Val Thorens
Europa
Ramon Kuiters
Europa
02/13/2024
6 min

De top 7 van de leukste rodelbanen in Europa 2024

02/13/2024
6 min

Europa biedt enkele van de beste rodelbanen ter wereld, met verschillende locaties met unieke en opwindende kenmerken. Van de besneeuwde bergen van Tirol tot de weelderige bossen van Karinthië, rodelliefhebbers kunnen er allerlei soorten en maten vinden. Veel van deze afdalingen bieden een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Rodelen is een leuke activiteit voor het hele gezin, en is mogelijk het hele jaar door te ondernemen. Want je het namelijk zomer rodelbanen en winter rodelbanen.  Bij de zomerrodelbanen de rodels op een rails glijden en op de winterrodelbanen je met een slee de berg af door de sneeuw.

Op deze pagina vind je de leukste rodelbanen zowel voor de winter als voor de zomer. De banen en de omgeving wordt uitgebreid beschreven en ik heb ook diverse tips toegevoegd aan de beschrijving.

Alpine Coaster - Imst - Oostenrijk (Zomer)

De Alpine Coaster in Imst is Rodelbaan met een lengte van 3,5 kilometer de langste in zijn soort ter wereld. Deze unieke attractie is meer dan alleen een zomerrodelbaan, want er zijn steile bochten, leuke golven en een adembenemende route die rijders door het adembenemende Tiroolse landschap voert. 

De rodelbaan is ontworpen om geschikt te zijn voor gezinnen, waarbij ook kinderen mogen rijden. De karren rijden op rails, wat een soepele en spannende ervaring mogelijk maakt, waarbij snelheden tot 40 kilometer per uur kunnen worden gehaald.

Veiligheid is een topprioriteit bij de Imst Rodelbaan en de attractie beschikt over verschillende veiligheidsmaatregelen en vereisten om een veilige en plezierige ervaring te garanderen. Alvorens te gaan rijden, moeten bezoekers hun veiligheidsgordel omdoen en de instructies van het personeel opvolgen. Kinderen moeten worden begeleid door een volwassene, en er gelden lengte- en gewichtsbeperkingen voor de rijders. 

De rodelbaan Imst is voor bezoekers toegankelijk tegen een betaalbare prijs. De rodelbaan is geopend tijdens het zomerseizoen, van mei tot oktober.

Bekijk hier de vakantiemogelijkheden in Imst en omgeving

Hirscheckblitz - Duitsland (Winter)

De rodelbaan Hirscheckblitz ligt in Ramsau, Duitsland, en is een populaire bestemming voor wintersporters. De locatie biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien, waardoor het een schilderachtige omgeving is voor een spannende rodeltocht. De piste is goed onderhouden en biedt een veilige en plezierige ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

De rodelbaan Hirscheckblitz is 2,3 kilometer lang en won in 2012 de wedstrijdtest van. De afdaling is geschikt voor alle niveaus van rodelaars, van beginners tot ervaren rodelaars. Het circuit is goed gemarkeerd en de bochten en bochten zijn ontworpen om bezoekers een spannende en uitdagende rit te bieden. De rodelbaan is gemakkelijk bereikbaar en er zijn verschillende mogelijkheden om de top te bereiken, waaronder een lift, een shuttlebus of een korte wandeling.

De Hirscheckblitz-rodelbaan biedt je ook verschillende voorzieningen, waaronder een café-restaurant, parkeergelegenheid en toiletten, waardoor het een goede keuze kan zijn als je op zoek bent naar een prachtige winter rodelbaan in Duitsland. 

Bekijk hier de vakantiemogelijkheden in de buurt van de Hischeckblitz Rodelbaan

Val Thorens - Frankrijk (Winter)

De rodelbaan van Val Thorens is een spannende activiteit van ongeveer 6 kilometer. Deze rodelbaan is uniek in Frankrijk en is ontworpen rond het thema universum en nodigt sleeën uit om op zoek te gaan naar een nieuwe aarde. De rodelbaan is zowel geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar als voor volwassenen, waardoor het een leuke activiteit is voor het hele gezin. 

De rodelbaan is slechts een van de vele activiteiten die beschikbaar zijn in het skigebied Val Thorens, dat bruist van evenementen en de vele wintersport mogelijkheden. Door deel te nemen aan de rodelbaan kun je genieten van het adembenemende landschap van de Franse Alpen terwijl ze de sensatie ervaren van het sleeën over de spannende route van 6 km.

Val Thorens is een goede keuze vooral als je ook naast het rodelen wil genieten van bijvoorbeeld skiën en snowboarden. Het skigebied is een goede keuze voor gezinnen. 

Bekijk hier de vakantiemogelijkheden in en rondom Val Thorens

Rodelbahn Pradaschier - Zwitserland (Zomer)

De Pradaschier-rodelbaan is een spannende rit van de berg af, tijdens deze bijzondere rodel rit kun je genieten van het prachtige uitzicht op het omringende landschap. Gelegen in Churwalden, in de vakantieregio Lenzerheide, is de rodelbaan gemakkelijk bereikbaar met een korte rit van 15 minuten vanaf de hoofdstad van het kanton, Chur. Met een lengte van 3.060 meter en 31 bochten is de rodelbaan de langste van Zwitserland en biedt hij een opwindende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

De Pradaschier-rodelbaan biedt een unieke en onvergetelijke ritervaring. Met een hoogte van 480 meter biedt de rodelbaan een prachtig panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en valleien. De rit duurt ruim zeven minuten, en is een leuke uitje voor het hele gezin. 

De baan beschikt over 31 bochten en biedt een uitdagende en opwindende rit voor bezoekers van alle niveaus. Of je nu rustig aan wilt doen en van het uitzicht wilt genieten of met een snelheid van 40 km per uur over de baan wilt razen, de Pradaschier-rodelbaan heeft voor elk wat wils. Bezoekers kunnen met de kabelbaan de berg op en genieten van een snelle doorlooptijd, waardoor de wachttijd vóór de rit minimaal is.

Bekijk hier het prachtige vakantiepark Alpine Lodge Lenzerheide

Rosskopf rodelbaan - Italië (Winter)

De Rosskopf-rodelbaan is een populaire wintersportattractie in Sterzing, Italië. Het is de langste besneeuwde rodelbaan van Italië, die 10 kilometer beslaat en een opwindende ervaring biedt voor wintersportliefhebbers. De rodelbaan is geschikt voor alle leeftijden en niveaus, waardoor het een perfecte activiteit is voor families en vriendengroepen.

De Rosskopf-rodelbaan biedt verschillende functies die het voor bezoekers tot een spannende en onvergetelijke ervaring maken. De piste is verlicht, waardoor ook avond ritten mogelijk zijn en er een unieke sfeer ontstaat. Bovendien is de run goed onderhouden, waardoor een vlotte en veilige rit voor alle deelnemers wordt gegarandeerd. 

Je kunt sleeën huren aan de voet van de piste, waardoor deelname gemakkelijk en handig wordt. Het panoramische uitzicht op de omliggende bergen en valleien vormt een prachtig decor voor de rit en draagt bij aan de algehele ervaring.

Bekijk hier de vakantiemogelijkheden in de buurtvan de Rosskopf Rodelbaan

Alpsee Bergwelt - Duitsland (Zomer)

De rodelbaan Alpsee Bergwelt is een rodelbaan die bezoekers een spannende en onvergetelijke ervaring biedt. De baan maakt deel uit van de Alpsee Bergwelt, een natuur- en recreatiegebied met een stoeltjeslift, wandelpaden en een klimbos. 

De rodelbaan is bijna 3000 meter lang en slingert zich een weg de berg af, waardoor renners een adembenemend uitzicht op het omringende landschap krijgen. De baan bevat wendingen, bochten en drops, waardoor het een spannend avontuur is voor mensen van alle leeftijden en niveaus.

De rodelbaan is zeer goed te combineren met een dagje in het natuurgebied en is een aanrader voor het hele gezin. 

Bekijk hier de vakantiemogelijkheden in de buurt van de Alpsee Bergweit

Big Pintenfritz - Zwitserland (Winter)

De rodelbaan Big Pintenfritz in Grindelwald, Zwitserland, is een opwindend winteravontuur dat bezoekers van over de hele wereld trekt. Met een lengte van 14 kilometer is het de langste rodelbaan van Europa. Het circuit begint bij Faulhorn en eindigt in Grindelwald en neemt de rijders mee op een spannende rit door de Zwitserse Alpen. De rodelbaan Big Pintenfritz is een must voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijk winteravontuur.

De rodelbaan Big Pintenfritz biedt een spannende rit met bochten en bochten die de rodelaars op het puntje van hun stoel houden. De baan beschikt over een verscheidenheid aan hellingen, variërend van zachte bochten tot steile afdalingen, wat een adrenaline-pompende ervaring biedt voor rijders van alle niveaus. Het adembenemende uitzicht op de Zwitserse Alpen maakt deze rodelbaan tot een onvergetelijke ervaring. Ruiters kunnen snelheden tot 40 kilometer per uur verwachten, wat een spannende en opwindende rit oplevert.

Bekijk hier de vakantiemogelijkheden in het skigebied Grindelwald

Reacties
Categorieën