Sauerland
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/24/2024
2 min

De top 3 van de beste reisgidsen voor Sauerland 2024

01/24/2024
2 min

Het Sauerland is een prachtige regio in Duitsland die bekend staat om zijn uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, schilderachtige valleien en charmante stadjes. Gelegen in het westen van Duitsland, maakt het Sauerland deel uit van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en is het een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers en outdoor-enthousiastelingen.

De regio biedt een overvloed aan mogelijkheden voor buitenactiviteiten, met name wandelen en fietsen. Het uitgebreide netwerk van wandelpaden en fietsroutes leidt je door een gevarieerd landschap, van dichte bossen tot groene weiden en langs kabbelende beekjes. In de winter is het Sauerland een populaire bestemming voor wintersportliefhebbers, met tal van skigebieden en mogelijkheden om te langlaufen.

Het Sauerland herbergt ook enkele prachtige meren, zoals de Möhnesee en de Biggesee, waar je kunt zwemmen, varen en ontspannen aan het water. Daarnaast zijn er diverse culturele bezienswaardigheden, waaronder middeleeuwse kastelen en vakwerkstadjes met gezellige marktpleinen.

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden kun je terug vinden in de reisgidsen op deze pagina. De reisgidsen geven je ook vele andere informatie over de prachtige regio Sauerland. Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft extra informatie over de reisgids. 

ANWB Extra - Sauerland

ANWB Extra reisgids Sauerland - Duitsland Ontdek Sauerland met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Sauerland! Wandelen, fietsen, water- en wintersport in de vele bossen en langs meren. En dat op zo’n drie uur rijden van Utrecht. Dat maakt Sauerland perfecte bestemming voor een actieve vakantie. 

De compacte ANWB Extra reisgids Sauerland biedt naast diverse routes gebied en veel praktische tips over hotels, campings en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Wandel langs de landschapskunstwerken op de WaldSkulpturenWeg, ga ondergronds in een van de 1000 grotten of ga bier proeven in Warsteiner Welt. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan. 

Rother Wandelgidsen - Sauerland


De Rother wandelgids Sauerland beschrijft 50 wandelingen in deze populaire vakantieregio. Ook is een uitgebreide beschrijving van de Rothaarsteig opgenomen. Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden. De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

Marco Polo Sauerland

Marco Polo reisgidsen - al meer dan 15 jaar de meest actuele, betrouwbare en compacte gids van iedere reiziger. Een gids in een eigentijdse en aantrekkelijke lay-out met prachtige foto's, de bekende Marco Polo Insider Tips, maar ook nieuwe thema's als Trends (Wat is nieuw op het gebied van muziek, kunst en architectuur), 24 uur actie (Een dag vol actie en belevenissen) en Low Budget (Bijzondere tips voor weinig geld door de hele gids). Bevat kleurenfoto's, stadsplattegronden, taalwijzer en register

Reacties
Categorieën