Shipwreck Beach
Griekenland
Ramon Kuiters
Griekenland
01/25/2024
6 min

De top 7 van de mooiste stranden van Griekenland 2024

01/25/2024
6 min

Griekenland is een uitstekende bestemming als het gaat om een welverdiende zon, zee en strand vakantie. Griekenland heeft ook een rijke historie en veel culturele bezienswaardigheden. Maar de hoogtepunten voor veel toeristen zijn toch wel de prachtige stranden en het heldere blauwe water.

Maar welke stranden zijn nu het mooiste in Griekenland met de lange kustlijn en de vele eilanden is er geen gebrek aan stranden. Op deze pagina lees je welke 7 stranden in Griekenland er bovenuit springen en de moeite waard zijn om voor heen te reizen en te bezoeken als je in de buurt bent.

Om je een goed beeld te geven van de stranden worden de stranden uitgebreid beschreven en worden er vele tips gegeven.

Voordat ik met de mooiste stranden van Griekenland begin wil ik je kennis laten maken met 3 uitstekende reisaanbieders voor zon, zee en strand vakanties voor Griekenland. Deze reisaanbieders springen er boven uit als het gaat om de prijs en het aanbod.


Shipwreck Beach (Zakynthos)

Shipwreck Beach staat ook bekend als Navagio Beach en mag eigenlijk niet overgeslagen worden als je op vakantie bent op Zakynthos. Het strand is een plaatje vooral van bovenaf je kijkt over de steile rotsen naar het strand en de azuur blauwe zee. Op het witte strand ligt al ruim 30 jaar een scheepswrak.

Dit plaatje zie je ook vaak terug in promotie- reis en reclame folders voor Zakynthos en Griekenland. Het strand zelf is met de boot te bereiken vanuit de haven varen er regelmatig boten naar het Navagio Beach.

Het strand is populair en kan ook erg druk zijn vooral tijdens het hoogseizoen. Ondanks dat het hier zo druk is vind je hier geen faciliteiten op het strand. Maar de ligging en de omgeving zorgt er wel voor dat je de faciliteiten niet mist.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Zakynthos

Myrtos Beach (Kefalonia)


Op het eiland Kefalonia vind je ook één van de mooiste stranden van Griekenland: Myrtos Beach. Het strand heeft een blauwe vlag keurmerk dat houdt is dat het strand niet alleen schoon en er goed uit ziet maar ook veilig is. Dus ook zeer geschikt is voor een gezinnen met kinderen.

De ligging van het strand is ook door een ringetje te halen. Het strand is omgeven door groene bergen. Een klein nadeel van het strand is dat het een kiezelstrand is en geen zandstrand. Daarin tegen is door het kiezelstrand het contrast met het heldere blauwe water wel prachtig.

Naast dit kleine min puntje voor velen zijn er ook diverse grote pluspunten zoals de lengte van het strand ongeveer een kilometer en het breedste punt is ook ongeveer 1000 meter dus plek genoeg voor iedereen ook tijdens een drukke dag.

Aan voorzieningen ontbreek het ook niet zoals een grote parkeerplaats, ligbedden, parasols en een et gelegenheid.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Kefalonia

Balos Beach (Kreta)


Kreta staat bekend om zijn prachtige stranden, een nadeel van veel van de mooiste stranden is dat het er tijdens het hoogseizoen veelste druk kan zijn. Maar gelukkig heeft Kreta ook een paar nog niet ontdekte stranden door het grote publiek. Balos Beach is er hier één van.

In het uiterste noordwesten van Kreta vind je het schiereiland Gramvousa. Op dit schiereiland vind je Balos Beach. Het strand doe je denken aan een paradijsje. Het strand bestaat uit meerdere witte zandstroken tussen diverse eilandjes en het vaste land van Kreta. Dit allemaal wordt omringd door een prachtig berglandschap.

Het strand is wel een afstandje van de meeste hotels en resorts dus je moet er wel iets voor over hebben. Vanaf de parkeerplaats is het nog wel een eindje lopen maar je kan ook je zelf verplaatsen met een ezel. Vanuit de haven van Kissamos worden er ook diverse dagtrips aangeboden naar Balos Beach.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Kreta

Seychelles beach (Ikaria)

Seychelles Beach doet je waarschijnlijk gelijk denken aan de archipel Seychellen. De tropische bestemming is goedkoper en makkelijk te bereiken en ook een plaatje om te zien. Het zee water is turquoise van kleur en kraakhelder. Bij he strand vind je een grot dit maakt het strand extra speciaal en heeft ook wel iets mythisch.

Het Eiland Ikaria is niet zo commercieel en heeft geen massa toerisme zoals veel bij veel eiland in Griekenland wel het geval is. Het strand ligt daarnaast ook nog eens afgelegen dus de kans dat het heel rustig is, is ook heel groot.

Dit maakt het wel wellicht nog interessanter en leuker om Seychelles Beach te bezoeken.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Ikaria

Pórto Katsíki (Lefkas)

Het eiland Lefkas is zeer geschikt voor de watersport en zon liefhebber. Je vind op het eiland prachtige witte stranden die ook nog eens zeer geschikt zijn voor het surfen. Eén van de mooiste eilanden is zonder twijfel 

Dit witte zandstrand lijkt wel een tropische bestemming op een Caribisch eiland maar is gewoon gelegen in het zuidwesten van Lefkas. Op weg naar het strand kom je als de zogenaamde groene route. Dit is nog maar het begin want het strand is minstens zo mooi.

Het donkerblauwe zeewater steekt prachtig af met het witte strand en de witte steile rotsen. De witte rosten zijn een onderdeel van Kaap Lefkas.

Prettig aan het strand is dat er diverse tarernessen (eetgelegenheiden) zijn. Ook is het mogelijk om ligbedden en parasols te huren voor een heerlijk ontspannen dagje op het strand.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Lefkas

Elafonisi Beach - Kreta


Kreta heeft prachtige stranden daarom is het ook niet vreemd dat je het eiland Kreta 2x tegen komt in de lijst met de mooiste stranden van Griekenland. Elafonisi vind je in het uiterste zuidwesten van Kreta en is een prachtig wit zand strand wat af en toe roze kleurt door de  aanwezige schelpen. Het zeewater is in het begin nog een meter diep dit betekend dat het met de zuidelijke ligging vaak heerlijk warm is het water. Ook buiten de zomer is het vaak aangenaam.

Dat het begint van het strand niet diep is heeft ook veel voordelen en maakt het strand ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Door dat het strand erg populair is ook bij families en gezinnen kan het er wel erg druk worden zeker in het hoogseizoen. Vroeg naar het strand is ook wel aanbevolen voor een heerlijk plekje en in het begin een rustig strand.

Vanaf het strand is het heerlijk om door de duinen te wandelen je loopt dat midden in een natuurgebied. Ook op loopafstand vind je diverse kleine baaitjes die ook zeker de moeite waard zijn om te zoeken. De vuurtoren en het Agia Irini Kerkje moet je ook eigenlijk bezoeken. Ook deze bezienswaardigheden zijn lopen goed te doen vanaf het strand. Eten bij het strand is zeker geen probleem je kan terecht bij één van de vele eetgelegenheden.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Kreta

Vulkanische stranden Santorini

Het prachtig eiland Santorini is misschien niet zo groot maar heeft je wel veel te bieden waaronder prachtige stranden. De stranden zijn heel diverse op Santorini. Het van oorsprong vulkanische eiland heeft bijvoorbeeld zwarte stranden. Dit is een bijzonder gezicht. Eén van de mooiste stranden van Santorini is Red Beach. Het strand is roodkleurig. Het rode strand vind je achter de rosten, de rest van het strand is grijs.

Het strand is een geliefde attractie op Santorini, wil je het strand bereiken moet je wel een stevige wandeling maken, goede schoenen zijn wel aanbevolen en het pad er naar toe is niet geschikt voor mindervaliden. Je moet namelijk een stuk na beneden lopen.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Santorini

Reacties
Categorieën