Gardameer Markten
Italie
Ramon Kuiters
Italie
01/26/2024
3 min

De top 7 van de leukste (week)markten bij het Gardameer 2024

01/26/2024
3 min

Er zijn niet alleen veel markten rondom het Gardameer, de markten zijn ook nog eens erg levendig en kleurrijk. Het aanbod van handel is heel divers van dagelijkse boodschappen tot de mooiste souvenirs. De markten zijn vaak betaalbaar en je vind er vaak leuke unieke producten.

Voor deze pagina heb ik de 7 leukste weekmarkten voor je op een rij gezet. De markt wordt uitgebreid beschreven zodat je een goed beeld krijgt want je kunt verwachten van de markt en wanneer deze gehouden wordt.

Vakantietip: Bekijk de 3 onderstaande reisaanbieders voor het Gardameer. De onderstaande reisaanbieders springen er boven uit als het gaat om de prijs en het aanbod.

Peschiera del Garda

Op de maandag is een leuke markt met diverse etenswaren vooral veel groente en fruit. Naast voedingswaren vind je ook vele kraampjes met souvenirs, kleding, speelgoed en andere leuke artikelen. De markt is van 8.00 uur tot 13.00 uur.

De maandag markt is niet de enige markt in Peschiera. Op donderdag is er een boerenmarkt met vele regionale producten. Leuk als jij producten uit de streek wil proeven en wilt kopen. De markt is in de ochtend begint al mooi op tijd en duurt tot ongeveer 13.00 uur. Net zoals de vele markten bij het Gardameer.

Sirmione

In het leuke havenstadje Sirmione is elke maandag ochtend een markt van 8.00 uur tot 13.00 uur. Dit is een leuke markt voor het hele gezin met vele leuk kleurrijke kraampjes en een groot en aantrekkelijk aanbod in handwerk en vintage artikelen. Daarnaast zijn er ook mobelbouw artikelen, en typische Italiaans eten en drinken uit de regio te koop.

NIet alleen op de maandag is er markt maar ook op de vrijdag is er markt in Sirmione. Ook dit is een ochtend markt. Op deze markt zijn vooral heerlijke streekproducten van boeren uit de regio te koop. De markt duurt tot ongeveer 13.00 uur.

Bij een bezoekje aan één van de markten is het aan te raden om ook eens een wandeling te maken door de prachtig stad.

Desenzano del Garda

Desenzano Del Garde is een grote stad aan de zuidkant van het Gardameer. Elke dinsdag morgen van 8.00 uur tot 13.00 uur is hier een leuke markt met een groot assortiment. Je vind hier naast veel etenswaren ook een groot aanbod in non-food. Vooral kleding en lederwaren is goed vertegenwoordigd.

De markt is een typisch Italiaanse markt dat plaats vind op de boulevard die dan autovrij wordt gemaakt voor de kraampjes, de verkoper en het winkelend publiek. Na een bezoekje aan de markt is de oude haven en het centrum met de vele winkels echt aanbevolen om te bekijken.

Toscolano Maderno

Aan de westkust van het Gardameer is Toscolano-Maderno te vinden. In het centrum van de stad aan de Viale Marconi vind je een leuke markt met vele producten uit de buurt. Denk hierbij aan groente en fruit rechtstreeks van het land, maar ook diverse kazen, vele soorten honing en traditionele handwerk artikelen.

De markt is vooral populair bij de Italiaanse bevolking maar ook zeer interessant voor de toerist. Een andere markt dan de vele markten aan de oostkant van Italië. De markt wordt op donderdag ochtend gehouden.

Als je speciaal voor deze markt naar de westkust van het Gardameer rijd, is het leuk om ´s middags de omgeving te verkennen of een prachtig wandeling maar in de nog ongerepte natuur.

Lazise

Elke woensdag van 8.00 uur tot ongeveer 14.00 uur vind je een grote en vooral kleurrijke markt aan de haven van Lazise. Dit is een gezellige markt met vele typische Italiaanse souvenirs. Naast souvenirs zijn e hier ook vele andere leuke producten en etenswaren

Door de prettige ligging aan de promenade kun je de markt goed combineren met het shoppen in Lazise en een heerlijke lunch of een kopje koffie.

Bardolino

De markt van Bardolino is één van de beroemdste markten aan het Gardameer. Deze markt heeft een groot en divers aanbod zodat je altijd wel iets lekkers en leuks kan vinden. De producten uit Bardolino zoals de speciale kazen zijn een echte aanrader vooral de kaasliefhebber.

De markt is toeristisch en zeer geschikt voor de koopjes jager. De markt wordt elke donderdag gehouden van ongeveer 8.00 uur. tot 13.00 uur. Als je speciaal voor de markt naar Bardolino komt is het misschien leuk om in de middag een heerlijk boottocht te maken dit kan uitstekend vanuit Bardolino.

Wist je dat Bardolino ook een hele goed eigen wijn heeft? Deze moet je geproefd hebben als je Bardolino bezoekt.

Salò

De markt van Salò wordt gezien als de markt aan de westkant van het Gardameer. Het hele jaar door komt komt de plaatselijke bevolking naar deze markt toe, in het vakantie seizoen zie je hier ook vele toeristen die voor de prachtige producten komen en de lekkernijen.

De markt wordtn iet zomaar gezien als één van de leukste markt dit komt zeker door het grote aanbod en de kwaliteitsproducten die hier verkocht worden. Naast vele plaatselijke producten vind je hier ook kleding, sportartikelen, producten voor huisdieren, planten, bloemen, speelgoed en vele handwerk artikelen.

Als je speciaal voor de markt in Salò komt is het centrum bezoeken ook een aanrader je vind hier ook leuke bezienswaardigheden. De markt ligt dichtbij het centrum en is dus goed te combineren.

Reacties
Categorieën