Sorrento
Italie
Ramon Kuiters
Italie
01/27/2024
6 min

De top 7 van de mooiste badplaatsen in Italië 2024

01/27/2024
6 min

Hoewel Italië niet gelijk wordt gezien als Zon, zee en strandvakantie is het land weer zeer geschikt voor een strandvakantie. Naast de prachtige steden, de vele bezienswaardigheden en de prachtige plekken zoals de Toscane, Gardameer etc. Zijn er tal van mogelijkheden als het gaat om mooie stranden en badplaatsen voor een onbezorgde en welverdiende vakantie.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 7 leukste en mooiste badplaatsen in Italië. De badplaatsen zijn heel divers en liggen ook verdeeld over het hele land. Naast de uitgebreide beschrijving over de badplaatsen vind je ook diverse tips op de pagina van 7 leukste badplaatsen in Italië.

Sorrento

Sorrento is een prachtige badplaats aan de Amalfikust. De Amalfikust ligt ten zuiden van de stad Napels. Het bijzondere aan Sorrento is dat het voor een groot gedeelte hoog is gelegen door de rotsen, dit zorgt er o.a voor dat je een prachtig uitzicht krijgt over de Middellandse zee. Via de smalle steegjes kun je richting de Middelandse Zee waar je kunt genieten van het strand. 

Het strand is misschien niet zo groot en bijzonder als vele stranden in Italië maar zeker de moeite waard vooral in combinatie met Sorrento en de prachtige idylissche ligging. De ligging zorgt niet alleen voor mooie foto´s en uitzichten, het is ook goed gelegen om de omgeving te verkennen zoals Napels uiteraard maar ook de ruines van Pompei en de Vesuvius Vulkaan. 

Maar je vermaken in Sorrento is ook geen probleem met de goede restaurants en, gezellige en levendige bars en uitgaansleven en de fijne winkels. Je vind hier ook diverse designerwinkels. Een leuke bezienswaardigheid in Sorrento is de 14e Eeuwse kathedraal dat zowel Europese als Moorse elementen bevat. 

Bekijk hier de het aanbod voor Sorrento en laat je verrassen

Bekijk hier het prachtige aanbod van hotels voor Sorrento en laat je verrassen!

San Teodoro

San Teodoro is een badplaats in het Noord-oosten van Sardinië. De badplaats is populair bij de vakantiegangers en dat is zeker niet zonder een reden. San Teodoro is gelegen bij prachtige baaien en diverse stranden. Het water heeft een prachtige blauwe kleur. 

Ondanks de verschillende stranden is La Cinta het meest geliefd. Dit hagel witte strand ligt op loop afstand van het centrum. De stranden van San Teodoro zijn zeer geschikt voor families met kinderen omdat deze langzaam aflopen in de zee. 

Het centrum van San Teodoro is erg gezellig en heeft veel goede Italiaanse restaurants. In de zomer is er een gezellige avondmarkt die ook zeker een aanrader is. 

Bekijk hier de het aanbod voor San Teodoroen laat je verrassen

Rimini

Rimini is een badplaats aan de oostkust van Italië en is populaire bestemming van jongeren. De Adriatische Zee en de vele uitgaansgelegenheden met grote feesten zijn de belangrijkste elementen voor de jongeren om naar massaal naar Rimini te komen. In de zomer vind je hier dan ook veel jongeren. Maar ook voor andere vakantiegangers is Rimini interessant. 

Naast de gouden zandstranden en het uitgaan is er nog veel meer te beleven in Rimini namelijk Romeinse bezienswaardigheden zoals: Arco d’Augusto, een imposante triomfboog uit de 1e eeuw voor Chr en overblijfselen van het Amfitheater. Maar ook de lange boulevard is een heerlijke plek.  

Bekijk hier de het aanbod voor Rimini en laat je verrassen

Vernazza

Vernazza is één van de 5 plaatsjes van de wereldberoemde Cinque Terre. Cinque Terre staat niet voor niets op de Werelderfgoederenlijst van Unesco en behoort tot de mooiste plekjes van Italië en misschien wel Europa

Vernazza is een gekleurd dorp gebouwd op grillig rotsen aan de Italiaanse Rivièra. Deze badplaats heeft een aantal leuke bezienswaardigheden waaronder de uitkijktoren uit de 11de eeuw. Het dorpje is maar klein en heeft ongeveer 1000 inwoners maar heeft wel een mooi zandstrandje waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen. Het strand wordt door vele gezien als één van de mooiste stranden van Italië en verdiend daarom ook zeker een plekje in deze top 7 van mooiste badplaatsen. 

Interessant is de Sentiero Azzuro dit is een blauwe pad dat de 5 dorpen met elkaar verbind, onderweg loop je langs olijf- en wijngaarden. Dit is een prachtige wandeling en mag eigenlijk niet worden overgeslagen. Ook leuk is het jaarlijkse piratenfestival in Vernazza. 

Bekijk hier de het aanbod voor Vernazza en laat je verrassen

Cagliari

Cagliari is niet zo maar een badplaats het is zelfs de hoofdstad van het eiland Sardinië . De stad ligt in het uiterste zuiden van Sardinië. Het oude stadshart wordt ook wel Castello of quartiere di Cagliari genoemd en ligt boven aan een heuvel. De kenmerken van de oude stadshart zijn de stadsmuren de oude kathedralen en heeft diverse musea. Cagliari is ook zeer geschikt als je van winkelen en uitgaan houdt. Ondanks de rijke historische is het ook een levendige stad.

Een groot voordeel dat Cagliari is dat je bijna het hele jaar kunt genieten van het mooie weer. Want zelfs in januari kun je met een t shirt rond wandelen. Dit komt goed uit want Cagliari heeft net buiten het centrum een heerlijk strand. Het stadstrand Poetto is 7 kilometer lang, het is een fijn zandstrand met een azuurblauwe zee.

Leuke bezienswaardigheden die ik nog niet genoemd zijn het Romeinse Theater en de Botanische Tuin. Cagliari is een perfecte combinatie van vele bezienswaardigheden, een rijke geschiedenis en zon zee en strand. Niet onbelangrijk en altijd prettig is de het autovrije centrum dit allemaal samen maar Cagliari tot een zeer goede keuze. 

Bekijk hier de het aanbod voor Cagliari en laat je verrassen .

Amalfi

Op hetzelfde schiereiland als Sorrento is gelegen vind je Amalfi. Beiden zijn gegelegen aan de Amalfikust. Amalfi is een druk en toeristisch stadje met een rijke historie. Naast de grote kathedraal van Apostel-Andreas is er nog iets wat opvalt in Amalfi. Dit zijn de citroen en licomcellowinkeltjes. Amalfi wordt ook wel gezien als geboorte grond van de Limoncello. 

De kathedraal van de apostel Sint-Andreas is de grootste en bekendste bezienswaardigheid van de badplaats. De Kathedraal is te bereiken via een imposante trap, ook springt de kleurrijke gevel er boven uit met gouden mozaïeken glinsteringen. Maar ook zeker de moeite waard om te bekijken is het interieur. 

Het centrum van de stad bestaat voornamelijk uit kronkelende straatjes vol met steegjes, terrassen, witte huizen en winkeltjes. Ook de haven is een leuke plek om te bezoeken als je in Amalfi bent. 

Bekijk hier de het aanbod voor Amalfi en laat je verrassen

Syracuse

Op Sicilië vind je ook een schitterende badplaats genaamd Syracuse. Het oude historische centrum van de badplaats is gelegen op een schiereiland en is met 2 bruggen verbonden de rest van Syracuse. Het oude gedeelte van de Siracusa (zo noemen de Italianen Syracuse) wordt ook wel Ortigia genoemd. Ortigia is zeer geschikt voor een mooie wandeling want je vind hier veel barok en rocoo. 

Niet alleen de Ortigia is interessant dit geldt ook voor de stranden in Syracuse en de directe omgeving. Arenella is een heerlijk strand om tot rust te komen en te genieten van de zee en de zon. Natuurreservaat Oasi di Vendicari is ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bekijk hier de het aanbod voor Syracuse en laat je verrassen

Reacties
Categorieën