Bonaire
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/26/2024
3 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Bonaire 2024

01/26/2024
3 min

Bonaire staat bekend als een top locatie voor de duiker en de snorkelaar. Maar het eiland Bonaire heeft je nog veel meer te bieden en is zelfs erg geschikt voor de Eco-Toerist. Meer over het prachtige eiland en de mogelijkheden lees je in de 5 beste reisgidsen die ik geselecteerd heb voor deze pagina.

Om je een goed en eerlijk beeld te geven van de reisgidsen over Bonaire heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link van Bol.com verteld je meer over de reisgids, Waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun jij de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Vakantietip: Corendon is een uitstekende partner als het gaat om reizen en vakanties naar Bonaire! Bekijk het aantrekkelijke aanbod en laat je verrassen!

Reishandboek Bonaire

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

Het reishandboek Bonaire is een onmisbare reisgids als je op vakantie gaat naar dit Caribische eiland. Naast informatie over de geschiedenis en de flora en fauna van Bonaire geeft deze reisgids ook duidelijke informatie over de bezienswaardigheden, het nationaal park en de beste duikplaatsen. De gids bestaat uit drie delen: achtergronden, praktische informatie en bezienswaardigheden. Het reishandboek Bonaire is een ideale reisgids om mee te nemen als je op (duik)vakantie gaat naar Bonaire.

Bonaire

Verrassend veelzijdig Bonaire is een zeer complete reisgids, onmisbaar voor als je op vakantie gaat naar dit tropische eiland. Deze gids belicht uitgebreid de natuur, cultuur, culinaire specialiteiten, mogelijke activiteiten en volgt de mooiste routes .

Alle facetten van het Caribische eiland komen aan bod, van de natuurparken, mangrovebossen, honderden grotten en natuurlijke bronnen tot de zeer gevarieerde flora en fauna. De prachtige historische gebouwen, de stralend witte stranden en de beste duik- en snorkelspots. Bijzonder aan deze gids zijn de auto-, fietsroutes en wandelingen door de ‘kunuku’ zodat je veel meer van het echte Bonaire kunt genieten..

Deze gids heeft ruim 300 foto’s, een handige plattegrond, routekaartjes en talloze geweldige insidertips. Ellen De Vriend is schrijfster van thrillers en verhalenbundels en (reis)journalist en al tientallen keren op Bonaire geweest. Ze houdt niet van gebaande wegen en bezoekt ook juist de minder bekende locaties. Haal ook alles uit je eilandtrip!

Dominicus landengids - Aruba, Curacao en Bonaire

Aruba, Curaçao en Bonaire verdienen hun faam als heerlijke vakantiebestemming aan de goedlachse bevolking, het fantastische klimaat, de blauwe Caribische Zee, de fraaie stranden en de vele activiteiten die je er kunt ondernemen. Hoewel ze vaak in één adem worden genoemd, hebben Aruba, Curaçao en Bonaire elk hun eigen sfeer en aantrekkingskracht. Aruba heeft prachtige witte stranden en een bruisend uitgaansleven, Curaçao heeft bijzondere koloniale architectuur en intieme blauwe baaien.

Bonaire biedt rust, natuur en prachtige koraalriffen. De drie eilanden heten de bezoekers hartelijk welkom: bon bini! Guido Derksen studeerde sociale geografie en is werkzaam in de journalistiek. Voor Dominicus schreef hij ook de reisgidsen Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius, Gambia & Senegal, Slovenië, Madeira, Kaapverdië en Ierland en Noord-Ierland.

BONAIRE

Bonaire is het meest oostelijk gelegen eiland van de Benedenwindse Eilanden en maakt deel uit van de Nederlandse Antillen. De bezoeker wordt op Bonaire getroffen door de ontspannen sfeer die er heerst. Het is er rustiger dan op andere Caribische eilanden. Het tropische klimaat is uiterst aantrekkelijk, de karakteristieke flamingo's zijn een lust voor het oog en de vele koraalriffen rondom het eiland maken Bonaire tot een waar onderwaterparadijs voor duikers en snorkelaars.

ANWB Extra - Curacao, Aruba en Bonaire

ANWB Extra reisgids Curaçao, Aruba en Bonaire Ontdek Aruba, Bonaire en Curaçao met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Curaçao Aruba en Bonaire! Het hele jaar zon, volop stranden, een prachtig blauwe zee en fleurige huizen. Hierdoor zijn deze eilanden de perfecte bestemmingen voor een heerlijke zonvakantie.

De compacte ANWB Extra reisgids Curaçao Aruba en Bonaire biedt naast diverse routes op de eilanden en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Ga op zoek naar flamingo's op Curaçao, rijdt langs oude mijnen en huizen op Aruba of ga duiken in het Bonaire National Marine Park.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Reacties
Categorieën