Snorkelen
Ramon Kuiters
03/06/2024
5 min

De top 5 van de leukste snorkelplekken in Portugal 2024

03/06/2024
5 min

Portugal is een uitstekende bestemming voor snorkelliefhebbers, met tal van locaties die mogelijkheden bieden om de onderwaterwereld te verkennen. Snorkelen in Portugal biedt een unieke kans om het gevarieerde zeeleven en de ecosystemen van het land te verkennen. De  kleurrijke koraalriffen, fascinerende zeedieren en unieke onderwaterlandschappen biedt echt voor elk wat wils als het om het snorkelen gaat in Portugal.

Maar op welke plekken in Portugal kun je het nu beste snorkelen en het meeste genieten van de prachtige onderwaterwereld van Portugal. Om hier antwoordt op te geven heb ik een top 5 samen gesteld met de leukste snorkelplekken, de snorkelplekken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. 

Garajau Marine Reserve - Madeira

Het Garajau Marine Reserve, gelegen op Madeira, Portugal, is een toplocatie voor snorkelliefhebbers. Dit natuurreservaat dat de thuisbasis is van een breed scala aan zeeleven en ecosystemen, waardoor het een ideale locatie is om de onderwaterwereld te verkennen. Het reservaat ligt aan een strand en biedt snorkelaars gemakkelijke toegang om de onderwaterwereld te verkennen en de schoonheid van het ecosysteem van het reservaat te waarderen.

Het zeereservaat van Garajau herbergt een grote verscheidenheid aan zeeleven, waaronder hogfish, zeepaardjes en andere tropische vissoorten.Het was is kristalhelder, dit ideaal voor het duiken en snorkelen. Bezoekers kunnen een scala aan zeeleven verwachten, waaronder kleurrijke vissen, zeesterren en andere fascinerende wezens. Het reservaat staat ook onder toezicht om de veiligheid van bezoekers en de bescherming van het zeeleven te waarborgen.

Om het meeste uit een snorkeltrip naar het Garajau Marine Reserve te halen, is het aan te raden om een kajaktocht door het reservaat te maken voordat je de onderwaterwereld gaat verkennen. Uiteraard kun je het snorkelen ook goed combineren met het strand.  

Zeereservaat van Garajau een must-visit bestemming voor snorkelaars en natuurliefhebbers die de schoonheid van de onderwaterwereld van Madeira willen ontdekken.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor Maderia

Lagos - Algarve

Lagos, een kustplaats in het zuiden van Portugal, staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere water, waardoor het een ideale bestemming is voor snorkelliefhebbers. Met tal van snorkelplekken verspreid langs de kustlijn, biedt Lagos een scala aan mogelijkheden voor zowel ervaren als beginnende snorkelaars. Enkele van de meest populaire snorkelplekken in Lagos zijn Praia do Camilo, Praia Dona Ana, Praia de Porto de Mós en Praia da Batata. 

Deze plekken staan bekend om hun heldere water, gevarieerd zeeleven en verbluffende rotsformaties die een unieke snorkelervaring bieden. Veel snorkeltourbedrijven in Lagos bieden uitrusting zoals maskers, snorkels en vinnen, maar het wordt aanbevolen om indien mogelijk uw eigen spullen mee te nemen. 

Sommige tours bieden ook de mogelijkheid om onderwatergrotten en rotsformaties te verkennen. Snorkeltours duren meestal een paar uur en kunnen een korte boottocht naar de snorkelplek omvatten.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor Lagos

Ilheu Vila Franca do Campo - Azoren

Ilheu Vila Franca do Campo, gelegen voor de kust van het eiland São Miguel in de archipel van de Azoren, is een natuurwonder dat bezoekers trekt van over de hele wereld. Het eilandje, dat een beschermd natuurgebied is, is bijna perfect rond en omgeven door kristalhelder water. De natuurlijke schoonheid van deze plek is ongeëvenaard, met verbluffende watervallen, grote kliffen en een prachtige kustlijn. Bezoekers kunnen genieten van een scala aan activiteiten, waaronder kajakken, snorkelen en wandelen, terwijl ze genieten van het adembenemende landschap.

Het is ook geen wonder dat Ilheu Vila Franca do Campo behoort tot de mooiste plekken om te snorkelen op de Azoren en van Portugal. Het wordt ook wel gezien als cadeautjes als je de mogelijkheid hebt om hier te kunnen snorkelen. 

Het onderwaterecosysteem rond het eilandje is zonder twijfel rijk en zeer divers, Je kunt hier de grote verscheidenheid aan vissen en ander zeeleven ontdekken. Bezoekers kunnen de levendige koraalriffen en onderwatergrotten verkennen en van dichtbij kennismaken met de fascinerende wezens die deze plek hun thuis noemen. Snorkelen in het heldere water rond Ilheu Vila Franca do Campo is een onvergetelijke ervaring die een kijkje biedt in de ongelooflijke diversiteit van het leven in de oceaan.

Snorkelen bij Ilheu Vila Franca do Campo is niet alleen een kans om een unieke onderwaterwereld te verkennen, maar ook een kans om avontuur te beleven op deze bijzondere plek. Je kunt gaan  peddelen langs de prachtige kustlijn van Vila Franca de Campo tijdens een kajaktocht, stoppen om een duik te nemen in het verfrissende water en snorkelen. 

Het is ook mogelijk deel te nemen aan één van de snorkeltours, tijdens de tour kun je gebruik maken van alle benodigde uitrusting en krijg je een uitstekende begeleiding. Of je nu een ervaren snorkelaar bent of een beginner, Ilheu Vila Franca do Campo biedt een spannend en onvergetelijk avontuur dat je zeker blijvende herinneringen zal bezorgen.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor de Azoren

Natuurpark Luiz Saldanha - Sesimbra

Luiz Saldanha Natural Park biedt een unieke snorkelervaring die ongeëvenaard is in zijn overvloed aan zeeleven en biodiversiteit. Bezoekers kunnen vanuit Sesimbra naar het natuurpark varen, waar ze kunnen genieten van het kalme water en de grote verscheidenheid aan vissen en andere zeedieren kunnen observeren die in het park leven.

Het kristalheldere water en het prachtige landschap van natuurpark Luiz Saldanha maken het een ideale bestemming voor snorkelliefhebbers. Bezoekers kunnen zwemmen in de ongerepte wateren van het park en het onderwaterleven van dichtbij observeren. Het park beschikt ook over ruige stranden, zeegrotten en andere natuurlijke wonderen die het een populaire bestemming maken voor kajaktochten en andere buitenactiviteiten. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende dag op het water of een avontuurlijke verkenning van de vele natuurlijke wonderen van het park, Luiz Saldanha Natural Park heeft voor elk wat wils.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor Sesimbra

Albufeira

Snorkelen in Albufeira is een ervaring die de mogelijkheid biedt om de onderwaterwereld van de Algarve te verkennen. De kustwateren bij Albufeira herbergen een verscheidenheid aan zeeleven en koraalriffen, waardoor het een ideale locatie is voor snorkelliefhebbers. Snorkelaars kunnen kleurrijke vissen en koraalriffen observeren. 

Het onderwaterleven in de Algarve is divers en mooi, met verschillende soorten snorkel en duik mogelijkheden. Of het nu gaat om een begeleide tour of solo-verkenning, snorkelen in Albufeira biedt een unieke en onvergetelijke ervaring. Tours zijn ideaal voor diegenen die de voorkeur geven aan deskundig inzicht en begeleiding van een professionele gids. 

De beste snorkelplekken die vanaf land bereikbaar zijn, zijn Praia da Balbina, Praia da Ingrina en de grotten van Benagil. Kortom, snorkelen in Albufeira biedt een unieke kans om de onderwaterwereld van de Algarve te ontdekken.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor Albufeira

Reacties
Categorieën