Roemenië
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/24/2024
3 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Roemenië 2024

01/24/2024
3 min

Roemenië is niet een vakantieland wat voor de hand ligt, toch is het een land wat je veel te bieden heeft, het land is heel divers van drukke, levendige steden tot kleine traditionele dorpjes. Maar ook de landschappen en de natuur is heel wisselend. Van vlaktes tot bergen,  van heuvels tot bossen maar ook de Zwarte Zee en de Donau Delta. Je verwacht het misschien niet maar Roemenië heeft ook diverse stranden. 

Daarnaast is Roemenië nog één van de goedkoopste landen in Europa. Ondanks dat veel goedkoop is in Roemenië is het soms wel uitkijken als je voor een budget vakantie gaat. Welke bezienswaardigheden en plekken je zeker niet mag overslaan vind je in één van de reisgidsen die ik selecteert heb voor deze pagina. 

De top 5 van reisgidsen worden uitgebreid beschreven, en naast een boekomschrijving is er ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, via de link kun je het boek ook eenvoudig en snel bestellen. 

Tip: Koning Aap een specialist in rondreizen, en biedt ook 2 prachtige rondreizen in Roemenië aan! 

Roemenië

De National Geographic reisgids Roemenië, is de ideale reispartner, met veel foto’s en kaarten, achtergronden over cultuur en geschiedenis, informatie en tips.

National Geographic Reisgids Roemenië is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land. Bezoek met deze National Geographic Reisgids Roemenië hoofdstad Boekarest of de zeven regio’s Muntenië, Oltenië, Transsylvanië, Banat en Crisana, Maramures, Moldavië en Dobrogea aan de Zwarte Zee. Of kom meer te weten over verzetsstrijders, heilzaam water en de Roma. 

De uitgebreide kennismaking met Roemenië, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

Roemenie

In 1989 werd Roemenië een vrije maatschappij met een martkeconomie en een parlementaire democratie. Hiervoor was het land een grauwe autocratie met een potsierlijke dictator aan het hoofd. Sindsdien is het land dus enorm veranderd. Achteraf beschouwd, zeggen de Roemenen, was het tijdperk van het communisme niet meer dan een incident in de geschiedenis. Na de omwenteling hernam het land de normale loop van zijn evolutie. 

Het Roemenië van nu is een land in transitie, dat probeert om zich op de snelste en meest stabiele weg aan te sluiten bij de Europese Unie. 'De Roemeen is de broer van het woud' luidt een bekend gezegde. Nog steeds is een kwart van Roemenië bedekt met bossen. Het communisme zadelde het land op met een aantal ernstig vervuilde gebieden. Opruimen van deze erfenis is een voorwaarde voor toetreding tot de Europese Unie.

Jan Willem Bos studeerde Roemeense Taal- en Letterkunde en Vergelijkende Literatuurwetenschap, waarna hij twee jaar Nederlands doceerde aan de Universiteit van Boekarest. Sindsdien werkt hij als tolk/vertaler Roemeens en Engels en is hij publicist. Hij is redacteur van het Roemenië Bulletin.

Trotter Roemenië

  • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
  • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
  • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
  • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
  • Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Mijn Roemenië

Beroemde begraafplaatsen,de slacht van het kerstvarken, van hun voetstuk gestoten standbeelden, bronwater en pruimenjenever, gecastreerde koetsiers en natuurlijk Nicolae Ceausescu. In ongeveer zestig zeer gevarieerde hoofdstukken beschrijft Jan Willem Bos zijn liefdevolle relatie tot Roemenië en wat zijn inwoners voor hem hebben betekend – voor, tijdens en na de Revolutie van 1989. 

Daarnaast staat hij stil bij aspecten van de boeiende en rijke Roemeense cultuur en geschiedenis, die altijd een vast bestanddeel van zijn Roemenië zijn geweest. Ook komen allerlei gebruiken, gewoontes en eigenaardigheden van de Roemenen aan de orde waarmee hij bijna veertig jaar in aanraking is gekomen.

FB Roemenië • Moldavië

De ideale kaart om uw reis te plannen en om ter plekke te gebruiken:

  • Dubbelzijdig 
  • Met stadsplattegronden 
  • Plaatsnamenregister 
  • Toeristische informatie over bezienswaardigheden, uitzichtpunten, kastelen, religieuze gebouwen, historische plaatsen, havens, campings, luchthavens, nationale parken en golfbanen 
  • De legenda is in het Engels, Frans, Duits, Nederlands, Italiaans, Spaans, Pools, Tsjechisch, Slowaaks en Hongaars,

Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen

Reacties
Categorieën