Dubrovnik
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
05/10/2024
3 min

De top 3 van beste reisgidsen voor Dubrovnik 2024

05/10/2024
3 min

Dubrovnik, ook wel bekend als de 'Parel van de Adriatische Zee', is een betoverende stad aan de kust van Kroatië die rijk is aan geschiedenis, cultuur en prachtige landschappen. Of je nu van plan bent om deze historische stad te bezoeken of gewoon geïnteresseerd bent in het verkennen van Dubrovnik via de bladzijden van een boek.

Er zijn diverse prachtige boeken over Dubrovnik met veel informatie over deze prachtige Kroatische stad. Om je een goed beeld te geven van de 3 beste Nederlandstalige boeken over Dubrovnik heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek.

Voordat ik met de top 3 van de beste boeken over Dubrovnik begin heb ik nog een tip namelijk hieronder vind je 3 reisaanbieders die erboven uitspringen als het gaat om stedentrips en vakanties naar Dubrovnik.

Capitool Reisgidsen Top 10 - Dubrovnik

Capitool Top 10 Dubrovnik en de Dalmatische kust

 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto’s brengen de stad en regio tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse wandelroutes leiden je door historisch Dubrovnik en brengen je naar schitterende eilanden

Top 10 Dubrovnik en de Dalmatische kust

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Dubrovnik en de Dalmatische kust te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de oude, ommuurde stad Dubrovnik en over de spectaculaire kustlijn, met historische havens en idyllische eilanden.

Top 10 Dubrovnik en de Dalmatische kust bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de regio te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is, waar de mooiste stranden zijn en wat leuke buitenactiviteiten zijn.

Deze Top 10-gids verdeelt de regio in vier gebieden.

 • Dubrovnik
 • De Dalmatische eilanden
 • De Makarska Rivièra en Split
 • Zuid-Dalmatië

De Oude Stad van Dubrovnik is niet groot, maar er zijn volop prachtige bezienswaardigheden, zoals het weelderige Rectorspaleis en het Franciscanenklooster, de Stradun en de tot de verbeelding sprekende steegjes met renaissancistische huizen. In de nauwe straatjes vind je de beste cafés en restaurants van Kroatië, en deze middeleeuwse stad heeft een onmiskenbaar modern randje.

Dubrovnik

Dubrovnik: een eeuwenoude vestingstad aan de Adriatische zee. Een verborgen parel, achter een bijna twee kilometer lange en aan de landzijde wel zes meter brede en vijfentwintig meter hoge muur.

Parel aan de Dalmatische kust Dubrovnik, de eeuwenoude vestingstad aan de Adriatische zee, heeft prachtig gerestaureerde stadspaleizen, vriendelijke pleinen, kloosters en barokke kerken. De imposante vestingmuren bieden afwisselende vergezichten op de blauwe Adriatische Zee, de groene heuvels en de oranje dakpannen. De glanzend marmeren hoofdstraat vormt een fraai contrast met de smalle straten en stegen. En dit alles in de intieme, elegant mediterrane sfeer van een autovrij centrum.

De omgeving van Dubrovnik is aantrekkelijk met eilanden, de serene badplaats Cavtat en de talrijke stranden.

Deze Odyssee gids biedt:

 • Heldere lay-out waardoor je de stad makkelijker ontdekt
 • Informatie over cultuur, geschiedenis en maatschappij
 • Tips voor horeca en overnachtingsmogelijkheden
 • Suggesties voor eilandhoppen

Capitool Compact - Dubrovnik en de Dalmatische kust

Zandstranden en schitterende steden

De Dalmatische kust is het drukst bezochte deel van Kroatië. De azuurblauwe zee, de uitgestrekte zandstranden, de met wijngaarden bedekte heuvels, alles bij elkaar ademt het een bijna Italiaanse sfeer uit. Ook zeker het bezoeken waard is Zadar met zijn buitengewone monumenten en de eilanden van de Zadararchipel waarvan het zuidelijke deel is uitgeroepen tot het Nationaal Park Kornati.

Dubrovnik en de Dalmatische kust Compact
De reisgids brengt je direct naar de beste attracties die deze levendige stad en de andere plaatsen langs de Dalmatische kust te bieden hebben. Of je nu op zoek bent naar de imposante oude stadsmuren, de mooiste stranden, de lekkerste gerechten of de leukste buitenactiviteiten, deze reisgids is je perfecte metgezel. Naast Dubrovnik is de gids onderverdeeld in drie regio's langs de kust. De gids staat bol van de hoogtepunten, praktische tips, gedetailleerde kaarten en met daarbij prachtige illustraties. Ook heeft de reisgids Dubrovnik en de Dalmatische kust een handige uitneembare kaart. Bovendien staan op deze kaart vele tips voor bijvoorbeeld romantische plekjes en fantastische lunchplekken.

Reacties
Categorieën