Goedkope wintersport
Wintersport
Ramon Kuiters
Wintersport
01/30/2024
4 min

De 7 onmisbare tips voor een goedkope wintersport vakantie 2024

01/30/2024
4 min

De wintersport vakantie is één van de duurste vakanties, ondanks dit is het wel een zeer geliefde en populaire vakantie. Net zoals bij de andere vakanties kun jij de wintersport vakantie ook zo duur maken dan je zelf wilt. Het is ook mogelijk om de vakantie zo goedkoop mogelijk te houden. 

Daar komen de tips op deze pagina goed bij gebruiken. Op deze pagina vind je namelijk de 7 meeste waardevolle tips als het gaat om goedkope wintervakanties en tips om geld te besparen tijdens je wintersport vakantie. 

De tips worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven, en dat jij de tips ook gelijk kunt gaan gebruiken bij je volgende wintersport vakantie of bij het boeken er van. 

Vroeg boeken (vroegboekkorting)

Vele reisaanbieders en reisorganisatie werken met een vroegboekkorting. Als je bijvoorbeeld in de zomer je wintersport vakantie boekt krijgt je bij veel wintersport reizen een vroegboekkorting. De reisorganisaties willen graag zekerheid en reizen verkopen en beginnen net na het wintersportseizoen vaak met aantrekkelijke kortingen te geven. Voor jouw als vakantieganger kan dit heel aantrekkelijk zijn zeker als je weet wanneer en waar je naar toe wilt op vakantie.

Naast de kortingen heeft het vroeg boeken van je vakantie nog vaak meer voordelen je hebt nog volop keuze, en vaak worden je aantrekkelijk annuleringsvoorwaarden en omboek mogelijkheden gegeven. 

Bekijk hier de aantrekkelijke vroegboekkortingen voor je wintersport vakantie

Het laagseizoen

Ook het wintersport seizoen heeft een hoog- en een laagseizoen. Bij het hoogseizoen wordt de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie bedoeld. Die zijn de duurste periodes, ook vaak de enige mogelijkheid voor gezinnen met kinderen als ze langer dan een weekend op wintersport vakantie willen.

Als jij buiten de kerst- en voorjaarsvakantie op wintersport vakantie kunt, is dit zeker aan te raden dit scheelt niet alleen aanzienlijk in prijs, maar het is ook een stuk rustiger op de pistes. Mocht je wel verbonden zijn aan de schoolvakanties dan is het vaak goed kijken welke weken het voordeligste is om op vakantie te gaan. Er kan namelijk nog wel een groot prijs verschillen tussen de eerste week en de tweede week van de kerstvakantie zitten. 

Goedkope wintersport skigebieden

De grote skigebieden zijn vaak het populairste, de keuze is reuze zowel als het om de pistes, maar ook om de hotels, faciliteiten, voorzieningen en horeca. De kleinere skigebieden tot maximaal 50 / 60 kilometer aan pistes zijn vaak een stuk voordeliger. Je kunt misschien niet hele lange tochten maken maar wel meerdere keren er verschillende pistes proberen. Vaak zijn de kleinere gebieden ook een stuk rustiger, zeker buiten de schoolvakanties. 

Daarnaast kun je ook nog eens kiezen voor goedkopere wintersportlanden en locaties. De alpen is over het algemeen vrij prijzig. Landen zoals Polen, Andorra, Bulgarije en Tsjechië zijn goede alternatieven. De faciliteiten en voorzieningen worden ook steeds moderner en beter zodat je ook echt kunt genieten van je wintersport, terwijl je wel minder geldt uit hebt gegeven aan de bestemmingen en skipas etc. 

Bekijk hier de skigebieden in Tsjechië en laat je verrassen door de aantrekkelijke prijzen

Vergelijk de reizen

Als jij een goedkope bestemming hebt gevonden, wil niet zeggen dat jij ook de goedkoopste reis hebt gevonden. Er is een groot aanbod in reisaanbieders en reisorganisaties. door het grote aanbod kan er ook veel prijs verschil zitten tussen de reizen. Daarom kan het gunstig zijn als jij een mooie bestemming en accommodatie hebt gevonden om eens te kijken wat de verschillen zijn qua prijs en reis. Niet alleen het prijs verschil qua prijs kan verschil maken ook van welk vliegveld je vertrekt om de op basis van logie of logie + ontbijt. Vergelijken van prijzen kan dus heel veel verschil opleveren in jouw voordeel. 

Interessante reisaanbieders en reisorganisaties voor je wintersport vakanties zijn:

De Accommodatie

Bij veel wintersport gebieden is er een grote keuze aan accommodaties. De accommodaties in het dorp en aan de pistes hebben de mooiste ligging maar zijn vaak ook iets duurder. Als jij het niet erg vind iets verder te moeten reizen om bij de pistes te zijn, ben je vaak wel weer goedkoper uit. Buiten de dorpen of van een centrale plek rijden er ook vaak bussen naar het skigebied hier kun je vaak gratis of zeer goedkoop parkeren en vanuit hier kun je dus met de bus richting het skigebied. Een appartement, vakantiehuis of een hotel buiten het centrum en pistes gebied kan dus veel geld schelen.

Ook het aanbod van Faciliteiten van je vakantiewoning kan de kosten drukken. De hotels met zwembaden, wellness, fitness zijn vaak duurder dan een net en simpel appartement. Ben jij niet op zoek naar vele faciliteiten, kijk dan naar een simpel hotel of appartement, want ook hierop kun je eenvoudig en makkelijk besparen. 

Boek een pakketreis

Een Skipas is vaak één de grootste uitgaves vooral als je één of misschien wel 2 weken op wintersport vakantie gaat, keer het aantal gezinsleden dat er mee gaat. Er worden door reisorganisatie en reisaanbieders diverse wintersport vakanties aangeboden inclusief een skipas voor een aantal dagen of de gehele vakantie. Dit kan je een flink prijs voordeel geven omdat een skipas al snel honderden euro´s per persoon kan kosten terwijl je soms voor het zelfde geldt ook een pakketreis kan boeken inclusief accommodatie en skipas. 

Hieronder vind je 3 reisorganisaties die wintersport vakanties aanbieden inclusief skipas. Zeker de moeite waard om te bekijken helemaal als je geld wil besparen op je wintersport vakantie. 

Last-minute wintersportvakanties

Je kunt op verschillende manieren geld besparen als het om de wintersport vakantie gaat. Hierboven heb je er al verschillende gelezen. Last Minute wintersport reis reserveren is ook een goede mogelijk om geld te besparen. Last Minute is eigenlijk niet anders dan heel laat een reis reserveren soms is het vertrek al met een paar dagen maar dit kan ook 1 of 2 weken van te voren zijn. Verschillende reisaanbieders en reisorganisaties verlagen bepaalde reizen in prijs en deze kunnen erg aantrekkelijk zijn. Bepaalde reizen kunnen wel 50% schelen in prijs ten opzichte van de normale prijs. 

Last minute reizen hebben ook nadelen, het aanbod kan klein zijn, de kans is aanwezig dat jouw favoriete bestemming er niet tussen staat, voordelen zijn wel dat je de sneeuwcondities en de weervoorspelling goed in de gaat kunt houden en zelfs kunt kiezen voor een bestemmingen met goede weervoorspellingen en goede sneeuwcondities.

Hieronder vind je 3 aanbieders die erg aantrekkelijk zijn als het gaat om last-minute wintersport reizen. 


Reacties
Categorieën