Belgische Kust
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
04/13/2024
5 min

De top 5 van de beste boeken over de Belgische Kust 2024

04/13/2024
5 min

De Belgische kust is een betoverende bestemming met haar uitgestrekte stranden, schilderachtige dorpjes en levendige cultuur. Als jij voor dat je naar de Belgische kust gaat, de kust wil gaan verkennen zijn de boeken en reisgidsen op deze pagina een schot in de roos.

De boeken zijn heel divers en vertellen je allemaal over de leukste activiteiten en plekjes aan de Belgische kust. Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen en boeken, heb ik naast een boekbeschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over boeken over de Belgische kust.

Een tip is om het aanbod van Heerlijke Huisjes eens te bekijken als je om zoek bent naar een vakantiewoning aan de Belgische Kust. Het aanbod is niet aantrekkelijk groot en uitgebreid maar ook nog een goed geprijsd.

Time to momo - Brugge + de Belgische Kust

Met time to momo Brugge + de Belgische Kust haal je alles uit je stedentrip! En deze nieuwe editie heeft een volledige corona-update ondergaan. Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje.

Bij time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. Met 2 verrassende routes door verschillende wijken van Brugge kun je de stad in je eigen tempo ontdekken én de lokale lifestyle beleven. Daarnaast is er een route door Knokke-Heist en door Oostende in de gids opgenomen.

Inclusief:

  • Alle belangrijke bezienswaardigheden
  • Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen
  • Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app
  • Leuke top 10-lijstjes Nu met gratis app!!

Knooppunter Fietsboek Belgische Kust

Fietsen is genieten. Dat weten we bij Knooppunter als geen ander. Onderweg wil je als fietser best wel wat zien. En daar speelt dit Fietsboek Belgische Kusthelemaal op in.

Voor deze Knooppunter-fietsgids selecteerde Patrick Cornillie de 10 mooiste rondritten met een startplaats in een van de kustgemeenten; als bonus krijg je nog een speciale Beau Séjour-route in en rond Zeebrugge: 11 volledig uitgewerkte tochten langs fietsknooppunten, telkens met een lang en een kort parcours en dus haalbaar voor het hele gezin.

  • 11 kant-en-klare fietslussen uitgezet over het alom geprezen fietsknooppuntennetwerk De Kust.
  • De downloadbare roadbooks en fietskaartjes geven altijd de meest actuele situatie weer.
  • Speciale aandacht voor toffe stopplaatsen: uitnodigende terrassen, authentieke cafeetjes, prachtige uitzichtpunten...

De beste brasserieën aan de Belgische kust

Sterrenchef Luc Bellings is al meer dan tien jaar een (minder) graag geziene gast bij de restaurants en brasserieën aan onze Belgische kust. In een oogwenk proeft hij of een garnaalkroket vers gerold is, dan wel uit een pakje komt. Geen detail ontsnapt hem. Zijn quoteringen in Het Laatste Nieuws worden dan ook door velen goed gesmaakt. In deze frisse, overzichtelijke gids bundelt hij de beste adressen voor meest rijkgevulde vispannetjes en heerlijkste pannenkoeken.

De beste brasserieën aan de Belgische kust is de opvolger van zijn eerste culinaire gids en bevat een mooi aantal nieuwe adressen, van de gevestigde waarden tot verrassende nieuwkomers. Vanaf nu weet je meteen waarheen voor de beste gerechten, van Knokke-Heist tot De Panne.

618 Kilometer Kust

Compleet en indrukwekkend overzicht van de gehele Nederlandse en Belgische kust. Bijzondere verhalen ondersteund door ongekende sfeerbeelden. Over de natuur, de historie, de stadjes, de mensen en de gebeurtenissen aan de kust. Een ware ontdekkingsreis langs onontdekte plekken. Met praktische informatie over o.a. jachthavens, bezoekerscentra, leuke restaurantjes en relevante websites. Opvolger van het succesvolle boek 43 Waddeneilanden.

Voor alle kustliefhebbers die verder kijken dan het strand. Van Nieuw Statenzijl via Friesland over de Afsluitdijk naar Den Helder en vervolgens de Noordzeekust afzakkend tot en met De Panne... De auteurs van dit boek bezochten alle 618 kilometers die deze kust telt en vertellen de verhalen achter de verhalen in woord en beeld. Lees over het Ambonezenbosje in het Dollardgebied, over de strandjutter in Groet en over de perenveiling in Burgh-Haamstede. Een fascinerend boek voor iedereen die van de kust houdt. En, wie doet dat niet?

20 x logeren & genieten aan de Belgische Kust

Een originele kijk op een bekende dichtbij-bestemming. Met tientallen gevarieerde tips die je meteen zin geven om elk weekend naar de Belgische Kust te trekken.;;;Van De Panne tot Knokke en terug. 10 boeiende kustgemeentes, met elk een eigen identiteit, waar op elk moment van het jaar wat te beleven valt voor jong en oud.

Sophie Allegaert verkende de kustlijn van De Panne tot Knokke-Heist en ontdekte 10 boeiende kustgemeenten met elk een eigen identiteit. De Belgische Kust is een bestemming voor alle seizoenen waar van alles te beleven valt voor jong en oud: kilometers wandel- en fietsplezier, charmante belle-époquewijken, verrassende musea, uitnodigende winkelstraten en niet te vergeten uitgestrekte duinen en stranden. Variatie troef dus!

De auteur bundelde 20 eet- en verblijftips voor een geslaagd weekendje weg. De sfeervolle beelden doen je nu al wegdromen. Wat dacht je van een lunch in een gestrande boot of een diner in een van de vele sterrenrestaurants? Daarna kun je zalig wegdromen in een designhotel of een knusse B&B.

Bovendien vind je bij elke kustgemeente leuke doetips voor een bijzondere uitstap. Bezoek www.lannoo.be/kust voor meer info over deze uitgave en voor een handige interactieve kaart van de Belgische Kust.

Belgische Kust Achterland Ontdekken

DE BELGISCHE KUST EN HET ACHTERLAND ONTDEKKEN EN BELEVEN
Uw handige gids voor interessante ontspannings- en uitstapmogelijkheden
De Belgische kust blijft een toeristische topper voor jong en oud. Jaarlijks voelen massa’s toeristen zich aangetrokken tot het heerlijke strand en de uitnodigende zee. Maar wist u dat de Belgische kust veel meer te bieden heeft dan zon en water?

In deze gids laat auteur Paul De Moor bewust het bekende strandtoerisme achter zich en laat hij u kennismaken met een heleboel andere ontspannings- en uitstapmogelijkheden. Per badgemeente bespreekt hij het meest interessante aanbod inzake natuur en cultuur, bezienswaardigheden, wandel- en fietsmogelijkheden, sport- en spelfaciliteiten en evenementen. Ook de nabijgelegen historische steden als Damme, Veurne, Diksmuide en Ieper laat hij uitgebreid aan bod komen.

Dit boek is voor iedereen bedoeld die meer wil halen uit zijn vakantie aan zee. Laat u verrassen door de talloze onbekende plekjes en ongewone hoekjes die de Belgische kust te bieden heeft!


Ontdek uw ideale vakantiehuis op heerlijkehuisjes.nl

Reacties
Categorieën