|

De 7 redenen om voor Vakantiepark Dierenbos te kiezen 2023

Vakantiepark Dierenbos van Libema is een prachtig vakantiepark gelegen in Vinkel net ver van Den Bosch gelegen. Het vakantiepark heeft de vakantieganger veel te bieden en de omgeving leent zich goed voor fietstochten, wandelingen maar ook zeker uitstapjes. Je vind in de omgeving diverse bezienswaardigheden maar ook leuke dagattracties zoals Safaripark de Beekse Bergen en de Efteling.

Op deze pagina lees je waarom Vakantieparken Dierenbos een echte aanrader is. Aan de hand van de 7 grootste pluspunten vertel ik je waarom jij goed voor dit vakantiepark kunt kiezen. De prachtige faciliteiten en pluspunten worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van het mooie vakantiepark.

De 7 mooiste pluspunten en faciliteiten van vakantiepark Dierenbos

Zwemmen

Aan de zwemmogelijkheden ligt het zeker niet op het vakantiepark Dierenbos. Het park heeft een overdekt en verwarmd binnenzwembad met o.a. een glijbaan en een stroomversnelling. Het binnenzwembad is het hele jaar geopend.

Het leuke binnenzwembad met glijbaan is zeker niet de enige plek waar je kunt zwemmen, er is namelijk ook een zwem- en speelvijver. Een super fijne plek bij mooie weer. Er is hier een mogelijkheid om in het zand te spelen of hier lekker te zonnen op de ligweide. In het zand kan mooie zandkastelen gebouwd worden.


Dieren

vakantiepark-dierenbos-alpacas-meisje.jpg

Dierenbos doet zijn naam eer aan met de vele dieren die hier rondlopen. De dieren die hier rond lopen moeten ook verzorgd worden en het leuke is dat jij hier bij mag helpen. Elke dag is er wel iets leuk bij de dieren te doen. Terwijl jij helpt bij het verzorgen van de dieren kom je ook meer over de dieren te weten zoals leuke weetjes. De dierenverzorgers leren je van alles.

De dieren die hier rondlopen zijn Damherten, deze damherten eet graag uit de hand durf jij dit ook? De vogelweide heeft verschillende vogelsoort waaronder de pauw duiven en andere vogels.Saar en Zoë zijn beide pony, en ze krijgen graag aandacht van de kinderen. De ezel zijn zusjes van elkaar en lopen regelmatig met een aantal kinderen over het park.

De konijnen zijn erg knuffelbaar maar niet aan de lange flaporen trekken he? De geiten zijn ook dol op aandacht en naast de knuffel geitjes zijn er ook melkgeiten. Ook mijn lievelingsdieren zijn aanwezig op het park namelijk Alpaca´s. Sinds mei 2021 is er een jong geboren is dat niet schattig?


Attractiepas

Als jij een vakantiehuis of een lodgetent huur ontvang je een Attractiepas. Sta jij op de camping kun je deze voor een gering bedrag bij boeken. Een attractiepas is geldig zijn je hele verblijf ook op aankomst en vertrekdagen. Met de attractiepas heb jij gratis toegang tot 6 dagattracties en krijg je korting op uitjes in de omgeving.

De dagattracties die jij gratis kunt bezoeken zijn:

  • Safaripark Beekse Bergen
  • Speelland Beekse Bergen (gesloten in de winter)
  • Dierenrijk
  • ZooParc Overloon
  • Luchtvaartmuseum Aviodrome
  • AquaZoo Leeuwarden

Bij klimrijk Brabant krijg je 50% korting op het klimmen tijdens je verblijf. Goed om te weten met de Attractiepas kun je nog een jaar lang genieten van 25% korting op de bovenstaande dagattracties.


De Accommodaties

Als het om het overnachten gaat is er veel, heel veel keuze. Ten eerste kun je komen met je eigen kampeerspullen en één van de kampeerplaatsen huren voor een onvergetelijke vakantie. In totaal zijn er 3 kampeerplaatsen een Belevingsplaats voor alleen tenten, maar ook een comfortplaats en een luxe kampeerplaats. Bij deze beide plaatsen zijn caravan, campers, en vouwwagens wel welkom.

Het is ook mogelijk om een accommodaties te huren. Je kunt kiezen voor één van de 3 lodgetenten voor maximaal geschikt zijn voor 8 personen en helemaal zijn ingericht en je voorziet van veel comfort.

Qua vakantiehuisje is er nog meer keuze, in totaal zijn 14 verschillende type woningen. Er zijn vakantiewoningen vanaf 2 personen tot maximaal 12 personen. Er zitten veel verschil tussen de accommodaties van standaard (en tocht voorzien van alle gemakken) tot luxere woningen en speciale accommodaties zoals kinderbungalows.

Wil je extra veel luxe tijdens je verblijf dan kun je ook kiezen voor één van de accommodaties met wellness faciliteiten zoals een hottube of een sauna. Alle accommodaties liggen centraal en je bent altijd in de buurt van een speeltuin of andere faciliteiten.


Animatie en entertainment

Gedurende het hele jaar worden er wel activiteiten georganiseerd zoals bij de kinderboerderij. In de weekenden is er meer te beleven en wordt en is er een leuk recreatieprogramma aanwezig. In de schoolvakanties wordt er helemaal uitgepakt met een grandioos activiteitenprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. En er wordt ook zeker aan de jongste gasten gedacht.

De activiteiten zijn heel divers naast leuke shows en disco´s zijn er ook sport- en spelactiviteiten. Maar wist je dat er zelfs spooktochten en speurtochten georganiseerd worden. Mascotte Jibo is ook regelmatig aanwezig om samen te dansen om met jouw op de foto te gaan en uiteraard te knuffelen.

Ook aan de volwassenen wordt er gedacht en worden er leuke avonden georganiseerd zoals een bingo avond.

Ik ben nog vergeten ter vermelden dat er ook veel wordt geknutseld en dat Jibo hier ook regelmatig komt kijken en zelfs helpen.


Speeltuinen

Aan speeltuinen zeker geen gebrek wist je dat er 15 speeltuinen verdeeld zijn over het vakantiepark Dierenbos. De speeltuinen zijn heel verschillend, je vind hier klimrekken, glijbanen, andere vele andere speeltoestellen.

Naast de kinderboerderij met vele dieren vind je een prachtige natuurspeeltuin. Deze speeltuin mee o.a glijbanen, schommels en klimtoestellen. Terwijl jij in de buurt een terras kunt pakken vermaken de kinderen hier zich uren zonder problemen.

In totaal is er 2400 m² aan speeltuinen als dit niet genoeg is? Kun je altijd nog naar speelland Beekse Bergen.


De Omgeving

Het vakantiepark Dierenbos is gelegen in het Noord-Brabants Vinkel en is gelegen bij Nuland niet ver van Oss en Den Bosch maar ook Veghel ligt op een geringe afstand. Het is lekker centraal gelegen en als je iets verder wilt rijden kom je al in grotere plaatsen zoals Eindhoven, Tilburg en Nijmegen.

Deze plaatsen en de andere plaatsen in de omgeving die ik nog niet hebt genoemd bieden je veel activiteiten en bezienswaardigheden. Ook zijn de plaatsen zeer geschikt om lekker te winkelen of een terrasje te pakken.

Er zijn ontelbaar veel mogelijk in de omgeving en echt te veel om op te noemen maar hieronder heb ik een kleine lijst gemaakt met een aantal interessante opties.

Safaripark Beekse Bergen (meer dan alleen een dierentuin), preHistorisch Dorp (Eindhoven), De Efteling, Jumpsquare Veghel, Sint-Janskathedraal, Dierenpark Zie Zoo, Natuurgebied Keent en klimrijk Brabant.Vergelijkbare berichten