|

De top 7 van de meeste romantische plekjes van Parijs 2023

De hoofdstad van Frankrijk Parijs is de stad van de liefde. De stad Parijs heeft iets magisch en is daarom een perfecte bestemming voor een romantisch weekendje samen.

Parijs kent diverse romantische plekjes die je weekend extra speciaal maakt.

Wil jij je liefde binnenkort verrassen bekijk dan deze blog met de 7 romantische plekjes van Parijs. Met deze tips wordt het gegarandeerd een onvergetelijk weekend.

Voor dat ik met de top 7 begin heb ik nog een paar tips als het gaat om stedentrips naar Parijs. Hieronder vind je 3 uitstekende partners met aantrekkelijke stedentrip naar Parijs. De moeite waard om deze reisaanbieders te bekijken als je een paar dagen naar Parijs wil!

De 7 Romantische tips voor Parijs.

Bij Parijs wordt er bij veel mensen gelijk aan liefde gedacht. Voor veel stellen is Parijs het eerst uitstapje samen, ook voor mijn vrouw en ik was dit het geval. Parijs heeft veel bezienswaardigheden ook bezienswaardigheden die niet met liefde te maken hebben.

Maar voor deze blog hebben wij de 7 romantische plekjes voor je geselecteerd. Het enige was je zelf nog moet doen is je liefde meenemen naar Parijs.

De Eiffeltoren.

De Eiffeltoren met een hoogte van 324 meter is moeilijk te missen. Deze beroemde toren zorgt vaak voor mooie foto’s. Maar de Eiffeltoren heeft ook veel romantiek te bieden. Samen de Eiffeltoren beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht is één van de mogelijkheden.

Als dit nog niet romantisch genoeg is wacht dan tot de avond. Iedere avond is er een schitterende lichtshow van de Eiffeltoren. Zodra de zon onder gaat wordt de Eiffeltoren verlicht. De lichtshow die erop volgt duurt vijf minuten. Deze prachtige lichtshow is elk uur te zien. In totaal zijn er meer dan 20.000 lichtjes.


De Liefdes muur.

In het hart van de artistieke wijk Montmartre vind je de beroemde Le Mur Des Je T’aime. Het is een liefdesmuur is 40 vierkante meter en bestaat uit 612 geëmailleerde lavategels. Op de muur is 311 keer “Ik hou van je geschreven” in ruim 250 verschillende talen en dialecten.

De liefdesmuur is gecreëerd in 2000 en is nu een populaire toeristische attractie vooral bij stelletjes!


De Seine.

De Seine bied voor verschillende mogelijkheden voor een romantisch uitje. De meeste romantische mogelijkheden zijn een wandeling als de Seine en een Rondvaart.

Toch wil ik jullie de Pont Neuf niet onthouden dit is een brug over de Seine met romantische zitjes. Die als balkonnetjes boven de Seine uitsteken!

Een romantische wandeling langs de Seine. Kies niet voor de drukke Boulevard wat erg gezellig en leuk kan zijn. Maar kies voor weg langs het water neem de trappen na beneden en geniet.

Begin bij de Bastille. loop dat richting de  Porte Plaisance de Paris (de haven). Hier vind je direct al leuke plantsoenen met bankjes.

Tegenwoordig zijn er aan de linker Seine-oever nieuwe kades gebouwd met promenades, terrassen en drijvende tuinen.

Een rondvaart over de Seine bij zonsondergang. Er zijn verschillende rondvaarten. Een echte aanrader is een rondvaart inclusief driegangendiner. Romantischer dat dit kan haast niet.

De romantiek straalt uit de foto van de seine
1 van de vele kunstenaars bij de Seine die de Seine schildert.

Romantische picknick in het park Champ-de-Mars

Naast de Eiffeltoren ligt het 24,5 hectare groene park Champ-de-Mars. Vanuit dit geliefde park heb je prachtig uitzicht op de Eiffeltoren.

Het park leent zich perfect voor een romantische picknick met een heerlijk wijntje en een heerlijk Frans stokboord. Uiteraard mogen er ook geen Franse kazen ontbreken.

De Champ-de-Mars is een theater voor vele evenementen zoals het vuurwerk in Juli maar ook regelmatig zijn er concerten en exposities.

Het park is ook uitermate geschikt voor de meeste romantische foto’s met als achtergrond de Eiffeltoren bijvoorbeeld.

Het park geschikt voor een romantische picknick
Foto van het park met de Eiffeltoren in beeld.

Romantische rit in een paardenkoets.

Als de liefde geld mag kosten en niets is te gek kies dan voor een romantische tocht met de paardkoets.

Zittend in een oude paardenkoets kom je langs de mooiste en romantische bezienswaardigheden van Parijs. De privé stadstoer duurt een ongeveer een uur. Als je gaat boeken let dan wel goed op de prijs, de prijzen verschillen erg. Ook zijn er verschillende mogelijkheden zoals een tocht met Champagne.


Een diner bij kaarslicht.

Er is bijna niets romantischer dan verliefd zijn en samen dineren bij kaarslicht. Parijs is hier de beste stad voor! Maar zoek je naast een romantische stad ook een restaurant die liefde uitstraalt? Dan bij je Le Coupe-Chou aan het juiste adres. Het restaurant staat in elke lijstje met de meeste romantische restaurants van Parijs.

Er heerst Romantische sfeer en een authentieke inrichting. Elk tafeltje is voorzien van kaarslicht en een openhaard maakt de romantiek compleet. Le Coupe-Chou is niet goedkoop meer het is zeker de moeite waard.

Wil je goedkoper dineren en toch de romantiek proeven? Dit is Parijs geen probleem de vele typische Franse restaurant hebben bijna allemaal een sfeer van liefde.

De romantische restaurants
1 van de vele straatjes met Franse restaurants

Disneyland Parijs.

Disneyland ligt aan de rand van Parijs is eenvoudig te bereiken met de metro of de auto. Disney is een sprookje en mag daarom ook zeker niet ontbreken op de lijst van romantische plekken / bezienswaardigheden.

Naast samen genieten van de attracties het mooie roze kasteel, de shows kun je er ook voor kiezen voor het romantische Disneyland hotel. En s’morgens samen ontbijten met 1 van de leukste Disney figuren.

Naast het roze kasteel midden op park heeft Disneyland verschillende romantische plekjes voor de mooiste foto’s of ga samen lekker eten in de The Blue Lagoon.

Disneyland kasteel

Liefdes Slotjes bij de Pont des Arts!

Misschien had je de beroemde liefdesbrug met slotjes verwacht. Deze had ook zeker ik de lijst gestaan als deze nog bestond. 2015 is liefdesbrug met slotjes verwijderd. De brug boven de Seine dreigde in de storten. In totaal hingen er ongeveer een miljoen liefdesslotjes dit had samen gewicht van ruim 45 ton.

Inmiddels worden er wel weer liefdessloten opgehangen aan verschillende bruggen in Parijs. De Parijzenaren zien het zelf als vandalisme. Maar toch weerhoud dit de toeristen niet.

Nog een oude foto van de brug met slotjes

Vergelijkbare berichten