Calabrië
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/31/2024
4 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Calabrië 2024

01/31/2024
4 min

Calabrië is een regio in het zuidelijke deel van Italië en vormt de zuidwestelijke punt van het land . De regio staat bekend om zijn prachtige en gevarieerde geografie, met een lange kustlijn die zich uitstrekt, je vind hier zowel zandstranden als rotsachtige kliffen omvat. Het klimaat in Calabrië is mediterraan, met hete en droge zomers en milde winters . De beste reisperiodes zijn in het voor- en najaar als het weer aangenaam en comfortabel is.

Meer over Calabrië en alle mooie plekjes en bezienswaardigheden vind je in de reisgidsen die ik geplaatst heb op deze pagina. De reisgidsen worden uitgebreid beschreven en als extra heb ik een link van Bol.com geplaatst. De link geeft extra informatie over de reisgidsen van Calabrië. 

Tip: Italmania is de specialist als het gaat om reizen en vakanties naar Italië. Bekijk het aanbod en laat je verrassen! 

Ontdek reisgids - Ontdek Calabrië

ANWB Ontdek reisgids Calabrië - Italië. Verken Calabrië op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Calabrië! Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals de 15.000 jaar oude rotstekening in de Grotta del Romito en Scilla met zijn kasteel en vissersdorp Chianalea niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en wandel langs de muurschilderingen van het stadje Diamante, bezoek de indrukwekkende ruïnes van Amendolea of en struin langs kunstzinnige keramiek in Squillace. 

Deze reisgids Calabrië biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door de Italiaanse streek. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je vakantie door Calabrië.

Calabrië Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Handig pocketformaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart achter in het boek en atlas-pagina’s. 

Met Insider Tips om de échte stad/streek te ontdekken en de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag. Veel up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: 

 • Sightseeing
 • Eten & drinken
 • Winkelen
 • Uitgaan
 • Verblijf
 • Routes & tochten
 • Voor kinderen
 • Feesten
 • Festivals & evenementen
 • Internet tips
 • Praktische info van a tot z
 • Een taalgidsje
 • Plattegronden en straatnamenregister.

Calabria & Basilicata

In dit nieuwe boek van Evert de Rooij worden Calabria en Basilicata op aanstekelijke wijze geïntroduceerd als de nieuwe toeristische 'must see'-bestemming. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd Carlo Levi door Mussolini naar Basilicata verbannen. Na een moeizame start sloot deze schrijver en arts de straatarme bewoners van de streek in zijn hart. Toen hij na de oorlog 'Christus kwam niet verder dan Eboli' schreef - het magistrale verhaal over zijn jaren in ballingschap - droeg hij dan ook zijn meesterwerk aan hen op. En nog steeds zijn de bewoners de grootste troefkaart van deze ongerepte regio: gastvrije mensen die trots zijn op hun lokale keuken en tradities. 

Calabria en Basilicata vormen (samen met Puglia) de meest zuidelijke regio's van de Italiaanse laars. Lang zwaaiden de Grieken en Romeinen er de scepter, maar na de ondergang van het Romeinse Rijk raakte het gebied in verval. Eeuwenlang vertrokken bewoners er als economische vluchtelingen naar andere delen van Italië en de rest van de wereld. En hoewel het nog steeds de armste regio van Italië is, ontwikkelt deze prachtige streek zich in toeristisch opzicht razendsnel. Logisch, want de kritische toerist vindt hier veel zijn gading, zowel qua natuur als cultuur. 

Evert de Rooij (1952) studeerde Sociale Geografie in Amsterdam, maar besloot om als wielerjournalist door de wereld te gaan reizen. Zijn hart verloor hij in Italië en inmiddels heeft hij boeken op zijn naam staan over Le Marche, Trentino & Verona, Emilia Romagna, het Gardameer en Venetië. Bovendien schreef hij samen met Ewout Kieckens het boek 61 Iconen van Italiaanse bodem.

Merian live! - Calabrie

Deze reisgids geeft je informatie over o.a.:

 • De stranden
 • Excursies
 • Bezienswaardigheden
 • Eten & Drinken
 • Uitgangsleven 
 • Overnachten 
 • Wandelingen

Met de trein door Puglia, Basilicata en Calabrië

In deze sprankelende gids wordt Zuid-Italië ontsloten voor het reizen met trein en bus. De in Italië geïnteresseerde reiziger wordt aangemoedigd om ontspannen per trein te reizen, te genieten van het landschap en de mooie uitzichten en waar alle hoogtepunten van Puglia, Basilicata en Calabrië zonder uitzondering worden bezocht en optimaal tot hun recht komen. 

In Puglia rijden de staatsspoorwegen langs de kusten, terwijl drie afzonderlijke netwerken zorgen voor verbindingen tussen Puglia, Basilicata en Calabrië. Basilicata is woest, desolaat, verlaten en indrukwekkend. Potenza is de belangrijkste stad met verbindingen alle kanten op: naar Campania, Foggia, Bari en Matera.

Calabrië is vooral kust en een bergachtig binnenland. Er zijn wat verbrokkelde lijntjes van de Ferrovie della Calabria. Waar de trein stopt, is de bus naar de bergstadjes en dorpjes in het woeste binnenland een mooi alternatief. Slow Tourism, langzaam én duurzaam reizen in Zuid-Italië is snel in opkomst en ook vanuit Nederland is het aanbod treinreizen naar Zuid-Italië snel groeiend en zorgt dat deze drie schitterende Italiaanse regio’s op een aantrekkelijke wijze verder worden ontsloten.


Reacties
Categorieën