joure, Sneek en Akkrum is een waterrijk gebied. Ook het Kameleondorp Terherne ligt in de buurt en is via het water ook te bereiken. Leuk met kinderen is het Kameleoneiland te bezoeken. De omgeving leent naast het varen ook zeer goed voor fietstochten en lange wandelingen.

Het waterpark is kleinschalig en heeft weinig voorzieningen de prachtige locatie en de accommodaties maken dit allemaal goed. Op het park vind je wel jachthaven, waterrecreatie, fietsverhuur een speeltuin en een natuurbad. Je kunt op het park een bootje huren en vanaf je villa met het bootje zo het water op.

Op het waterpark kun je 3 verschillende type watervilla´s huren. De villa´s zijn voor maximaal 6 personen te huur en bieden je veel comfort voor een heerlijk vakantie. De vrijstaande villa´s zijn gelegen aan het water en hebben een mogelijk voor een bootje bij de villa.


Buitenplaats De Hildenberg

Bij Appelscha vind je de Buitenplaats De Hildenberg. De locatie waar dit vakantiepark is gelegen is uitmuntend, het ligt bij de grens van Friesland en Drenthe. Ook het Nationale Park Drents- Friese Wold ligt om de hoek. Dit 6100 grote Nationale Park heeft naast mooie bossen ook stuifzandgebieden en er lopen Schotse Hooglangers rond. Een leuk uitje met de kinderen is o.a. Duinen Zathe, maar ook het klimpark is een aanrader.

De Buitenplaats is een luxe vakantiepark dat zeer geschikt is voor de golfliefhebber. Je vind namelijk een 9 holes golgbaan op de Buitenplaats De Hildenberg. De Golfbaan heeft een lengte van 1944 meter en is een echt uitdaging. Golflessen, oefenen en clinics behoren ook tot de mogelijkheden. Op de Buitenplaats vind je ook een golfshop.

Naast de golfbaan en faciliteiten vind je o.a. een indoorspeeltuin, fiets en skelterverhuur. Op de buitenplaats is ook een goed restaurant aanwezig zodat je voor het uit eten niet van het park af hoeft.

Qua accommodaties vind je hier luxe villa´s. In totaal zijn er 8 verschillende luxe villa´s voor maximaal 8 personen. De villa´s zijn vrijstaand en zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook sfeervol ingericht en bieden je veel comfort voor een onvergetelijke vakanties.


Waterpark Langelille

Waterpark Langlille is gelegen in het gelijknamige Langelille aan de rivier de Tjonger. Langlille is gelegen tussen Lemmer, Wolvega en Heerenveen. Het park is gelegen in een waterrijk gebied en wordt gezien als één van de watersportengebieden van Nederland. Niet alleen zijn er veel watersport mogelijkheden, het gebied is ook zeer geschikt voor mooie wandelingen en fietstochten. De natuurliefhebber kan helemaal zijn lol op, want het Nationale Park Weerribben-Wieden ligt ook om de hoek.

Het waterpark zelf is zeer geschikt voor iedereen die wil ontspannen, rust wil en van watersport houdt. Waterpark Langelille heeft een eigen jachthaven, dit heeft als voordeel dat je je eigen boot kan meenemen. Veel meer faciliteiten heeft Waterpark Langlille niet maar gelukkig is er wel een heerlijk zandstrand en veel zwemmogelijkheden met al het water om je heen.

Naast de fantastische ligging moet het waterpark het ook echt van de accommodaties hebben. In totaal zijn er 5 verschillende accommodaties, van luxe villa´s tot een strandlodge. Alle accommodaties bieden je veel comfort en zijn voorzien van alle gemakken. De accommodaties zijn geschikt voor maximaal 6 personen.Vergelijkbare berichten