|

De 5 leukste kleinschalige campings met een zwembad in Nederland 2023

De kleine campings lijken wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Je vind de kleine campings vaak in mooie natuurgebieden maar ook bij boerderijen. Bij een kleine camping wordt vaak gedacht dat er weinig tot geen voorzieningen en faciliteiten zijn maar dit is zeker niet het geval. Ook de kleinere campings worden steeds luxer en mooie.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 5 leukste kleine campings met een zwembad in Nederland voor 2023. Onder kleine campings wordt over het algemeen campings tot en met 60 plaatsen gerekend. Deze campings zijn ideaal als je niet van de drukte houdt, maar ook zeer geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen zeker als er dan ook diverse faciliteiten zijn.

Om je een goed beeld te kunnen geven van de camping heb ik de kleinschalige campings in uitgebreid beschreven, niet alleen de faciliteiten en voorzieningen komen aan bod maar er is ook aandacht voor de ligging en de omgeving.

De 5 leukste kleinschalige campings met een zwembad in Nederland 2023

Camping Liesbos

Camping Liesbos is een kleine camping op het platteland in Breda. Deze leuke camping heeft 50 toerplaatsen en 5 huuraccommodaties.

Rust, ruimte en vrijheid spelen een belangrijk rol bij Cmaping Liesbos. Dit zie je ook terug bij de huuraccommodatie en de kampeerplaatsen op de camping.

Op de camping worden diverse activiteiten aangeboden zoals animatie in het hoogseizoen er kan gebruik gemaakt worden van het buitenzwembad. voor de jongste gasten is er ook een kinderbad. Uiteraard is er ook een speeltuin met speeltoestellen op de camping te vinden en diverse sportvelden voor jong en oud.

Ook voor een hapje eten hoeft jij niet van de camping af. Je vind hier een uitstekend restaurant voor een lekkere maaltijd.

De ligging van de camping is ideaal je bent dichtbij bij Breda, maar toch is het een zeer rustige plek waar de camping is gelegen. De omgeving leent zich erg goed voor fietstochten en wandelingen ook kun je Breda, Tilburg en de andere leuke steden in Noord-Brabant goed bereiken vanaf hier. Met kinderen is bijvoorbeeld de Efteling een echte aanrader.


Camping De Breede

Camping de Breede is een echte familiecamping in Warffum. Warffum is gelegen in het noorden van de provincie Groningen. De stad Groningen ligt op ongeveer 20 kilometer en is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Ook niet ver van de kleine camping gelegen is Pieterburen. Hier wordt op zondag regelmatig een markt gehouden en ook het zeehondencentrum Pieterburen is een aanrader. Minstens zo mooi is de Waddenzee een prachtige plek om heerlijk uit te waaien, tijdens het uitwaaien is er ook een kans dat je zeehonden spot.

Charme Camping De Breede mag misschien wel een kleine camping zijn maar aan faciliteiten en voorzieningen geen gebrek. Je vind hier een prachtig openluchtzwembad met duikplanken en een peuterbad. De zonneweide is bij het zwembad is ook een heerlijk plek. Je vind hier ook diverse speeltoestellen voor de kinderen. Naast speeltoestellen vind je ook een trampoline, een kabelbaan, een zandbak een voetbalveld, een tennisbaan en een tafeltennisbaan. Tevens is er buitenspeelgoed te leen zoals skelters, fietsjes en driewielers. In het hoogseizoen heb je een mogelijkheid om broodjes te bestellen is dat niet lekker en handig?

De kampeerplaatsen op camping zijn voorzien van een elektra aansluiting en Wifi en met alle voorzieningen en faciliteiten is het lastig te vervelen, als dit toch een keer het geval is, dan is er in de omgeving nog genoeg te zien en te beleven.


Camping de Watertoren

Camping de Watertoren is gelegen in Landgraaf in Zuid-Limburg. Vlakbij de Duitse Grens, ook is het niet ver gelegen van de prachtige Dierentuin GaiaZOO. De omgeving waar de camping is gelegen is bosrijk en je vind hier vele leuke dorpjes. Ook Maastricht, Vaals en Valkenburg zijn nog goed te bereiken en zeker de moeite waard voor een dagje.

Camping de Watertoren is zeer geschikt voor natuurliefhebbers en gezinnen met jonge kinderen. Naast diverse speelmogelijkheden kun je ook gebruik maken van het zwembad. Tijdens de vakanties is er ook een animatie programma voor de kinderen. Dus vervelen wordt wel heel lastig want er zijn ook nog diverse sportmogelijkheden op de camping te vinden.

Heb jij na een heerlijke vakantiedag geen zin meer om te koken reserveer dan een tafeltje in het restaurant “Bei os op de camping”. Hier worden heerlijke Limburgse gerechten geserveerd waaronder mijn favoriet Limburg Zuurvlees. Het terras op de camping is ook een heerlijk plek zo kun jij de kinderen goed in de gaten houden en zelf heerlijk relaxen. Het is ook mogelijk om een boek te lenen bij de campingbieb.

Op de Camping is het mogelijk om een chalet te huren maar je kunt ook komen met je eigen kampeerspullen en een mooie kampeerplaats te huren.


Glamp Outdoor Camp Achterhoek

Glamp Outdoor Camp Achterhoek is een prachtige kleine sfeervolle (pop-up) glamping met (kinder)zwembad gelegen aan het water in de Achterhoek.

Op deze Glamping is het mogelijk om een tiny house, een safaritent of een ander soort tent te huren. De Glamping is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Naast het kinderzwembad vind je hier ook een leuke speeltuin. Dit is niet het enige aan faciliteiten en voorzieningen. Op de glamping vind je ook nog een zwemmeer een visplek en een tennisbaan. Voor de nodige boodschappen hoeft je ook niet van de glamping van want hier voor kun je terecht bij de minimarkt.

De Glamping is gelegen in kotten dit is een buurtschap in de Gemeente Winterswijk. Het is een prachtige omgeving wat zich ook zeer goed leent voor fiets- en wandeltochten. Naast Winterswijk heb je meer leuke en interessante plaatsen zoals Zutphen en Doetinchem. Op Woensdag en zaterdag is er een markt in Winterswijk die erg leuk is maar ook de markten in Dinxperlo en Doetinchem zijn een aanrader.


Camping Zwinderen

Camping Zwinderen is een kleine familiecamping gelegen in de groen velden en bossen van Drenthe. De camping ligt in het dorpje Zwinderen dat niet ver is gelegen van Coevorden, Hoogeveen en Emmen. Door deze gunstige ligging kun je eenvoudig uitstapjes maken in de regio.

De Pulledagen in Hoogeveen in de zomermaanden is een aanrader. Maar dit geldt ook zeker voor de vlindermarkten in Emmen die in de zomer op diverse dinsdagen wordt gehouden. Uiteraard is Wildlands Zoo ook een aanrader met kinderen. In de omgeving van de camping kun je ook erg goed fietsen.

De camping mag misschien niet zo groot zijn maar aan faciliteiten ontbreekt het hier zeker niet. Je vind hier een mooi buitenzwembad met een glijbaan. Bij het zwembad is ook een grote ligweide ideaal met mooi weer. Voor de jongste gasten is er een speciaal kinderbad. Op de camping zijn ook diverse speeltuinen zodat het vervelen wel moeilijk wordt voor de kinderen.

In de zomermaanden worden er ook diverse activiteiten gereorganiseerd waar de kinderen aan deel kunnen nemen. De Sanitaire voorzieningen op de camping zijn ook uitstekend, modern en verwarmd. Voor gezinnen met kinderen is er een speciale ruimte met een babybadje, kinderdouche, verschoontafel en kindertoilet. Ook heb je een mogelijkheid om je kleding te wassen en te drogen op de camping.

Naast kampeerplaatsen zijn er ook 3 verharde camperplaatsen. Als jij zelf geen kampeerspullen hebt maar wel wil verblijven op camping Zwinderen dan kun je ook één van de accommdaties huren. Je hebt keuze uit een huurtent en een chalet.


Vergelijkbare berichten