Maleisië
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/24/2024
6 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Maleisië 2024

01/24/2024
6 min

Maleisië behoort tot de mooiste landen van Azië en is ook zeer geschikt als vakantieland. Maleisië heeft je veel te bieden een prachtige natuur met o.a. tropische stranden en een regenwoud, grote steden met vele bezienswaardigheden, maar ook vele culturele en historische bezienswaardigheden in de binnenland. 

Een goede voorbereiding is dan ook belangrijk zeker als je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden niet wil missen. Een reisgids kan je hier zeker bij helpen. Voor deze pagina heb ik de 7 beste reisgidsen voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft extra informatie over de reisgids waaronder de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Riksja Travel is een uitstekende partner als het gaat om de reizen naar Maleisië

 

ANWB wereldreisgids - Maleisië

ANWB Wereld Reisgids Maleisië & Singapore De ANWB Wereldreisgids Maleisië & Singapore is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Maleisië en Singapore. Maleisië, het land van hoge temperaturen, droomstranden en fijne resorts, maar ook bergbeklimmen in het binnenland en historische koloniale steden als George Town en Melaka. Singapore biedt een mooie mix van het futuristische financiële centrum en de traditionele stadwijken daarbuiten. 

De uitgebreide Maleisië & Singapore reisgids telt meer dan 400 pagina’s boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk. Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een uitneembare kaart. 

Kortom: een onmisbare ANWB gids voor een geweldige rondreis door Maleisië en Singapore

Insight guides - Maleisië

Maleisië is een land dat beroemde schrijvers zoals Anthony Burgess en Somerset Maugham heeft geïnspireerd. De oerwouden, bergen en dorpen waren bronnen voor vele boeiende verhalen. Er is een legende in elke rimpel in de gezichten van de ouderen in Maleisië en een sprookje in elke glimlach van de jongeren.

Deze landschappen en gezichten waren ook de bron van inspiratie voor het team van deskundige auteurs en fotografen die op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze, in woord en beeld deze reisgids hebben samengesteld. In de eerste hoofdstukken is er ruim aandacht voor de geschiedenis, volken, cultuur, natuur, architectuur en de keuken van Maleisië. Het tweede gedeelte neemt u mee op reis door Maleisië. Van de tempels en moskeeën in Kuala Lumpur tot de longhouses van de Dayaks. Van de koele bergoorden door tropisch regenwoud naar de zonovergoten stranden en de ruïnes uit het koloniale tijdperk. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder andere specifieke onderwerpen zoals 'Een Peranakan-woning', de 'Minangkabau-cultuur', 'Lekker eten op straat' en 'Wandelen in Cameron'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet.

In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Maleisië is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Trotter - Maleisië/Singapore

De onmisbare gids voor echte trotters - Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters - Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen - Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter - Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen - 31 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt

Maleisie & Singapore

De reisgids Maleisië & Singapore is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na de reis. Inmiddels is Capitool, met meer dan 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen. Door de combinatie van visuele uitbundigheid in de vorm van driedimensionale tekeningen van bezienswaardigheden en heel veel kleurenfoto's én praktische bruikbaarheid door middel van verhelderende kaarten en compacte teksten onderscheiden de Capitool Reisgidsen zich van alle andere.
De Capitool Reisgidsen bevatten heel veel foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken. Met ook restaurants, accommodatie en vervoer.
Capitool laat je de wereld zien!

Het land ontdekken:

 • Kuala Lumpur
 • Maleisisch schiereiland: noordwest
 • Maleisisch schiereiland: zuid
 • Maleisisch schiereiland: oost en midden
 • Sarawak
 • Sabah
 • Singapore
 • De Colonial Core en Chinatown
 • Little India en Orchard Road
 • Buiten het centrum

Wereldwijzer - Maleisië

Tussen Indonesië en Thailand ligt de, bij toeristen nog redelijk onbekende, voormalige Britse kolonie Maleisië. Nadat het land begin jaren zestig van de vorige eeuw onafhankelijk werd ontwikkelde het zich tot een welvarende, geïndustrialiseerde natie. Behalve dat Maleisië grondstoffen levert als tinerts, palmolie en rubber, heeft het de Europese bezoeker ook toeristisch veel te bieden.

Wie bijvoorbeeld van shoppen houdt, kan vooral in de hoofdstad Kuala Lumpur zijn hart ophalen. Ook culinair staat het land op een hoog peil. Het land heeft niet alleen een heel eigen keuken, ook andere landen hebben hun stempel gedrukt. Maar vergeet vooral de prachtige en overweldigende natuur niet. Wie van jungle tracking houdt kan terecht in de nationale parken Taman Negaru, Endau Rompin en Mulu National Park.

Het glasheldere water van de zeeën nodigt uit tot snorkelen of diepzeeduiken, terwijl de hagelwitte stranden de liefhebbers van zonnebaden lokken. Ook actieve sporten als golven, paardrijden, tennis, white water rafting, bergklimmen en nog veel meer behoren tot de mogelijkheden.

Overnachten is geen probleem. De hotels zijn veelal mooi en zeer betaalbaar, van guesthouses tot sterrenhotels.
Ook is er genoeg cultuur en historie, zijn er goede wegen en is de bevolking oprecht vriendelijk. Veel Maleisiërs spreken redelijk Engels.

Wereldwijzer Maleisië is geschreven door Robert van den Dijck. Van den Dijck studeerde Moderne Aziatische Geschiedenis, is getrouwd met een Maleisische vrouw, en hij woonde negen jaar in Maleisië. Hij schrijft niet over het land, maar neemt de lezer mee in het land. Reiziger en auteur gaan zij-aan-zij op pad, waarbij de auteur vol passie zijn onmetelijke ervaring deelt, om op die manier de reiziger een onvergetelijk reis te bezorgen.

Maleisie

Maleisië is Azië in een notendop. Maleiers, Chinezen en Indiase immigranten wonen hier met en naast elkaar. Al deze groepen hebben hun eigen cultuur behouden en wonen in een land waar de modernisering in een razend tempo heeft toegeslagen. Op bezoekers van het land oefent die culturele verscheidenheid een grote aantrekkingskracht uit. In de moderne hoofdstad Kuala Lumpur, waar het hoogste gebouw ter wereld staat, vindt men ook nog vele traditionele woningen met winkel of werkplaats. 

De rotstempels bij Ipoh, de Masjid Ubudiah, de mooiste moskee van Maleisië, en het prachtige natuurschoon en de fraaie stranden op het eiland Penang hebben elk hun eigen aantrekkingskracht. Singapore wijkt sterk af van Maleisië, omdat het een overwegend Chinese stad is. De kleine stadstaat is een voorbeeld van de snelle economische ontwikkelingen in Azië. Het is fascinerend om de sfeer van de stad te ondergaan en haar te vergelijken met die van Maleisië.

Praktische Duikgids Maleisie Singapore

De Praktische duikgids voor Maleisië en Singapore is een onmisbare gids voor duikers en snorkelaars van elk niveau. in tekst en prachtige kleurenfoto's geeft dit boek praktische informatie over de beste plaatsen waar u getuige kunt zijn van de wonderen van de onderwaterwereld. Dit boek geeft begrijpelijke informatie over duikplaatsen in een van de mooiste duikgebieden ter wereld. Daarnaast zijn fascinerende bezienswaardigheden boven water beschreven voor degenen die de kust in de omgeving willen bekijken.

Elke locatie krijgt een kwaliteitsaanduiding met een aantal sterren, gebaseerd op 

 • Locatie en bereikbaarheid
 • Flora en fauna
 • Wetenswaardigheden over de omgeving
 • Duikfaciliteiten 
 • Verblijf 
 • Uit eten 
 • Bezienswaardigheden
 • Praktische gegevens over vervoer en onderwaterfotografie 
 • Tips over veiligheid en gezondheid
 • Gedetailleerde kaarten in kleur
 • Belangrijke scheepswrakken en riffen

Reacties
Categorieën