Kootwijk
Nederland
Ramon Kuiters
Nederland
01/17/2024
16 min

De Top 7 van de leukste dorpen en bezienswaardigheden op de Veluwe

01/17/2024
16 min

De betoverende Veluwe, een magisch stukje Nederland waar uitgestrekte bossen, heidevlaktes en schilderachtige dorpjes samenkomen. In deze blog nemen we je mee op een ontdekkingsreis door de leukste dorpen en meest betoverende bezienswaardigheden die de Veluwe te bieden heeft. 

Of je nu verlangt naar een wandeling door de natuur, fascinerende cultuurhistorie wilt ontdekken of gewoon wilt genieten van de serene rust van een sfeervol dorp, de Veluwe biedt een ongekende diversiteit. Dus, trek je wandelschoenen aan en laat je inspireren om deze adembenemende regio te verkennen, waar elk dorp en elke bezienswaardigheid een verhaal vertelt dat de rijke geschiedenis en prachtige natuur van de Veluwe.

Zowel de bezienswaardigheden als de dorpen worden uitgebreid beschreven.

De 7 mooiste dorpen op de Veluwe.

De prachtige Veluwe heeft niet alleen mooie dorpen, maar ook de steden lenen zich perfect voor een dagje uit of een weekendje weg. Denk hierbij aan de volgende steden: Harderwijk, Apeldoorn en Ede.

De Veluwe is ongeveer 1.000 km² en valt onder de Natura 2000, een beschermd natuurgebied. Qua natuur staat het gebied bekend om de heide, zandverstuivingen, vennen, beken en bossen.

De Veluwe is een gelovig gebied, dit houdt in dat in veel dorpen en steden zondags geen activiteiten zijn. Naast de activiteiten zijn er op zondag in veel plaatsten ook winkels en bezienswaardigheden gesloten.

Loenen

Het dorpje Loenen heeft tegenwoordig geen echte dorpskern meer. Ondanks dat er geen echte dorpskern is heeft Loenen wel een groot aantal winkels, maar Loenen heeft ook veel bezienswaardigheden.

Voor de kunstliefhebbers is er een prachtige Beeldentuin van Galerie 't Arthuus. Ook is er veel natuurschoon in loenen en omgeving te vinden zoals: zoals bossen en heidevelden ook vind je hier de hoogste waterval van Nederland.

Loenen heeft ook een schaapskooi en een papierfabriek "De Middelste Molen" hier wordt nog steeds op de ouderwetse wijze papier gemaakt.

In en om het dorp kun je ook verschillende oorlogsmonumenten en het Ereveld vinden. In totaal liggen er bijna 4000 oorlogsslachtoffers begraven.

Loenen heeft ook diverse activiteiten in het voorjaar- en zomer zoals: Een lammetjesdag, een schaapscheerdersfeest en ponymarkt.

Bekijk hier het prachtige Hotel Restaurant de Loenermark

Garderen

Het kleine dorpje Garderen ligt in de gemeente Barneveld. Het is een klein gezellig dorp met vele grote bezienswaardigheden. Een grote publiekstrekker is het zandsculpturenfestijn. Hier vind je elk jaar nieuwe prachtige kunstwerken van zand.

De kinderboerderij Ouwendorperhoeve heeft een rijke historie en is gebouwd in 1867. Bij deze kinderboerderij midden in een prachtig landschap staat het welzijn van de dieren voorop.

Een andere leuke locatie die zowel geschikt is voor kinderen als natuurliefhebbers is het Speulderbos. Dit is één van de mooiste en oudste bossen van Nederland.

Garderen mag dan wel een klein dorp zij,n maar het is wel erg actief. Mensen organiseren diverse activiteiten in het dorp. De traditionele braderie trekt vele bezoekers uit de omgeving en toeristen. Dit komt mede door de gastvrijheid en de prachtige ligging van Garderen.

Bekijk hier de vakantiemogelijkheden in Garderen

Hoenderloo

Hoenderloo ligt centraal gelegen op de Veluwe. Ook bevind zich hier één van de drie ingangen van het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Een perfecte uitvalbasis om 1 van de mooiste nationale parken van Nederland te bezoeken.

Naast de vele prachtige natuurverschijnselen vind je ook bezienswaardigheden in Hoenderloo. 1 van de mooiste bezienswaardigheden is de eerste elektriciteitscentrale van Nederland. De eerste elektriciteitscentrale van Nederland bevind zich op het terrein van het elektriciteitsmuseum.

Wil je even ontspannen en een hapje eten dan zit je goed in Hoenderloo. In Hoenderloo vind je een erg leuk pannenkoekenrestaurant en het lekkerste ijs van de Veluwe bij IJs van Co.

Hoenderloo tegenwoordig erg toeristisch met vele campings. Dit was vroeger wel anders, de eerste inwoners in de 19e eeuw bouwden zelf hun armoedige plaggenhutten. Door de inzet van de Dominee Heldring kregen de bewoners het beter mede door het maken van een waterput.

Bekijk hier het prachtige Fletcher Hotel in Hoenderloo en laat je verrassen

Kootwijk

Ook Kootwijk is maar een kleine dorpje. Toch heeft kootwijk een grote bekendheid vergaart door de zandverstuivingen en de heidevlaktes. De zandverstuivingen en heidevlaktes vind je in het gebied Kootwijkerzand. Kootwijkerzand mag niet overgeslagen worden als je de Veluwe gaat bezoeken. Want je kunt hier ook prachtige wilde dieren spotten zoals roofvogels, herten en wilde zwijnen.

Een andere bekende bezienswaardigheid is het monumentale zendstation Radio Kootwijk. De zendmast is één van de markantste gebouwen van Nederland. Helaas is Radio Kootwijk maar beperkt toegankelijk voor publiek. Dit is alleen mogelijk op bezoekersdagen. Radio Kootwijk is in de jaren 20 gebouwd om contact te kunnen leggen met Nederland-Indië.

Bekijk hier het vakantiepark in Berkenhorst in Kootwijk

Nunspeet

Nunspeet is een gezellig toeristisch dorp tussen de bossen. Het dorp Nunspeet staat erg bekend in de kunstwereld, omdat hier vele kunstenaars gewoond en of gewerkt hebben. Het dorp Nunspeet heeft een mooie kunstroute als verschillende monumenten en heeft ook tal van musea.

Nunspeet heeft een groot centrum met vele mooie winkels en eetgelegenheden. Elke dinsdag in de zomer is er een grote Braderie. De vrijdag na Hemelvaartsdag is de bekende Eibertjesmarkt, deze markt trekt veel toeristen en mensen uit de omgeving.

De Molen De Duif is een bezoekje waard het ligt net buiten het centrum. Er zijn hier regelmatig activiteiten zoals een grote jaarmarkt in het najaar. Voor kinderen is er ook genoeg te beleven in Nunspeet er zijn diverse speeltuinen zowel indoor als outdoor.

Bekijk hier de prachtige hotels in Nunspeet

Otterlo

Het dorp Otterlo wordt lokaal ook wel het bruisende hart van de Veluwe genoemd. Otterlo heeft een ingang voor het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Het dorp Otterlo is gastvrij en gericht op de vele toerisme. Otterlo heeft verschillende campings, hotels en eetgelegenheden. Waardoor het zomers een gezellig en levendig dorpje wordt.

De grootste publiekstrekker is het Kröller-Müller Museum. Het Kröller-Müller Museum is een rijksmuseum voor moderne en hedendaagse kunst, gelegen in het Nationaal Park.

Een ander mooi museum in het dorp is het tegelmuseum. Het museum heeft de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus. Vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek.

Het groene dorp staat ook bekend om zijn prachtige fiets- en wandelroutes zowel door het Nationale Park als door de Veluwe.

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in Otterlo

Beekbergen

Het toeristische dorp Beekbergen ligt net ten zuiden van Apeldoorn aan de rand van de Veluwe. Het dorpje Beekbergen is al ontstaan in de 11e en heeft een rijke historie met een groot aantal rijksmonumenten.

Naast de rijksmonumenten heeft Beekbergen meer bezienswaardigheden. De bekendste en mooiste bezienswaardigheid is de Veluwse Stoomtrein. In de zomer kun je ook mee reizen met de stoomtrein.

Rondom Beekbergen is erg veel natuur te spotten zoals uitgestrekte bossen, Heidevelden en graslanden. Zowel lopend als met de fiets kun je dit prachtige gebied verkennen.

Het centrum heeft diverse leuke eetgelegenheden en winkeltjes. In de zomermaanden vinden er diverse activiteiten plaats, zoals een avondmarkt op donderdag.

Bekijk hier de laatste aanbiedingen van het prachtige Fletcher Hotel Beekbergen

De top 7 van de mooiste bezienswaardigheden op de Veluwe.

Nationale Parken

De Veluwe heeft 2 nationale parken. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Nationaal Park Veluwezoom. 

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Het park de Hoge Veluwe is 5400 hectare groot en heeft ingangen in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Het park heeft een afwisselend landschap met loofbossen, naaldbossen, gemengde bossen, heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen.

Voor het betreden van het Nationaal Park wordt wel een entree gevraagd. Na het betalen van de entree kun je ook het museum Museonder bezoeken en gratis gebruik maken van de bekende witte fietsen. Deze fietsen staan al bij de ingang op jou te wachten. Het Museonder is een ondergronds museum in het Nationaal Park. In het museum kun je alles leren over de geologische processen die plaatsvinden in de bodem van het Nationaal park. Het Museonder is gevestigd in het bezoekerscentrum. Naast bezienswaardigheden in het Nationaal Park de Hoge Veluwe zoals het Kröller Muller Museum (Ook deze bezienswaardigheid staat in de top 7) en het jachthuis Sint-Hubertus is er een prachtige natuur te zien in het park. Ook kun je hier veel dieren spotten zoals de big-five en nog veel meer.

Het park heeft vele mooie wandel- en fietspaden die je de mooiste plekjes van het gebied laten zien. Ook zijn er regelmatig evenementen en activiteiten, zoals op safari gaan met een boswachter of leuke kinderwandelingen met een speurtocht. 

Nationaal Park Veluwezoom

Het Nationaal Park Veluwezoom is gevestigd in het zuidoosten en is iets kleiner dan het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het gebied is ongeveer 5000 hectare. Het park werd in 1930 opgericht en is hiermee het oudste nationale park van Nederland. 

Nationaal Park Veluwezoom staat bekend door de groene bossen, glooiende velden en uitgestrekte zandverstuivingen. Het gebied is uitermate geschikt om heerlijk te wandelen en te fietsen. De Veluwezoom staat ook zeker bekend om zijn  flora en fauna en ook voor dierenliefhebbers is het een walhalla. Zo kun je er wilde zwijnen, prachtige vogels, vossen, edelherten en hagedissen spotten. 

Eén van de hoogtepunten in het Nationaal Park Veluwezoom is de Posbank. Deze heuvel is bijna 90 meter hoog. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Maar ook de observatiepunten de Elsberg en Herikhuizen zijn echt een bezoekje waard. Dit zijn ook perfecte plekken om de wilde dieren te observeren. 

De Veluwezoom heeft ook een bezoekcentrum met veel informatie over het gebied. Zoals de activiteiten, wandel- en fietsroutes, en bezienswaardigheden. Vooral de activiteiten zijn een echte aanrader, zoals zwijnen spotten of een avondwandeling. 

Zandsculpturen in Garderen.

In 2019 ben ik hier voor het laatst zelf geweest met mijn dochtertje. We waren er midden in de zomer en het was er verschrikkelijk druk en dat nog wel op een doordeweekse dag. Toch is het een echte aanrader. Naast honderden prachtige zandsculpturen is er ook een beeldentuin waar je de prachtige beelden kunt kopen. De thema's wisselen normaal gesproken per jaar. Tot op heden wordt nog steeds aangegeven dat ook in 2021 het festijn draait om 75 Jaar Vrijheid. Kortom de jaren veertig zijn weer terug, maar dan wel in zandvorm. Je vind hier D-day, verzetshelden, soldaten en de feestelijke bevrijding.  

Vier onze vrijheid mee in Garderen! Sta stil bij de grote momenten uit de Tweede Wereldoorlog en herdenk de helden die voor onze vrijheid hebben gestreden. Van Anne Frank tot Canadese soldaten die chocolade uitdelen en van een indrukwekkende Operation Market Garden scène tot het Koningshuis in oorlogstijd. Dit en nog veel meer zie je langs komen als je de route volgt. Mede door de muziek hangt er altijd een fijne sfeer op 't Veluwse zandsculpturenfestijn. 

Bij de zandsculpturen is er ook meer, zo is er een film "The Making of" hier in zie je hoe de zandwerken tot stand zijn gekomen in de maanden lange voorbereiding. Kun je geen genoeg krijgen van de zandsculpturen, dan kun je ze ook nog van bovenaf bekijken met de Monorail. Deze monorail is niet alleen leuk voor kinderen. 

Na een wandeling en eventueel een monorail tripje is het tijd voor een kopje koffie of thee of iets anders lekkers. In het restaurant kun je goed vertoeven en genieten van al het lekkers. Naast de beeldentuin is er ook nog een winkel met o.a. mooie woonaccessoires, meubelen en cadeautjes. Kortom een perfect uitje samen met je geliefde of met het hele gezin.

Paleis het Loo

Paleis Het Loo is het vroegere jachtverblijf van de Oranjes en werd in de 17de eeuw gebouwd. Stadhouder Willem III gaf opdracht voor de bouw van het paleis. Het paleis werd jarenlang gebruik als zomerhuis, maar is tegenwoordig een museum. Regelmatig worden er interessante tentoonstellingen gehouden die een linkje hebben met de koninklijke familie. Ook kun je zien hoe de koninklijke familie hier 's zomers geleefd heeft. Naast het museum zijn de paleistuin en de stallen een echte aanrader. De paleistuinen doen je denk aan Versailles. In de stallen staan oude koetsen en oldtimers.

Ontdek het oude koninklijke Paleis Het Loo en geniet van de schitterende collectie historische voorwerpen, de tuinen en de fraaie stallen met oude koetsen en oldtimers.

Het museum heeft een prachtige en unieke collectie met kunstvoorwerpen ook dit is echt de moeite waard. Ook krijg je een beeld van de geschiedenis van het Nederlandse Koninklijke Huis. 

Kröller Muller Museum

Bij het Nationaal Park Hoge Veluwe kwam het Kröller Muller Museum al in beeld. Het Museum herbergt een indrukwekkende collectie met moderne en hedendaagse kunst van verschillende kunstenaars. In dit museum vind je werken van o.a. Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Theo van Doesburg. Bij het museum hoort ook een beeldenpark van 25 hectare groot. Ook hier vind je kunstwerken van bekende kunstenaars zoals Auguste Rodin, Armando en Jean Dubuffet.

Het museum is vernoemd na Helene Kröller-Müller die een groot deel van de collectie bij elkaar bracht. In 1939 werd het museum officieel geopend als rijksmuseum. In 1953 werd het museum uitgebreid met een congresvleugel en een beeldenzaal. Het beeldenpark werd in 1961 toegevoegd aan het museum. Tussen 1969 en 1977 volgde een grote uitbreiding met een ontwerp van de Nederlandse architect Wim Quist, De uitbreiding betrof onder andere expositiezalen en een nieuwe entree. In 2005 volgde er een grote renovatie daglichtregulatie en andere technische voorziening. Ook werd er een atelierruimte toegevoegd en kreeg het informatie een nieuwe inrichting.  

Hanzesteden.

Naast de vele mooie dorpen en steden heeft de Veluwe ook 3 Hanzesteden. Een Hanzestad is een stad die behoort tot de Hanze. De Hanze was een verbond tussen Duitse en Noord-Europese handelssteden van de 13e tot de 18e eeuw. Door samen te werken, probeerden deze steden hun handel te beschermen en uit te breiden. Hieronder vind je de 3 hanzesteden in de Veluwe met een beschrijving.

Harderwijk. 

Heeft een prachtig levendige stad met meer dan 100 monumenten, leuke kleine smalle straatjes en sfeervolle pleinen. Ooit lag Harderwijk aan de Zuiderzee en wordt al sinds 1252 aangeduid als Hanzestad. In Harderwijk zijn nog steeds delen van de muur te vinden met complete torens. 

Tegenwoordig is Harderwijk erg populair bij toeristen. Veel mensen denken meteen aan het  Dolfinarium als ze aan Harderwijk denken, maar deze hanzestad heeft veel meer te bieden. Zoals we al gelezen hebben heeft historische binnenstad een rijke geschiedenis. Wat wij zelf erg leuk vinden is het stadsstrandje, de boulevard, de jachthaven en de vele leuke restaurantjes en vistentjes. Wil je luxer eten, dat is ook mogelijk in  Harderwijk, het heeft namelijk ook twee restaurants met Michelinsterren. (‘t Nonnetje en de Basiliek)

Andere bezienswaardigheden in Harderwijk zijn:

 • Palingmuseum: Hier leer je alles over de vangst van de paling, de Harderwijkse visserij geschiedenis, de techniek van het roken en nog veel meer.
 • Marius van Dokkum Museum: Dit museum is gevestigd in het markante historische gebouw. De schilder is zelf 1 dag in de week aan het schilderen in zijn atelier. Het werk van de Rembrandt van de Veluwe zorgt gegarandeerd voor een lach op je gezicht.
 • Shoppen: In Harderwijk kun je ook heerlijk shoppen zowel in de mooie binnenstad met knusse winkeltjes als op de boulevard. In de maanden juli en augustus zijn ook zondags de meeste winkels open.
 • Watersport: Harderwijk bied veel watersport mogelijkheden zoals zeilen, bootverhuur maar ook kiten, suppen of surfen. Ook veel vissers komen naar Harderwijk voor hun geluk en ontspanning!

Elburg

 Hanzestad Elburg is een voormalig vissersdorp met een prachtige (jacht)haven aan de rand van het centrum.  Elburg heeft ook diverse musea. Binnen de muren van de vierkante vestingstad Elburg waan je je terug in de tijd. Door de middeleeuwse stadspoort wandel je het oude stadscentrum in. Ook de schitterende bomen, de smalle steegjes, de keitjesstoepen en prachtige doorkijkjes doen je aan de middeleeuwen denken.

De Bezienswaardigheden in Elburg zijn: 

 • Wandelen: Elburg leent zicht perfect voor een wandeling door het middeleeuwse stadscentrum en bewonder de vele historische panden van het beschermd stadsgezicht.
 • Museum Elburg: Gevestigd in een 15e eeuws pand dat vroeger een klooster was. Het  prachtige gebouw zelf is al een bezoekje waard. Het museum verteld over de geschiedenis van het vissersdorp.
 • Nationaal orgelmuseum:  Is sinds 2014 gevestigd in het Arent thoe Boecophuis, een historisch pand uit 1393 ook wel bekend als stadskasteel.  Het museum gaat over orgelbouw, orgels, orgelhistorie, schaalmodellen.
 • Grote of St. Nicolaaskerk: Deze imposante kerk werd in 1396 gesticht en is de belangrijkste kerk van Elburg. In de zomermaanden is de kerk te bezichtigen en kun je de toren beklimmen. 

Hattem

Ook Hattem is een Hanzestad. De geschiedenis van het middeleeuwse Hanze verbond heeft haar sporen achtergelaten. Dit trekt hedendaags nog steeds veel toeristen. Een deel van Hattem heeft een beschermd stadsgezicht en heeft diverse monumenten. De binnenstad heeft smalle straatjes, authentieke winkeltjes en leuke horeca. 

De Bezienswaardigheden in Hattem zijn:

 • Anton Pieck Museum: Het museum exposeert het werk van de Nederlandse kunstschilder Anton Pieck. Het museum werd in 1984 geopend door de kunstenaar en prinses Margriet.  Dit museum laat zien dat Anton Pieck ook een grafisch kunstenaar was. Het museum toont originele schilderijen, etsen, lithografieën en zeefdrukken.
 • Bakkerijmuseum: Zelf vonden wij dit één van de leukste musea voor kinderen, er valt veel te beleven en te zien. Voor zowel kinderen als voor volwassenen. Ook het bakken van een gevulde koek en het theater spektakel zijn echte aanraders. Ook laat het museum goed zien hoe er in de loop van de jaren brood en ander lekkernijen gemaakt zijn.
 • Voerman Museum: Het Voerman Museum is het derde museum in Hattem. In de loop van de jaren is de functie van het streekmuseum veranderd. Naast de geschiedenis van stad en streek, wordt er steeds meer gericht op kunstenaars die in Hattem hebben gewoond en gewerkt.
 • Dijkpoort:  Is een 14e eeuwse stadspoort.In 1908 werd de poorttoren gerestaureerd, waarbij weergang, kap- en hoektorentjes werden toegevoegd.Deze toevoegingen zijn herkenbaar aan een andere steensoort.

Wandelen en fietsten.

Wandelen en fietsen kwam al uitgebreid voor in deze top 7. Ondanks de vermelding verdiend het ook een eigen plekje in de top 7. De Veluwe is namelijk uitermate geschikt voor zowel fietstochten als wandeltochten. 

Wandelen

In onze blog over wandelen, besteden we regelmatig aandacht aan de Veluwe. In beide nationale parken als er buiten kun je heerlijk wandelen. Ook zijn de wandelroutes in het algemeen goed aangegeven en heb je veel keuze qua routes, zowel lange wandelingen als wandeling van 5 kilometer of minder. De Posbank is wel een van de populairste gebieden dit komt mede door de (hoge) heuvels.  Zo is er in Het Nationaal Park naast de natuur en de vele dieren ook veel bezienswaardigheden die je allemaal kan spotten in één van de vele routes. Ook picknicken is goed te combineren want je komt regelmatig bankjes en picknicktafels tegen op de Veluwe. 

Fietsen.

Naast de gratis fietsen bij het Nationaal Park de Hoge Veluwe kun je uiteraard ook je eigen fietsen meenemen. Want aan fiets mogelijkheden geen gebrek. Zowel door de bossen, natuurparken als routes naar de verschillende dorpen en steden zijn prachtig. Er valt veel te beleven en de fiets omstandigheden zijn ook erg goed. Er zijn verschillende fietsroutes samengesteld die je de mooiste plek van de Veluwe laat zie, de meeste route zijn tussen de 15 en 40 kilometer. 

Over 40 kilometer gesproken, in het Nationaal Park de Hoge Veluwe waar je fiets al klaar staat, ligt alleen al 40 kilometer aan fietspaden. 

Overnachten op de Veluwe

Je hebt veel mogelijkheden als het om overnachten gaat op de Veluwe. Het is er rijk aan vakantieparken, campings, Bed & Breakfast en hotels. Voor één dagje is de Veluwe ook te groot en is er ook te veel te beleven en te zien. Daarom kun je er makkelijk een weekend of een weekje vertoeven. Hieronder vind je 3 prachtige vakantieparken op de Veluwe. 

Landal Miggelenberg, Hoenderloo

Landal Miggelenberg in Hoenderloo is een vakantie in de natuur. Het ligt gelegen tussen de heuvels en bossen. De Veluwe waar het park ligt heeft vele bezienswaardigheden en uitstapjes mogelijkheden in de omgeving. 

Miggelenberg is een prachtig familiepark met veel vermaak voor de kinderen, zoals het overdekt zwembad met stroomversnelling en peuterbad. Maar de kinderen kunnen ook genieten van de vlindertuin, dierenweide, midgetgolfbaan, speeltuinen, animatieteam, avonturenhof en nog veel meer.  Het avonturenhof is een echte aanrader voor de kinderen, hier vinden ze namelijk een bomenburcht, een spannend eiland en waterspelen. 

20 verschillende accommodaties zijn er beschikbaar van 2 tot 18 persoons van comfort tot luxe.

Bekijk hier het vakantiepark Landal Miggelenberg in Hoenderloo

Landal Rabbit Hill, Nieuw-Millingen. 

Landal Rabbit Hill ligt ook op de Veluwe in het plaatsje Nieuw-Millingen. Rabbit Hill is één van meest kindvriendelijke vakantieparken van Landal. Het park heeft veel sport- en speelvoorzieningen. Het hele jaar door een animatieteam en de Bollo club. 

Het park heeft een binnen- en buitenzwembad met een ligweide. Maar ook aan de volgende faciliteiten ontbreekt het niet: bowlingbaan, midgetgolfbaan, dierenweide en een openluchttheater. 

Het park heeft naast bungalows ook een camping met safaritenten. Qua accommodaties heb je keuze van 2 persoons tot 12 persoons, van normale, comfort tot luxe verblijven. 

Bekijk hier het vakantiepark Landal Rabbit Hill in Nieuw-Millingen

Roompot de Veluwse Hoevegarde, Putten

De Veluwse Hoevegarde is een geschikt park voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Het is een kleinschalig vakantiepark met mooie hoevewoningen. Vanuit het park kun je prachtige wandeltochten en fietstochten maken. Je bent namelijk in de buurt van de bossen en de heide. 

De faciliteiten op het park zijn misschien niet in grote aantallen, maar wat er op het park te vinden is, is de moeite waard. Je vind er een overdekt zwembad en een openlucht zwembad die ook nog eens verwarmd is (beperkt open). Voor de kinderen zijn er speeltuinen, een dierenweide en nog meer vermaak. Het park heeft ook een fietsenverhuur en vele sportmogelijkheden. Als je klaar bent met het vermaak en de inspanning kun je heerlijk genieten in het restaurant. 

De accommodaties zijn allemaal gelijkvloers en zijn van 2 persoons tot 6 persoons. Een groot aantal verblijven zijn vernieuwd en er zijn ook comfort verblijven.

Bekijk hier het vakantiepark Room de Veluwse Hoevegarde

Reacties
Categorieën