Camping Betteld
Vakantieparken
Ramon Kuiters
Vakantieparken
03/11/2024
5 min

De 7 redenen waarom christelijke park Betteld Zelhem een goede keuze is!

03/11/2024
5 min

Het christelijk vakantiepark Betteld is een onderdeel van de Betteld Groep en heeft ook vakantie locaties zoals in Amerongen,, Limauges (Belgie) en Amal (Zweden). Vakantiepark Betteld is gelegen in Zelhem in de Achterhoek en is de plaats als het gaat om Christelijke vakanties. Het park is in 1972 begonnen als een christelijke camping en is uitgegroeid tot een prachtige vakantiepark met vele mogelijkheden. 

Het christelijke geloof en het overbrengen hiervan speelt een grote rol op het vakantiepark. De christelijke identiteit merk je ook in het programma dat geboden wordt. In de schoolvakanties worden de meeste activiteiten georganiseerd. 

Meer over het park, de activiteiten en de faciliteiten lees je op deze pagina. Voor deze pagina heb ik de 7 belangrijkste redenen op een rij gezet om te kiezen voor het christelijke vakantiepark Betteld. De redenen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. 

Christelijke activiteiten

Zoals je al hebt kun lezen wordt de christelijke identiteit vooral overgebracht met de activiteiten. Op vakantiepark Betteld is het tijdens de vakanties vaak lastig kiezen aan welke activiteiten je wilt deelnemen omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Zowel voor kinderen als voor volwassen. De kinderen zijn ingedeeld in leeftijd en voor elke leeftijd zijn er vele activiteiten. MEGA Kids is voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar. MEGA Kids staat voor Met elkaar God aanbidden. De tieners kunnen terecht bij Royal Adventure dit is een prachtig programma voor 12 tot 18 jarige. 

De activiteiten zijn heel divers van sport tot spel maar ook gezelligheid, diepgang en muziek maken komt er langs. Bij de activiteiten staat God op 1 en speelt God vaak ook een grote rol tijdens de activiteiten. Het programma van zowel de kinderen als de tieners is in samenwerking met Royal Mission. 

Naast Royal Adventure en MEGA kids zorgt het animatie team voor diverse workshops, en leuke sport en spel activiteiten voor jong en oud denk hierbij aan voetballen, een gezellig muziekavond, een bingo of het Brandschilderen. Dit is een bekende activiteit bij de Betteld. 

Tijdens de vakanties komen er ook diverse christelijke sprekers die komen praten en vertellen over verschillende thema tijdens de Bijbelstudies. Want op het park kun je namelijk diverse Bijbelstudies volgen. Wist je dat er ook regelmatig een jeugdspreker aanwezig is op de Betteld. De studies zijn gratis toegankelijk voor gasten zolang er plek is in de zaal.

Bekijk hier de activiteiten, faciliteiten, accommodaties en de laatste aanbiedingen van vakantiepark Betteld

De zwemmogelijkheden

Er zijn 2 prachtige zwemmogelijkheden op de Betteld. Je kunt gebruik maken van het buitenzwembad met een waterglijbaan. Dit bad is geschikt voor spelletjes, ravotten en spelen maar ook om baantjes te zwemmen. Voor de jongste gasten is er een peuterbad. Dit peuterbad is helemaal vernieuwd (2023) en een heerlijk veilig plek voor de kleine kinderen. 

Naast het zwembad is er nog een mogelijkheid om de verkoeling op te zoeken of om lekker te spelen en te zwemmen. Op het vakantiepark is namelijk een mooi natuurwater. Dit grote meer is een heerlijk plek bij zonnige dagen. Bij het meer is een ligweide waar je zonnebaden maar ook de kinderen in de gaten kan houden. 

De camping

Het christelijk vakantiepark Betteld is ooit begonnen als camping en nu na 50 jaar kun je nog steeds kamperen op de Betteld. Je vind hier verschillende leuke veldjes met kampeerplaatsen. Je hebt kampeerplaatsen voor maximaal 6 en maximaal 8 personen. Honden zijn ook welkom op deze kampeerplaatsen. Het is ook mogelijk om een kampeerplaats te huren bij het water, honden zijn helaas hier niet welkom. 

De sanitaire voorzieningen op de camping zijn erg goed je hebt meer sanitaire gebouwen die voorzien zijn van toiletten, douches en afwaspunten. Op de vakantiepark is het ook mogelijk om een wasje te doen. Achter de receptie vind je een wasserette. 

Bekijk hier de activiteiten, faciliteiten, accommodaties en de laatste aanbiedingen van vakantiepark Betteld

Accommodaties

De keuze is reuze als het gaat om accommodaties bij de Betteld. Voor gezinnen zijn er 35 verschillende soorten accommodaties de verblijven zijn geschikt voor maximaal 8 personen. De meeste verblijven zijn chalets / stacaravans die erg verschillend zijn. Door de vele keuze is eigenlijk altijd wel een geschikte accommodatie te vinden. Naast de chalets zijn er ook safaritenten, ingerichte tenten in het bos waar het aan werkelijk niets ontbreekt. De tenten zijn zelfs voorzien van een badkamer. 

Ook de andere accommodaties bieden je veel comfort en zijn voorzien van alle gemakken voor een onvergetelijk vakantie. 

Naast de familie- / gezinsaccommodaties is er ook een mogelijkheid om op het vakantiepark te verblijven met een grote groep. Op de Betteld is er een mogelijkheid om de Witte herberg af te huren hier is plek voor 132 mensen. De grote herberg heeft in totaal 21 slaapkamers die voorzien zijn van eigen sanitair. De groepsaccommodatie is voorzien van een professionele keuken, een grote eetzaal en een gezellig café. 

Het is ook mogelijk om hier met kleinere groepen te komen er kunnen van de 6 persoonskamers namelijk ook 2 persoonskamers gemaakt worden. Dus mogelijkheden genoeg en ideaal voor sportverenigingen, de kerk, vriendengroepen maar uiteraard ook voor familie bijvoorbeeld met een familie weekend. 

Conferentie centrum 

De Betteld is groot en ik durf het gerust een specialist te noemen als het gaat om het organiseren en het hosten van conferenties. In totaal vind je hier 7 mooie zalen die een capaciteit hebben van 10 tot 1500 personen. Het is dus mogelijk een conferentie te houden bij Betteld en bijvoorbeeld met het hele gezelschap hier ook te overnachten. De Betteld heeft niet alleen uitstekende omstandigheden en faciliteiten als het gaat om de conferentie maar kan het ook compleet verzorgen met eten en drinken. 

Het leuke aan het conferentie centrum is dat ook regelmatig conferentie bij te wonen zijn. Als jij hier interesse in hebt bekijk dan zeker eens de agenda en laat je verrassen door het aanbod. 

Bekijk hier de activiteiten, faciliteiten, accommodaties en de laatste aanbiedingen van vakantiepark Betteld

Omgeving

Zelhem is gelegen in het prachtige Achterhoek, een omgeving dat nog wel eens wordt onderschat. Het leuke van Zelhem is dat het centraal gelegen is in de Achterhoek en je vanaf de Betteld de omgeving goed kan verkennen zowel met de fiets als met de auto. Ook is het mogelijk om hier een elektrische schoot te huren. 

Doetinchem is een echte aanrader een leuke plaats met een mooi centrum. Op de dinsdag en zaterdag is hier een weekmarkt, vooral de Dinsdag markt is een echte aanrader. In de omgeving heb je ook diverse musea vooral het Nationale onderduik museum is een echte aanrader. Voor dagattractie ben je ook zo in bijvoorbeeld Arnhem op Apeldoorn. Waar je Burgers Zoo, Paleis het loo, de Apenheul en Koningin Julianatoren vind. De dierentuin en het attractiepark zijn echte aanrader met de kinderen.

Wist je dat ook Duitsland snel te bereiken is vanuit Zelhem. Als laatste wil ik je nog wijzen op de wandelmogelijkheden in de omgeving en de leuke dorpjes. 

Horeca / Winkel

Als jij verse broodjes, een lekker softijsje, een boodschap, een patatje, een souvernirs of een hapje wil eten hoeft jij niet van het vakantiepark af. Want dit is ook allemaal mogelijk bij de Betteld. 

De snackbar heeft niet alleen patat en ijs maar ook lekkere snacks ideaal om mee te nemen of bij de snackbar zelf te eten. Bij Café & Lounge is het niet alleen heerlijk zitten in de zon maar je kunt hier ook genieten van een lekkere drankje en gezellig bij kletsen met iedereen. 

De Betteldshop is zeker super handig, je kunt hier in de ochtend lekkere verse broodjes halen, ook de rest van de dag is hier voldoende lekkere dingen te halen zoals gebakjes of pizza´s. In de schoolvakanties zijn hier ook vele belegde broodjes. 

Uiteraard kun je hier ook terecht voor je vergeten boodschap want de Betteldshop is voorzien van een mini supermarkt. Naast de supermarkt vind je hier ook diverse souvenirs en alle leuke dingen zoals tassen en boeken.  

Reacties
Categorieën