Kroatië
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/20/2024
7 min

De top 7 van de leukste reisgidsen voor Kroatië 2024

01/20/2024
7 min

Kroatië is de laatste jaren steeds meer in trek als vakantieland, dit is ook niet vreemd het land heeft je veel te bieden. Denk alleen maar aan de mooiste kustplaatsen, de roadtrips, 2500 zonuren, mooiste stranden, een adembenemende natuur en watervallen, 1200 eilanden, een Fascinerende cultuur en nog veel meer.

Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Kroatië of meer informatie wilt over dit waanzinnige land is een goede reisgids onmisbaar. In de reisgidsen vind je alle informatie over de bestemmingen, mooiste plekjes, stranden, accommodaties maar ook vele weetjes over het land. Kortom superhandig als je op reis gaat en goed voorbereid wil zijn.

De top 7 bestaat uit de leukste en beste reisgidsen van Kroatië. De vakantieboeken worden uitgebreid beschreven en er is een link van Bol.com toegevoegd voor extra informatie zoals de waardering en de recensie van de lezers. Via de link kun je ook eenvoudig de reisgids bestellen. 

Tip: Bekijk Vakanties.nl eens voor je reizen naar Kroatië de prijzen zijn niet alleen interessant maar ook het aanbod is door een ringetje te halen. 

Kroatië reisgids magazine - vol bezienswaardigheden, foto's, reisverhalen en actuele tips

Het bijzondere reisgids magazine voor wie naar Kroatië reist. Van voorbereidingstips tot inhoudelijke reportages en reisverhalen over cultuur, geschiedenis, natuur en mensen. Met gratis mobiele app.

Het Kroatië reisgids magazine is speciaal gemaakt voor de geïnteresseerde Kroatië reiziger. De reiziger die meer wil weten over cultuur, geschiedenis en mensen en voor wie de reis al ver vóór vertrek begint met inhoudelijke voorbereidingen. Een luxe uitgave van het Nederlandse reisplatform REiSREPORT dat zowel los als in combinatie met de REiSREPORT app een praktische en inhoudelijke voorbereiding op je reis biedt. Of het nu gaat om een rondreis per auto of voor wie langer in één bepaalde regio blijft. 

Kroatië als vakantieland is uiterst divers wat daarom ook kenmerkend is voor deze luxe uitgave van het Kroatië reismagazine. Veel bezocht zijn de stranden aan de Adriatische Zee maar ook de vele schitterende nationale parken verwelkomen elk jaar weer een onuitputtelijke stroom toeristen. 

Aan historie en herinneringen aan de vele verschillende heersers eveneens geen gebrek. Voor de geïnteresseerde reiziger is er dan ook bijzonder veel te bezichtigen. Zoals beroemde steden met een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst als Zadar, Dubrovnik, Split of Poreč. Vanzelfsprekend biedt Kroatië echter nog veel en veel meer waar je in het magazine alles over te weten komt. 

Van knusse bergdorpjes en havenstadjes in de regio Istrië, het weinig bezochte noorden en oosten van Kroatië alsook de meer dan duizend verschillende eilanden, elk met een eigen karakter. Het Kroatië reismagazine bladert als een magazine maar is net zo goed te ervaren als een geschiedenisboek, een Kroatië reisgids, reisverhalenbundel, fotoboek.

Een luxe uitgave die je op weg helpt om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je onvergetelijke reis naar Kroatië. 

ANWB Extra - Kroatische kust

ANWB Extra reisgids Kroatische kust Beleef de Kroatische kust met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Kroatische kust! 

Een kuststrook waar vasteland, eilanden en zeearmen zo door zijn vervlochten dat je niet weet waar het begint en eindigt. Dat in combinatie met de architectuur uit de renaissance maakt de Kroatische kust tot een perfecte bestemming voor een leuke zonvakantie. 

De compacte ANWB Extra reisgids Kroatische kust biedt naast diverse routes door het gebied en veel praktische tips over hotels, campings en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. 

Wandel langs kloosters, kerken en strand bij Lopud, en flaneer in Hvar-Stad of bezoek de kathedraal van Šibenik. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan. 

Lannoo's Autoboek - Kroatië on the road

Praktische reisgids voor een zorgeloze autovakantie Lannoo's autoboeken 'on the road' is een praktische gids om een land eenvoudig met de auto te verkennen. 

Het bevat uitgestippelde routes met praktische informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg. Je kunt de voorgestelde routes overnemen of op een persoonlijke manier met elkaar combineren. 

Deze gids geeft ook een overzicht van de verschillende regio's, met de belangrijkste bezienswaardigheden en bijbehorende praktische informatie en adressen.

National Geographic Reisgids - Kroatië

De National Geographic reisgids Kroatië, is de ideale reispartner, met veel foto’s en kaarten, achtergronden over cultuur en geschiedenis, informatie en tips.

National Geographic Reisgids Kroatië is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en bijzondere plekjes van het land.

Bezoek met deze National Geographic Reisgids Kroatië de historische straten van Zagreb, de watervallen van het National Park Plitvicemeren. Verken zeilend de Kroatische kust en volg een kookworkshop in Istrië. Ga 'wijngaard-hoppen', maak een trektocht in het Nationale Park van Noord-Velebit en wandel in Gorski Kotar.

De uitgebreide kennismaking met Kroatië, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

Reishandboek - Kroatië

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden. Het gastvrije Kroatië ligt in het hart van Europa en is gemakkelijk bereikbaar. Het is een land dat zijn gasten veel te bieden heeft en waar men volop kan genieten van het vele natuurschoon. 

Meer dan 2000 km schone kust en 1200 eilandjes vormen een ideaal gebied voor watersportliefhebbers. Meer landinwaarts biedt Kroatië een keur aan landschapsparken en natuurgebieden met een rijke flora en fauna. 

Er zijn fraaie architectuursteden zoals Zagreb, Split en Dubrovnik, en de avontuurlijke reiziger krijgt alle gelegenheid voor wandelen in de bergen, vissen en wildwatervaren. 

 • Veel achtergrondinformatie 
 • Praktische informatie: onder andere accommodatie, vervoer, gezondheid, geldzaken etc. 
 • Alle bezienswaardigheden • Kaarten en plattegronden in kleur.

Capitool Reisgidsen Top 10 - Dubrovnik

Capitool Top 10 Dubrovnik en de Dalmatische kust

 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto’s brengen de stad en regio tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse wandelroutes leiden je door historisch Dubrovnik en brengen je naar schitterende eilanden

Top 10 Dubrovnik en de Dalmatische kust

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Dubrovnik en de Dalmatische kust te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de oude, ommuurde stad Dubrovnik en over de spectaculaire kustlijn, met historische havens en idyllische eilanden.

Top 10 Dubrovnik en de Dalmatische kust bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de regio te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is, waar de mooiste stranden zijn en wat leuke buitenactiviteiten zijn.

Deze Top 10-gids verdeelt de regio in vier gebieden.

 • Dubrovnik
 • De Dalmatische eilanden
 • De Makarska Rivièra en Split
 • Zuid-Dalmatië

De Oude Stad van Dubrovnik is niet groot, maar er zijn volop prachtige bezienswaardigheden, zoals het weelderige Rectorspaleis en het Franciscanenklooster, de Stradun en de tot de verbeelding sprekende steegjes met renaissancistische huizen. In de nauwe straatjes vind je de beste cafés en restaurants van Kroatië, en deze middeleeuwse stad heeft een onmiskenbaar modern randje.


Capitool Reisgids Kroatië

Deze reisgids verdeelt Kroatië in acht gebieden: Dubrovnik en Zuid-Dalmatië, Split en Midden-Dalmatië, Noord-Dalmatië, Istrië, Kvarner, Zagreb, Midden- en Noord-Kroatië, en Oost-Kroatië. Wandel over de middeleeuwse stadsmuur in Dubrovnik, zeil van het ene idyllische eiland naar het andere, bezoek de watervallen in Nationaal Park Plitvicemeren of ga barhoppen in het artistieke Zagreb; deze gids toont je de parels van Kroatië.

 • Dankzij de prachtige fotografie waan je jezelf al op je bestemming
 • In het jaaroverzicht van Kroatië vind je een selectie van festivals en evenementen door het jaar heen
 • Gedetailleerde plattegronden helpen je bij het vinden van de weg
 • Opengewerkte illustraties tonen het interieur van must sees, zoals de St. Donatuskerk, St. Jacobkathedraal en Euphrasiusbasiliek
 • Ontdek de beste restaurants, mooiste accommodaties en leukste winkels
 • Achter in de gids vind je onmisbare praktische informatie voor een ontspannen reis

Met Capitool Reisgidsen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, met duidelijke plattegronden, prachtige foto’s en illustraties en handige tips. Met de Capitooltips geniet je van de mooiste uitzichten, maak je de beste vakantiefoto’s en ontdek je de bijzonderste plekjes. Jouw mooiste reis begint hier!

Reacties
Categorieën