Manage Land van Bartje
Vakantieparken
Ramon Kuiters
Vakantieparken
03/13/2024
6 min

De 7 mooiste faciliteiten van Landal het land van Bartje 2024

03/13/2024
6 min

Landal vakantiepark Het land van Bartje is een prachtige vakantiepark met een zeer goede ligging. Het vakantiepark is gelegen aan het bos, vanuit het park loop je zo het bos in. Ideaal voor hondenbezitters, wandelaars en natuurliefhebbers. De omgeving leent zich ook erg goed voor fietstochten. 

Aan bezienswaardigheden en uitstapjes ook geen gebrek, Wildlands zoo, Attractiepark Drouwenerzand, het hunebedden centrum zijn maar enkele voorbeelden. Leuke plaatsen om te bezoeken is Borger die om de hoek is gelegen van het vakantiepark, maar ook Emmen, Assen en Groningen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. 

Maar het is alleen de vraag of je zoveel tijd hebt om al deze steden en bezienswaardigheden te ondernemen, want het vakantiepark heeft vele faciliteiten en heerlijk accommodaties. 

De accommodaties zijn van comfort tot extra luxe. De vakantiewoningen zijn geschikt voor maximaal 10 personen en in totaal zijn er ruim 20 verschillende type accommodaties. Leuk zijn zijn de kinderverblijven zijn voor 4, 6 en 8 personen. De 6 en 8 persoons kinderbungalows zijn extra luxe. Wat je kunt verwachten in de bungalows is: Speelgoed, kinderstoel en bed, kinderbestek en servies en een speeltuin in de buurt. 

Bekijk hier alle prachtige accommodaties van het Land van Bartje

Land van Bartje heeft naast de prachtige accommodaties ook vele faciliteiten, eigenlijk te veel om op te noemen. De 7 leukste en mooiste faciliteiten op het vakantiepark worden uitgebreid beschreven op deze pagina. Om je een goed beeld te geven van de vele mogelijkheden. 

Zwemmen

Landal Park Land van Bartje heeft 2 zwembaden een openluchtzwembad en een binnenzwembad. Beide zwembaden zijn aansluitend, Het openluchtzwembad heeft een overkapping bij mooi weer kan deze open en bij slecht weer heb je in feite 2 overdekte zwembaden. Het openluchtzwembad is verwarmd en heeft net zoals de het binnenzwembad ook een peuterbad voor je jongste gasten. Ook fijn is de ligweide zodat je in de zomer ook lekker kan zonnen en af en toe even uitrusten bij het zwembad.

Het binnenzwembad heeft een glijbaan voor de jongste gasten maar ook voor de oudere kinderen en volwassenen. Het zwembad is zoals eerder voormeld voorzien van een kinderbad zodat de kleinste ook heerlijk veilig kunnen spetteren en spelen. De kinderglijbaan staat op een waterspeelplaats dus er valt mee te beleven dan alleen een glijbaan. 

Het binnenzwembad is misschien niet ontzettend groot maar wel zeer geschikt voor families met kinderen, het fijne is dat je ook gebruik kunt maken van het openluchtbad dus keuzes genoeg. 

Paardrijden 

In het voorjaar van 2022 zijn wij met onze dochter op dit leuke vakantiepark geweest. Mijn dochter is niet paardenmeisje maar was niet weg te slaan bij de manage op het park, ook wel de ponyranch genoemd. Ze vond het prachtig de paarden en pony te bekijken en te knuffelen. Er is een mogelijkheid de paarden te kammen en te knuffelen. Ook zijn er diverse andere leuke activiteiten met de paarden zoals een bos wandeling, een rondje op het park. 

Hieronder heb ik een overzicht geplaatst van alle mogelijkheden op de Ponyranch.

Ponyrijles
Pony ontmoeten
Cowboy experience
Swieber ontmoeten – de oudste pony
Ponyrit op het park
Bosrit op pony
Voltige
Mini Voltige
Gezinstochten
Huifkartochten
Kammen, kroelen en knuffelen

Bekijk hier alle faciliteiten van het land van Bartje

Speeltuinen 

Uiteraard ontbreekt het ook niet aan speeltuinen. Naast de grote buitenspeeltuin net achter de receptie (hoofdgebouw) zijn er op het vakantiepark ook veel kleine speeltuinen bij de accommodaties. De grote speeltuin heeft vele mogelijkheden waaronder de Pumptrack (hieronder volgt straks mee informatie over de Pumptrack). 

Misschien wel de leukste speeltuin is de overdekte speeltuin / zandbak. In Bartjes Boerderij vind je naast horeca, en de animatieruimte, ook een leuke speeltuin met zand van 400 m². Naast de grote zandbak met speelgoed vind je hier ook leuke speeltoestellen waar je heerlijk op kunt glijden, klimmen, ravotten en klauteren. De ouders kunnen in de aansluitende horeca gelegenheid rustig kopje koffie drinken, en de kinderen in het oog houden. 

Animatie 

Op het vakantiepark is het hele jaar door een animatieteam aanwezig met vele leuke activiteiten voor jong en oud. In het Atelier van dat je boven Bartje´s Boerderij vind kun je gave en stoere knutsel werken maken. je vind hier diverse bouwpakketten. beneden achter in de Bartjes Boerderij kun je tekenen, kleuren en kleinere knutselwerken maken. 

Op het park vind je ook een Bollo Club waar bolle regelmatig aanwezig is tijdens de activiteiten, voor een fotoshoot of een greet en meet. Niet alleen Bollo komt vrijwel dagelijks langs ook Bartje is veel aanwezig en doet actief mee met de activiteiten. 

Het animatieteam met hun aantrekkelijke programma is een goede aanvulling voor het vakantiepark en voor de vakantiegangers. 

Bekijk hier de laatste aanbiedingen van het Land van Bartje

Pumptrack 

Bij de grote speeltuin achter het hoofdgebouw voor aan op het park vind je een Pumptrack. Deze Pumptrack staat er nog niet zo lang maar is al wel een groot succes bij de kinderen. Je vind hier 2 soorten Pumptracks, een Pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten. Je kunt het zien als een combinatie / kruising van een BMX baan en een skatepark. 

Er zijn 2 gave pumptracks eentje voor beginners en jonge kinderen en de andere voor waaghalzen en de oudere kinderen. Je kunt met je eigen crossfiets, step, skate of skateboard komen maar ook speciale pumptraksfietsen huren voor het parcours. 

De Pumptrack is een super leuke toevoeging op het park en een groot succes bij de kinderen. 

Fietsenverhuur 

Voor aan op het park kun je fietsen huren, niet alleen standaard fietsen of fietsen voor kinderen maar nog veel meer. Zoals Fietskarren, Ebikes, Skelters om het park te crossen, Kinderzitjes, bolderwagens, en funbikes. 

Kortom bijna alles is te huur wat maar met fietsen te maken heeft. De fietsen worden uitgebreid gecheckt, dus je komt op een kwaliteit fiets terecht waar je ook op kunt vertrouwen. De omgeving leent zich uitstekend voor mooie fietstochten maar ook diverse plaatsen als Exloo, en Borgers zijn met de fiets goed te bereiken terwijl je uitstekend van de omgeving kan genieten.

Vanuit Park land van Bartje zijn er ook divers fietsroutes en fiets knooppunten te volgen. 

Horeca en winkels 

Aan horeca en winkels geen gebrek. Je vind op diverse plekken kleine winkels / verkoopwanden zoals bij Bartjes Boerderij. Bij de Receptie is een leuk souvenirs winkeltjes met hebbedingetjes en producten die je snel vergeet als je op vakantie gaat. De supermarkt is best groot en heel eigenlijk alles wat je nodig kan hebben voor je dagelijkse boodschappen. ´s morgens is er een groot assortiment met lekkere broodjes. 

In het hoofdgebouw vind je een snackbar / pizzeria, kunt zowel ophalen als eten in het grote restaurant. Ook een goede plek voor een kopje koffie met wat lekkers. Je vind naast dit restaurant nog meer restaurants op het vakantiepark. Ook kun je goed zitten in het Restaurant bij Bartje´s Boerderij een goede plek voor een lunch of een borrelhapje. 

Naast al deze mogelijkheden is er ook nog extra service diensten zoals een ontbijt service, gebakservive en boodschappakketten, om het je extra makkelijk te maken.  


Reacties
Categorieën