Menorca
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/24/2024
4 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Menorca 2024

01/24/2024
4 min

Menorca, een parel in de Middellandse Zee, belooft avontuur, natuurlijke schoonheid en een authentieke Spaanse charme die je zintuigen zal prikkelen. Dit eiland, dat behoort tot de Balearen, is misschien wel het best bewaarde geheim van de Middellandse Zee. Het staat bekend om zijn azuurblauwe baaien, weelderige landschappen en historische schatten, en we staan te popelen om je mee te nemen op een onvergetelijke reis naar dit betoverende stukje paradijs.

Wil je meer te weten komen over Menorca? Bekijk dan één van de reisgidsen op deze pagina eens. Om je een goed beeld te geven van de 5 beste reisgidsen voor Menorca heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de reisgids. Via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen. 

Voordat ik met de top 5 van de mooiste reisgidsen voor Menorca begin heb ik hieronder de 3 reisaanbieders / reisorganisaties voor je op een rij gezet die er bovenuit springen als het gaat om aantrekkelijke en goedkope vakanties naar Menorca.

Marco Polo NL Reisgids Menorca

Marco Polo reisgids voor Menorca! Handig pocket formaat, boordevol informatie, met plattegronden in de gids én uitneembare kaart. Met ‘insider tips’ om dit Spaanse eiland in de Balearen écht te ontdekken, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: 

 • Sightseeing
 • Eten & drinken
 • Winkelen
 • Uitgaan
 • Verblijf
 • Routes & tochten
 • Voor kinderen
 • Feesten
 • Festivals & evenementen
 • Internet tips
 • Praktische info van a tot z
 • Een taalgidsje
 • Plattegronden en straatnamenregister

Wandelen op Menorca

Tweede druk van de enige Nederlandstalige wandelgids voor het Spaanse eiland Menorca. Bevat 15 rondwandelingen van een paar uur tot een hele dag. Inclusief GPS-punten en 56 prachtige full color foto's.

Mallorca & Menorca

‘Todo bajo el Sol’. Dat was de reden waarom we allemaal met de zomervakantie naar Mallorca en Menorca gingen. Tegenwoordig is er in het aangename klimaat ook van alles te doen in de winter. Mallorca en Menorca vertegenwoordigen het continent Spanje in het klein. 

Het huidige katholieke Spanje is gevormd door koning Jacobus I, die aan land ging in Santa Ponça en Mallorca veroverde op de Moren. Historische gebouwen, bergketens, vlak binnenland, 447 unieke strandjes, luxe agro-toeristische accommodaties waar a la carte gegeten wordt van eigen land, talloze schitterende wandelroutes, routes voor mountainbikes of racefietsen door bergen en vlakke gebieden, vissen, zeilen, snorkelen, zwemmen in de zee, winkelcentra, bruisend nachtleven,... In deze reisgids presenteren de auteurs voor ieder wat wils op de eilanden. 

De familie van Helena Francisca Redóns Schaatsbergen woont al meerdere generaties op Mallorca. Ze neemt je mee langs de diversiteit van beide eilanden en schetst de achtergrond van de huidige cultuur waarin ze zelf is opgegroeid. Vanuit haar persoonlijke reiservaring vulde auteur Emmie Declerk deze reisgids aan met extra tips, info en beeld. Zodat je minstens evenveel zult genieten van deze paradijselijke eilanden vol natuurlijke schoonheid

Capitool reisgidsen - Mallorca, Menorca & Ibiza

Capitool Mallorca: de ideale reisgids voor jouw reis naar Mallorca, Ibiza & Menorca!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Het warme klimaat, de verkoelende zeewind, de levendige vakantieresorts en de uitstekende stranden, maken de Balearen tot een ideale vakantiebestemming. Op Ibiza kun je de hele nacht doorgaan in de levendige clubs. Mallorca, het grootste eiland, kent naast de schone stranden ook vele historische steden en dorpen, waaronder vooral Palma populair is. Menorca vormt vaak een oase van rust. Het eiland Formentera is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Alles in één reisgids

Met de reisgids Capitool Mallorca, Ibiza & Menorca ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de vier verschillende streken die Mallorca, Ibiza & Menorca rijk zijn. 

Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Dalt Vila; de oude stadskern van Ibiza-stad met historische muren en de kathedraal Santa Maria d'Eivissa, een toer met het treintje naar het rijke stadje Sóller en de mooie Grotten van Drach in Mallorca. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement en buitenactiviteiten. 

Daarnaast geeft Capitool Mallorca, Ibiza & Menorca in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Trotter Ibiza - Mallorca - Formentera - Menorca

De onmisbare gids voor echte trotters. 

 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters 
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen 
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter 
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen 
 • Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt

Homepage - D-reizen

Reacties
Categorieën