Glamping
Overige vakantie + Tips
Ramon Kuiters
Overige vakantie + Tips
01/25/2024
3 min

De 6 voordelen van Glampings (Glamping tenten) 2024

01/25/2024
3 min

Kamperen is sinds de corona crisis weer erg populair geworden, vooral de Glamping accommodaties zijn erg in trek. Glamping is een combinatie van de woorden glamour en camping en staat voor luxe kamperen. Denk hierbij aan een luxe ingerichte safaritent. 

Je wilt de gezelligheid van kamperen maar de luxe van een bungalow dit kan dus tegenwoordig met een Glamping accommodatie. Steeds meer vakantieparken en campings bieden je de mogelijkheid om een Glamping accommodatie te huren op hun park. 

Maar je zou je misschien afvragen waarom je voor een Glamping accommodatie zou kiezen i.p.v. van een tent, vouwwagen of caravan. Voor deze pagina heb ik de 6 voordelen van een Glamping accommodatie voor je op een rij gezet. De voordelen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. 

Geen opbouw werkzaamheden

Als je met je eigen tent, vouwwagen of caravan op vakantie gaat en je komt aan op je bestemming dan moet je nog eerst opbouwen. Bij een caravan valt de werkzaamheden vaak nog wel mee, mits je geen voortent wilt gebruiken hier gaat ook veel werk in zitten. Bij een tent en vouwwagen heb je doorgaans sowieso even werk om op te bouwen. Het is niet alleen het opbouwen als je weer naar huis gaat moet je ook alles weer afbouwen en opruimen. 

Bij het huren van een glamping accommodatie, kun je bij aankomst je spullen in de tent leggen en kan de vakantie beginnen. Kies je bij aankomst voor een biertje, wijntje of een kopje koffie?  

Minder meenemen

Als jij met je eigen kampeerspullen gaat kamperen moet je niet alleen de kampeerspullen opbouwen je moet ook heel veel meenemen. IN een caravan kun je veel laten liggen maar ga je bijvoorbeeld met een tent op vakantie moet je ook bestek, borden, kookspullen, etc meenemen. Een grote of extra ruimte doormiddel van een dakkoffer is vaak niet overbodig. 

Kies je voor een Glamping kom je in een ingerichte tent terecht en hoef je alleen maar je eigen spullen mee te nemen die je nodig hebt tijdens je vakantie. Dit scheelt niet alleen veel gesleep, ruimte maar ook tijd qua inpakken. Hoe minder je hoeft in te pakken of minder je kunt vergeten. 

Luxe van thuis

Kamperen is kramperen wordt vaak gezegd, maar dit hoeft niet meer het geval te zijn. Een Glamping tent geeft je de luxe van thuis. Naast goede bedden i.p.v. een opblaasbed of een matras heb je nog veel meer luxe zoals een ingerichte keuken waar je in kunt staan. De glamping tenten staan op houten vlonders dit geeft ook extra comfort. Vaak heb je ook nog een overdekt gedeelte waar je buiten beschut kan zitten bij regen of uit de zon. 

Een glamping tent is ook voorzien van een eigen badkamer dus je hoeft niet meer met je handdoek en een toiletrol over de camping. Er zijn zelfs Glamping tenten met een ligbad is dat niet luxe en lekker ontspannend? 

Per Glamping tent verschilt de comfort en luxe vaak wel, maar je hebt sowieso meer luxe en comfort ten opzichte van een tent of vouwwagen. 

Zelf vind ik een groot voordeel dat je kunt staan in een glamping tent met mijn lengte kan ik al niet staan in een caravan laat staan in een vouwwagen of standaard tent. 

Gezellig allemaal bij elkaar

De Glamping tenten bieden je veel ruimte dit zie je ook terug in de slaapkamers en aan het aantal slaapplaatsen. De meeste Glamping tenten zijn voor 4 of 6 personen maar je kunt zelfs als ingerichte tenten huren voor 8 of meer personen. Dit heeft als groot voordeel dat je allemaal in de zelfde accommodatie kan leven en slapen. 

Vaak zie je als het om het kamperen gaat meerdere tenten op 1 plek, of naast een vouwwagen / caravan nog 1 of meer tentjes. Als de kinderen ouder worden willen ze graag ook meer privacy maar als dit altijd even gezellig is. 

Geniet van het campingleven

Kamperen gaat vaak gepaard met veel buiten zijn en vaak ook nog eens contact met je buren, dit kan veel gezelligheid en plezier opleveren. Dit heb je in een huisje, appartement, bungalow, etc vaak veel minder. Bij een glamping leef je vaak ook voor het grootste gedeelte buiten, hierdoor heb je ook sneller contact met je buren. Dit gaat helemaal snel als er kinderen mee zijn. 

Ook als het regent prettig kamperen

Regen is vaak de grootste nachtmerrie van de kampeerde vooral als je verblijft in een kleine tent of vouwwagen het is dan vaak afzien en wachten op mooi weer. Een Glamping tent bied je meer ruimte en comfort en bij een dagje regen of minder mooi weer is er ook geen nood aan de man. Je hebt gewoon een bankje, tafels en stoelen dus een filmpje kijken of een spelletje doen is altijd mogelijk. 

Misschien is de regen niet zo leuk maar het beperkte je niet. Veel glamping tenten hebben ook nog een uitbouw met een overkapping zodat je eventueel ook nog in de regen droog buiten kunt zitten. In de zomer is de kans groot dat het qua temperatuur wel lekker is tijdens de regen dus droog buiten zitten kan dan een optie zijn. 

Reacties
Categorieën