Winterberg
Wintersport
Ramon Kuiters
Wintersport
01/29/2024
3 min

De 7 redenen waarom Wintersport in Winterberg een aanrader is! 2024

01/29/2024
3 min

Skigebied Skiliftkarussell Winterberg ligt in het Sauerland en is populair wintersport bestemming. Waarom is het een geliefde wintersport bestemming omdat je hier geen heel groot skigebied hebt. Maar ongeveer 27,5 kilometer aan pistes. Om hier antwoordt op te geven heb ik de 7 belangrijkste redenen voor je op een rij gezet waarom Winterberg een uitstekende wintersport bestemming is.

De 7 belangrijkste redenen om Winterberg te bezoeken worden uitgebreid beschreven, om een goed beeld te geven, waarom jij voor je volgende wintersport vakantie ook voor WInterberg kan gaan kiezen.

Wintersport vakantie naar Winterberg

Wil jij lang dan één dag genieten van de wintersport faciliteiten en mogelijkheden in Winterberg dan is een vakantiehuisje of een hotel aanbevolen. Gelukkig is er veel keuze als het gaat om hotels en overnachtingsmogelijkheden in Winterberg. Een goede partner voor je wintersport vakantie naar Winterberg is De Jong Intra een goede keuze met een ruime keuze van prachtige accommodaties.

Perfect voor families en beginners

Een klein skigebied heeft ook zijn voordelen met 27 kilometer aan pistes is Winterberg een zeer goede bestemming voor beginners en families met kinderen. De pistes zijn kort en overzichtelijk. Je vind hier veel blauwe pistes deze pistes worden gezien als makkelijk.

Wist je dat Winterberg ook zeer geschikt is voor een test weekend (als je lang niet meer hebt geskied) of een keer kijken of je wintersport leuk vind.

Leuk om te weten is dat als er voldoende sneeuwlicht je ook avond kunt skiën dit is misschien niet iets voor als je net begint maar wel als je al lang skiet of een natuurtalent bent. Op dinsdag en vrijdag kan er  van 18:30 tot 22:00 uur geskied worden. Er zijn maar liefst 14 pistes verlicht in totaal 8 kilometer.

Lekker dichtbij huis

Voor een weekend is Frankrijk, Oostenrijk Italië of Zwitserland best ver en lang rijden. Dit is niet het geval bij Winterberg. Het skigebied in Winterberg ligt ongeveer 300 kilometer van Utrecht gelegen en is in 4 uur goed te bereiken als het verkeer een beetje mee zit. De afstand is zeer goed voor een weekendje maar ook voor een langere wintersport vakantie.

Een groot voordeel van deze afstand is dat als je ´s morgens vroeg vertrekt je om een uur of 10 / 11 al op de ski´s kan staan i.p.v. dat je de hele dag moet rijden om op de bestemming te komen.

Skipassen

De skipassen kunnen erg duur zijn, de wintersport vakantie is vaak één van de duurste vakanties dit komt mede door de skipassen. Gelukkig zijn de skipassen in Winterberg te betalen zeker als je het vergelijkt met de grote skigebieden. Maar ook vergelijkbare skigebieden zijn vaak een stuk duurder.

Wist je dat je gelijk een skipas kunt kopen bij parkeerplaats 3 dit scheelt vaak lange wachttijden als je bij de pistes je skipas haalt.

Door de geringe afstand (minder brandstof) en de lagere kosten qua skipassen kun je dus ook geld besparen als het gaat om de wintersport vakantie in Winterberg.

Goede faciliteiten en voorzieningen!

Ondanks dat het druk kan zijn, kun je over het algemeen zeer goed en relatief dichtbij parkeren. Parkeerplaats 3 is een goede keuze als het om het parkeren gaat. Dit is niet het enige wat goed is georganiseerd ook zijn de skiliften uitstekend.

De skiliften zijn modern en makkelijk te gebruiken ook voor beginners. Dit heeft als voordeel dat je zonder stress naar boven kunt en juist kunt gaan genieten van je wintersport vakantie. De liften zijn ook nog eens snel waardoor de wachttijden over het algemeen erg kort zijn.

Maar er zijn meer goede faciliteiten zoals de horeca. Het eten is Duitsland is erg goed vooral als je van vlees, schnitzels en braadworsten houdt. Zowel de lunch als het avond eten is uitmuntend en je hebt ook veel keuze als het gaat om lekker eten bij en rondom het skigebied van Winterberg.

Après-ski

Waar het zeker ook niet aan ontbreekt is de Après-Ski, misschien niet zo groot en uitbundig als in veel plaatsen in Oostenrijk maar wel erg gezellig. Er zijn diverse Aprés ski hutten in Winterberg waar jij na een dagje wintersport heerlijk kunt ontspannen, feesten, de polonaise lopen of misschien wel een dansje wagen. Aan (foute) feestmuziek en bier ontbreekt het hier zeker niet.

Rodelen en langlaufen

Naast het skiën en snowboarden is er ook een mogelijkheid om te gaan langlaufen en rodelen in Winterberg. In en rond het skigebied vind je ongeveer 150 km aan loipes, de langlauf mogelijkheden zijn geschikt voor verschillende niveaus voor zowel de beginner als de gevorderde langlaufer.

Een andere leuke activiteit is het rodelen. Hier zijn ook volgende mogelijkheden wist je dat er zelfs 2 speciale rodelliften zijn in het skigebied? Ook kun je één lift gebruiken voor het rodelen waar ook skiërs en snowboarders gebruik van maken. Ook een hele leuk activiteit met het hele gezin.

Sneeuwzekerheid

Wintersporten zonder sneeuw is geen succes, je wilt ook bij het boeken de zekerheid dat je wel op de ski´s kan staan tijdens je wintersport vakantie. De kans is zeer groot dat jij wel van de sneeuw kan genieten in Winterberg. In Winterberg kan er gemiddeld 70 dagen op natuursneeuw geskied en gesnowboard worden. Maar dit zijn niet de enige dagen dat je van de wintersport kun genieten omdat de hypermoderne sneeuwkanonnen er voor zorgen dat jij het hele winterseizoen op goed sneeuw je kan uitleven.

tussen December en maart heb je kans op ongeveer 70% kans op voldoende natuursneeuw en 90% op voldoende kunstsneeuw dit betekend dat je met een gerust hard je wintersport vakantie kan boeken naar Winterberg.


Reacties
Categorieën