papegaaiduikers
Europa
Ramon Kuiters
Europa
03/20/2024
4 min

De 5 beste plekken om papegaaiduikers te spotten in Europa 2024

03/20/2024
4 min

Papegaaiduikers zijn unieke en fascinerende vogels met onderscheidende fysieke kenmerken. Ze worden vaak vergeleken met pinguïns vanwege hun zwart-witte kleur en gedrongen bouw. Papegaaiduikers hebben een kleurrijke snavel, die bestaat uit felle kleuren zoals geel, rood en blauwgrijs.

Ze zijn de kleinste soort van het geslacht Fratercula en worden 28-34 cm lang met een spanwijdte van 50 cm. Papegaaiduikers hebben een levensduur van 15-30 jaar en wegen tussen de 368,5 g en 481,9 gram. Hun bruingrijze of witte onderzijde en zwarte bovenzijde maken ze gemakkelijk herkenbaar. Vooral Atlantische papegaaiduikers hebben een zwart lichaam met een witte buik en een wit gezicht met een kleurrijke snavel.

Het is een vogel die vele vogelaars gaan in het wild wil spotten. De beste periode om de papegaaiduikers te spotten is tijdens de broed periode dan nestelen de vogels zich op het land. Deze periode is van april tot juni / juli. De rest van het jaar leven papegaaienduikers voornamelijk op zee.

Maar wat zijn de beste plekken om deze bijzondere vogels te spotten? Om hier antwoord op te geven heb ik een top 5 samengesteld met de beste plekken om Papegaaiduikers te spotten. De plekken worden uitgebreid beschreven en ik heb diverse tips toegevoegd.

[[showindex]

IJsland

Papegaaiduikers zijn unieke zeevogels die veel voorkomen in IJsland. Met hun kenmerkende uiterlijk en grappige manier van bewegen worden ze vaak de "clowns van zeevogels" genoemd.

Als je een reis naar IJsland plant en papegaaiduikers wilt spotten, zijn er een paar dingen die je moet weten. De beste tijd om papegaaiduikers te spotten is na de lente, wanneer ze aan land gaan om nesten te bouwen en eieren te leggen,.

Het eiland Vestmannaeyjar, ook wel bekend als de Westman-eilanden, is een goede plek om papegaaiduikers in IJsland te spotten. Borgarfjordur Eystri, gelegen in Oost-IJsland, is een andere locatie met een grote kolonie papegaaiduikers. Het eiland Grímsey, gelegen in Noord-IJsland, is ook een geweldige plek om papegaaiduikers te spotten.

Om papegaaiduikers te spotten, is het belangrijk om te weten hoe ze eruit zien en hoe ze zich gedragen. Papegaaiduikers zijn kleine, schattige en grappige vogels die te herkennen zijn aan hun kleurrijke snavels.

Ze komen alleen aan land om te broeden en ongeveer 50-60% van de wereldbevolking leeft bij de IJslandse kusten. Papegaaiduikers staan bekend om hun vermogen om onder water te vliegen en kunnen vaak in het water worden gezien om vis te vangen.

Er zijn vele tours beschikbaar om papegaaiduikers te spotten, dit kan een zeer goede optie zijn.

Bekijk hier de mogelijkheden om papengaaiduikers te spotten in IJsland

Schotland

Als u papegaaiduikers in Schotland wilt spotten, is het cruciaal om de juiste locatie te kiezen. Papegaaiduikers zijn zeevogels die voornamelijk langs de kusten van de Noord-Atlantische Oceaan broeden, waarbij Schotland een bekend land is voor waarnemingen van papegaaiduikers.

De stad Dunbar aan de oostkust van Schotland is een geweldige locatie om papegaaiduikers te zien nestelen in de kliffen in de omgeving. Bovendien hebben de Shetland-eilanden een grote populatie papegaaiduikers, met ongeveer 1/5 van alle Schotse papegaaiduikers die daar wonen.

De eilanden Skomer en Handa zijn ook populaire locaties om papegaaiduikers te spotten. Het is belangrijk om vooraf wat onderzoek te doen om de beste locatie te vinden voor je papegaaiduikavontuur.

Bekijk hier de mogelijkheden om papengaaiduikers te spotten in Schotland

Noorwegen

Als je papegaaiduikers in Noorwegen wilt spotten, is de beste tijd van het jaar om dat te doen van april tot half juli. Gedurende deze tijd zijn de papegaaiduikers in hun broedseizoen, waardoor het de ideale tijd is om ze in hun natuurlijke habitat te zien. Het is belangrijk op te merken dat de papegaaiduikers het grootste deel van hun dag op zee doorbrengen en tegen de avond terugkeren naar het land, waardoor de avonduren de beste tijd zijn om ze te spotten.

Er zijn verschillende ideale locaties voor waarnemingen van papegaaiduikers in Noorwegen. Het eiland Runde is een populaire plek, bekend om zijn grote kolonie papegaaiduikers. Lundeura is een bijzonder goede locatie op Runde om 's nachts papegaaiduikers van dichtbij te zien.

Andere populaire locaties zijn de Shetland-eilanden, de Orkney-eilanden en het eiland May. Het wordt aanbevolen om onderzoek te doen en vooruit te plannen om de beste locaties voor waarnemingen van papegaaiduikers in Noorwegen te vinden.

Om papegaaiduikers in het wild te spotten, is het belangrijk om de juiste technieken te gebruiken. Papegaaiduikers zijn kleine en snel bewegende vogels, waardoor ze moeilijk met het blote oog te zien zijn. Een verrekijker of een camera met zoomlens kunnen je helpen om beter te kijken.

Het is ook belangrijk om stil en stil te blijven, aangezien papegaaiduikers gemakkelijk kunnen worden weggejaagd door harde geluiden of plotselinge bewegingen.

Bekijk hier de mogelijkheden om papengaaiduikers te spotten in Noorwegen


Faeröer Eilanden

De Faeröer-eilanden is een geweldige plek om papegaaiduikers te spotten. Het eiland Mykines is de beste locatie om papegaaiduikers te spotten, en bezoekers kunnen een veerboot of helikopter naar het eiland nemen en naar de kolonies papegaaiduikers lopen.

De kliffen van Vestmanna zijn ook een uitstekende locatie om papegaaiduikers te spotten. Het is belangrijk op te merken dat papegaaiduikers op specifieke locaties broeden, dus het is essentieel om te weten waar u moet zijn om uw kansen om ze te zien te vergroten.

De juiste uitrusting en uitrusting zijn cruciaal bij het kijken naar papegaaiduikers op de Faeröer. Bezoekers moeten een verrekijker of een camera met zoomlens meenemen om de papegaaiduikers van dichterbij te kunnen bekijken zonder ze te storen.

Bekijk hier de mogelijkheden om papengaaiduikers te spotten op de Faeröer Eilanden

Farne-eilanden (Groot Brittanië)

Als je een reis plant naar de Farne-eilanden om papegaaiduikers te spotten, is het belangrijk om de juiste tijd van het jaar te kiezen. Over het algemeen is half mei tot half juli de beste tijd om papegaaiduikers op de eilanden te zien.

Gedurende deze tijd broeden meer dan 40.000 paar papegaaiduikers op de Farne-eilanden, waardoor het een ideaal moment is om ze in hun natuurlijke habitat te observeren. Het is echter belangrijk op te merken dat de weersomstandigheden de zichtbaarheid van papegaaiduikers kunnen beïnvloeden, dus het is altijd een goed idee om de weersvoorspelling te controleren voordat je je reis plant.

Om uw kansen op het spotten van papegaaiduikers te vergroten, is het ook belangrijk om de beste plekken op het eiland te kennen om papegaaiduikers te spotten. De Farne-eilanden bieden verschillende locaties waar u deze vogels van dichtbij kunt observeren. Staple Island en Inner Farne zijn twee van de meest populaire plekken om papegaaiduikers te spotten. Deze eilanden bieden een perfect leefgebied voor papegaaiduikers, en bezoekers kunnen ze vaak zien

Banner faeroer eilanden

Reacties
Categorieën