Paleis-Bangkok
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
01/28/2024
5 min

De top 7 van leukste bezienswaardigheden in Bangkok 2024

01/28/2024
5 min

Bangkok is de hoofdstad en grootste stad van Thailand en heeft meer van 10 miljoen. De stad is groot, druk en chaotisch maar de stad heeft ook prachtige plekjes en bezienswaardigheden. Bangkok is een stad waar je van houd of helemaal niets vind. Maar als je langs de drukte en chaos heen kan kijken ga je zeker van de stad houden.

Als je vliegt naar Thailand vanuit Nederland kom je in de meeste gevallen in Bangkok aan, veel vakantiegangers beginnen of eindigen dan ook met een paar dagen Bangkok. Bangkok is een stad met ontelbaar veel bezienswaardigheden en daarom was het ook bijna niet te doen om de 7 mooiste bezienswaardigheden op een rij te zetten. Het was echt appels met peren vergelijken.

Ondanks dit allemaal is er een prachtige lijst ontstaan met de 7 mooiste bezienswaardigheden in de wereldstad Bangkok. Om je een goed beeld te geven van de bezienswaardigheden, heb ik de bezienswaardigheden uitgebreid beschreven, ook heb ik diverse tips er aan toegevoegd.

Vakantie Bangkok

Thailand maar ook Bangkok is erg geliefd dit heeft wel als voordeel dat er veel reisorganisaties reizen aanbieden naar Thailand en Bangkok. Goede reispartners als het gaat om Bangkok zelf of als begin of eind bestemming zijn Tui Reizen en Vakantiediscounter.nl.

Tui.nl heeft als voordeel dat je via Tui ook mooie rondreizen kan reserveren en waarbij je Bangkok zeer goed kan combineren. Bangkok is ook goed te combineren met een zon en strand vakantie. Deze kun je zowel bij Tui.nl als Vakantiediscounter boeken.

Chatuchak Market


De Chatuchak is één van de vele markten in Bangkok maar deze markt is wel een hele bijzondere. Het is namelijk de grootste markt van Thailand. Op de markt staan 15.000 marktkooplieden hun handel proberen te verkopen. Zoveel verschillende handelaren levert ook een bijzondere mix van producten aan. Je kunt het ook niet zo gek verzinnen of het is wel te koop. Naast veel food is er ook veel non-food te koop.

De markt wordt elke week gehouden op de zaterdag en zondag en begint officieel om 9.00 uur. Het is verstandig om contant geld mee te nemen je kunt niet over pinnen / of met een creditcard betalen. Volgens de verkopers brengt de eerste verkoop geluk en bij de eerste verkoop wil de verkoper ook nog wel eens goed zakken met de prijs. Dus als jij de verkoper geluk wil geven en zelf voor een dubbeltje op de eerste rang zitten kom dan 's morgens vroeg.

Het leuke van de markt in de wijk Chatuchak is dat hier door de weeks een rustige markt is.

Het schiereiland Bang Kracha

Bangkok is druk en overal waar je kijkt zie je gebouwen, toch heeft Bangkok ook een prachtige stukje natuur. Het natuurlijke schiereiland Bang Krachao is zo´n prachtige plek. Het wordt niet voor niets de groene longen van Bangkok genoemd. Dat het de groene long wordt genoemd heeft niet alleen met de dichtbegroeide mangrovebossen te maken, de vorm van het schiereiland lijkt ook een beetje op een menselijke long.

Om de natuur te blijven beschermen op het schiereiland Bang Krachao mogen er geen huizen gebouwd worden boven de boomgrens en ook zijn er geen gemotoriseerde voertijgen toegestaan (alleen voor bewoners) je komt hier dan ook veel mensen op de fiets tegen. Zelf kun je ook een fiets huren en het eiland verkennen op de fiets.

de 2 kilometer lange fietspad Pa Sam Yuk is een aanrader je fiets dan o.a. over houten bruggetjes die waterpoelen verbinden en onder laaghangende mangrove- en palmtakken door. Ook bijzonder is de rust die je hier vind ondanks dat je in het chaotische Bangkok bent.

Royal Grand Palace

Een van de populairste bezienswaardigheden in Bangkok is het Royal Grand Palace. Dit prachtige paleis is gelegen aan de Chao Phraya rivier. Het bijzondere paleis staat op een complex van 22 hectare groot en naast het paleis staan hier vele gebouwen en tempels. De gebouwen en tempels worden nog steeds gebruikt voor officiële ceremonies.

Het paleis zelf is ook ontzettend groot en ziet er niet alleen betoverend uit maar is ook nog eens erg kleurrijk. Een deel van het complex is ingericht als museum en kan bezocht worden. Dit is wel erg leuk dat je ook van de binnenkant kan genieten, ook al is de buitenkant al de moeite waard om Royal Grand Palace te bezoeken.

Wat Arun

Aan de oevers van de belangrijke Chao Phraya rivier vind je de 19e eeuw Wat Arun. Deze mooie tempel betekend Tempel van de Dageraad. Op vele plekken in Thailand en ook vanaf het water is de 82 meter hoge toren van de tempel niet te missen. De mooiste moment om naar deze tempel te kijken is tijdens zonsopgang en zonsondergang. De gouden gloed van de zon weerkaatst dan prachtig op de talloze porseleinen ornamenten in de rivier. Dit is een prachtig gezicht.

Deze boeddhistische tempel kan ook beklommen worden. Het zijn vele traptreden die je moet nemen als je de top van de toren wil bereiken. Na deze klim krijg je wel een adembenemend uitzicht terug over de omgeving.

Erawan Museum

In het westelijke deel van Bangkok vind je het Erawan Museum, het museum is al te zien van de grote motorway 9 en valt goed op door de reusachtige drie-koppige olifant op het museum. Dit beeld staat in het Hindoeïsme voor de mythische olifant Airavata.

Op de beneden verdieping van het museum vind je kunstvoorwerpen uit de privécollectie van de Thaise Miljonair Lek Viriryapant. Tussen de kunstobjecten zitten bijzondere objecten zoals theesets uit de Chakri-Dynastie en bijzondere keramische vazen.

Op de bovenste verdieping vind je o.a. de donkerblauwe en okergele vlakken van glas in lood. Dit staat symbool voor de hemel.

Chao Phraya-rivier

De Chao Phraya Rivier is altijd een belangrijke rivier geweest voor Bangkok. Lang is de rivier de weg naar Bangkok geweest omdat er geen of nauwelijks wegen waren. Tegenwoordig liggen veel populaire en belangrijke bezienswaardigheden aan de Choa Phraya. Ook wordt de Chao Phraya rivier gebruikt voor boottochten. Met een boottocht kun je dus langs alle bezienswaardigheden varen en deze via een andere uitvalhoek bekijken. De Thaise longtailboot wordt hier veel voor gebruikt.


Op de buitenhof van de Royal Grand Palace vind je de bekende en heilige tempel Wat Phra Kaew. De Wat Phra Kaew is een boeddhistische tempel, die o.a. bekend staat om het grote Boeddha beeld. Volgens gelovigen hebben zowel het grote beeld als de tempel helende krachten.

De tempel is een geliefde bezienswaardigheid in Bangkok en dit is ook logisch wat het is een plaatje. De buitenkant is namelijk pracht en praal. De goudkleurig pilaren en zuilen maken tempel zelfs sprookjesachtig.

De Wat Phra Kawe tempel staat ook wel bekend als de smaragdgroene boeddha. Het belangrijke beeld van deze tempel is van een grote Boedha die in een kleermakerszit zit. De goedkleurig jas van de Boeddha wordt 3 keer per jaar verwisseld.

Reacties
Categorieën