Curaçao
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/20/2024
7 min

De top 7 van de leukste en beste reisgidsen voor Curaçao 2024

01/20/2024
7 min

Als je binnenkort op vakantie gaat naar Curaçao of van plan bent om naar Curaçao op vakantie te gaan is het verstandig je van te voren goed voor te bereiden. Dit kun je doen door je in te lezen. Er zijn diverse boeken uitgebracht over Curaçao.

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, net voor de kust van Venezuela en het behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Het is een perfect vakantieland waar een mix van cultuur, historie en zonvakantie goed te combineren is. TUI en Corendon hebben regelmatig aantrekkelijk reizen naar Curaçao.

Op deze pagina ga ik het niet hebben over de mooie bezienswaardigheden of de aantrekkelijk geprijsde vakantie naar het eiland Curaçao, maar over de beste reisgidsen. De 7 beste reisgidsen over Curaçao worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com er aan toegevoegd. Deze link geeft o.a. de recensies en de waardering van de lezers weer. Via de link kun je ook eenvoudig het boek bestellen.

Dit is Curacao - Uitgebreide en praktische reisgids

Deze reisgids bevat maar liefst 192 pagina's met uitgebreide en praktische informatie, volledig in kleur met veel foto's en duidelijke kaartjes. Met online videoreportage.

Op vakantie naar Curaçao? Deze reisgids bevat maar liefst 192 pagina's met uitgebreide en praktische informatie. Of je nu gaat voor de paradijselijke stranden, de mooiste duikspots of het bruisende nachtleven; met deze reisgids op zak leer je alle kanten van Curaçao kennen.

Achter de witte stranden en wuivende palmbomen gaat een veelzijdige natuur en cultuur schuil. We nemen je aan de hand van overzichtelijke plattegronden en avontuurlijke routes mee naar bekende en minder bekende plekken. De routes kun je eenvoudig op je telefoon in Google Maps openen.

We laten je onder meer zien waar je het beste kunt duiken, hiken, fietsen en surfen. Maar ook waar je de lekkerste stoba’s eet, welke musea je niet mag missen, waar je de gezelligste happy hours vindt en het beste kunt shoppen. Wil je alvast in de vakantiestemming komen en de typisch Curaçaose eilandsfeer proeven?

Met de code uit deze reisgids kun je online een unieke videoreportage bekijken. Deze reisgids is volledig herzien.

Kortom, als je niets wil missen en Curaçao écht wil leren kennen, stop dan deze reisgids alvast in je rugzak. Ga eropuit en geniet ervan!

Curaçao - kleurrijk Caribisch paradijs

Het op ongeveer 7800 kilometer van Nederland en België liggende Curaçao is één van de mooiste eilanden van de Cariben.

Het staat bekend om haar hagelwitte zandstranden, pastelkleurige huizen, azuurblauwe zee en schitterende duik mogelijkheden. Maar er is veel meer. Deze gids neemt je mee naar de leukste bezienswaardigheden van het eiland.

De gezelligste markten, duikspots, activiteiten, musea, stranden, landhuizen, winkels, restaurants en parken.

Maar ook de mooiste (auto) tochtjes komen aan bod en natuurlijk het ‘Amsterdam van het westelijk halfrond’ Willemstad met de ‘Hollandse’ architectuur, authentieke dorpjes, het onbewoonde Klein Curaçao ( op ongeveer 1 uur varen) en de Christoffelberg.

Met deze reisgids op zak ontdek je de mooiste plekken van het prachtige Caribische eiland.

Ellen De Vriend is al tientallen keren op Curaçao geweest. Het was liefde op het eerste gezicht. Ze is journalist, eindredacteur en thrillerschrijfster en fotografeert veel. Ze heeft veel insider tips en laat bij voorkeur de onbekende rijkdommen van het kleurrijke eiland zien.

Reishandboek Curaçao

Het Reishandboek Curaçao geeft je veel informatie over de bezienswaardigheden en de geschiedenis van het eiland. Ook tips voor accommodaties, informatie over de cultuur en flora en fauna komen ruimschoots aan bod. Door de handige en duidelijke plattegronden kan je makkelijk je weg vinden op het eiland.

De voertaal op het eiland is Papiaments maar met Nederlands kan je je ook prima redden. Om toch een aantal woorden Papiaments te kunnen spreken bevat deze reisgids een compacte woordenlijst. Kortom, een ideale reisgids boordevol informatie en tips over het schitterende Curaçao.

Curaçao, het grootste ABC-eiland, ontvangt jaarlijks steeds meer bezoekers. Dat heeft alles te maken met het heerlijke klimaat, de stranden, de diepblauwe zee met koraalriffen en prachtige vissen en de architectonische schoonheid van Willemstad. Daarbij is het eiland een bruisende melting pot.

De bevolking, de taal, de keuken en de cultuur zijn een bijzondere mix van Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Europese invloeden. Curaçao is niet zonder zorgen, maar de sfeer is er vooral vrolijk en ongedwongen. Dit alles maakt dit kleine eiland in die grote zee tot een bijzondere reisbestemming.

ANWB Extra - Curacao, Aruba en Bonaire

ANWB Extra reisgids Curaçao, Aruba en Bonaire Ontdek Aruba, Bonaire en Curaçao met de compleet vernieuwde reisgids! Het hele jaar zon, volop stranden, een prachtig blauwe zee en fleurige huizen. Hierdoor zijn deze eilanden de perfecte bestemmingen voor een heerlijke zonvakantie.

De compacte ANWB Extra reisgids biedt naast diverse routes op de eilanden en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Ga op zoek naar flamingo's op Curaçao, rijdt langs oude mijnen en huizen op Aruba of ga duiken in het Bonaire National Marine Park.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Dominicus landengids - Aruba, Curacao en Bonaire

Aruba, Curaçao en Bonaire verdienen hun faam als heerlijke vakantiebestemming aan de goedlachse bevolking, het fantastische klimaat, de blauwe Caribische Zee, de fraaie stranden en de vele activiteiten die je er kunt ondernemen.

Hoewel ze vaak in één adem worden genoemd, hebben Aruba, Curaçao en Bonaire elk hun eigen sfeer en aantrekkingskracht.

Aruba heeft prachtige witte stranden en een bruisend uitgaansleven, Curaçao heeft bijzondere koloniale architectuur en intieme blauwe baaien, Bonaire biedt rust, natuur en prachtige koraalriffen.

De drie eilanden heten de bezoekers hartelijk welkom: bon bini!

Reisdagboek Curacao - Mijn reis naar het regenboogeiland

Een stukje van het paradijs mee naar huis nemen, dat kan met dit Reisdagboek Curaçao! Lees leuke cijfers en weetjes over bijvoorbeeld de vlag, de likeur Blue Curaçao en Papiaments. Ga je naar Jan Thiel, de Grote Knip of Willemstad?

Teken alle stranden en plekken waar je bent geweest op de kaart, beantwoord de vragen en hou bij wat je hebt gegeten, gedronken en gezien. Schrijf je eigen boek en leg elke mooie herinnering aan deze vakantie vast. Ook ideaal om je bijzondere stage ervaringen op te schrijven of de indrukwekkende eerste dagen na een emigratie. Koop hem nu!

Samen met de roman Cappuccino in Curaçao het ideale voorpretpakket!

Duikgids Curaçao + fish id kaart - 85 duikplaatsen

Voordeelpakket van de duikgids Curaçao en determinatiekaart (fish id kaart) Caribisch Gebied.
Deze duikgids is geschikt voor beginnende en gevorderde duikers en snorkelaars.

Het mooie en gezellige eiland Curaçao in de Caribische Zee heeft 85 duikplaatsen. Een deel hiervan is vanaf de kant bereikbaar, een ander deel alleen per boot.

In deze gids worden de 85 duikplaatsen beschreven die het eiland te bieden heeft.
Bij iedere duikplaats staat vermeld of deze geschikt is voor zowel duikers als snorkelaars, voor beginnende of gevorderde duikers, of er veel of weinig stroming staat en welke bijzonderheden er te zien zijn.

Wrakken, stromingsduiken, de beste plekken voor nachtduiken, de beste plekken om te snorkelen: alles staat vermeld. Inclusief onderwaterkaartjes met duidelijke herkenningspunten voor iedere duikplaatsen, schitterend beeldmateriaal van internationale fotografen en aanvullende informatie over het bijzondere onderwaterleven rond dit mooie eiland, zoals zeepaardjes, dolfijnen, schildpadden etc.

Met deze duikgids heeft u alle informatie in handen om uw duik- of snorkelvakantie optimaal voor te bereiden en om met de schitterende foto's alvast in de sfeer van het Caribische eiland te komen!

Reacties
Categorieën