| |

De top 7 van de mooiste vogelreizen voor 2023

Een fanatieke vogelaar / vogelliefhebber heeft de meeste plekken in de omgeving wel gehad en wellicht ook al diverse vogelgebieden in Nederland. Als dit het geval is wordt het tijd om een vogelreis te maken, er kan natuurlijk ook een andere reden zijn waarom jij een vogelreis wil maken, namelijk om een speciale vogel te spotten of juist nieuwe soorten vogels.

Redenen genoeg om een vogelreis te reserveren, maar welke vogelreizen zijn nu het leukste. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 7 leukste vogelreizen van dit moment. De reizen zijn heel divers van een vogelreis in Nederland tot een verre reis om exotische vogels te spotten. De vogelreizen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven


Auto-Vakanties

Vogelreis noord Engelse kust

Met deze georganiseerde vogelreis, ga je naar Northumberland is Engeland. Een regio waar je veel zeevogels kunt spotten. De kustlijn van 100 kilometer en de vele rotsige eilandjes zijn een ideaal gebied voor de zeevogels om te gaan broeden. Je vind hier vele soorten bijzondere vogels zoals de Papegaaiduikers, Jan van Genten, Noordse Stormvogels, Drieteenmeeuwen, Alken, Zeekoeten en de Kuifaalscholvers.

Naast Northumberland bezoek je ook Schotland op de Jan van Genten kolonie te zien op de Bass Rock, uiteraard reizen je ook langs andere vogelrijke gebieden zoals in de binnenlanden naar de heide- en hoogveen velden van Cheviot.

Dit is maar een kleine impressie van de prachtige Vogelreis van Natuurlijkreizen. Je reist met maximaal 9 vogelaar, de vogelreis is zowel geschikt voor de beginnende vogelaar als de gevorderde.


Vogelreis Texel

Nederland is ook een prachtig land voor de vogelaar en wordt gezien als een van beste vogelbestemmingen van Europa. Ons land heeft vele mooie vogelgebieden maar Texel springt er wel boven uit. Deze Vogelreis is zeer geschikt voor de beginnende vogelaar, maar ook de ervaren vogelaar gaat genieten van deze korte maar bijzondere vogelreis Texel.

De landschappen in Texel zijn heel divers je hebt de binnenlanden met weilanden, plassen en rietkragen van de polders, maar ook de wadden en de duinen. Dit trekt vele verschillende soorten vogels. Er wordt jaarlijks 270 verschillende soorten vogels gezien waarvan er ongeveer 80 broeden op het waddeneiland Texel.

Tijdens de vogelreis verblijf je 3 dagen in het geliefde vogelaars hotel Prins Hendrik pal achter de Waddendijk. Wandelend, fietsend en ook met de bus ga je na de mooie plekken op het eiland. De Vogelreis naar Texel is mogelijk in April tijdens het broedseizoen en wanneer de meeste zomergasten terug zijn. Ook is er een reis tijdens het najaar (september) je kunt in dee periode zowel de zomervogels als de wintergasten treffen op het eiland. De Najaarstrek is dat net op gang gekomen


Colombia: Vogel- en natuurreis

De 18 daagse vogelreis naar Colombia is meer dan alleen een vogelreis het is ook zeker een onvergetelijke natuurreis. De reis is zeer geschikt voor de gepassioneerde en fanatieke vogelliefhebber.

Colombia is misschien niet het land waar je meteen aan denkt maar het is één van de meest aantrekkelijke bestemmingen als het gaat om de natuur en de vogels. De natuur en de vogels zijn niet alleen prachtig maar het bied je ook zoveel diversiteit. In Colombia is in totaal 1903 verschillende vogelsoorten geteld. Dit is het hoogste aantal ter wereld. Zoveel diversiteit aan vogels is alleen mogelijk met een grote variatie aan leefgebieden.

Er zijn te veel soorten om alles om te noemen wat je tegen kunt gaan komen maar tijdens de reis heb je wel de mogelijkheid om de meeste soorten te spotten omdat je ook langs vele leefgebieden trekt van zeeniveau tot 4000 meter boven zeeniveau. Je treft zijn de reis o.a. verschillende soorten kolibries, toekans, papegaaien en tangara’s.

Je verblijft tijdens de reis in ProAves natuurreservaten waarmee je direct de bescherming van unieke habitat ondersteunt. Tijdens de reis zul je zintuigen te korten komen om alle te zien en mee te maken tijdens deze bijzondere reis.

 Geniet van de overweldigende natuur met vele soorten . Door de hoogtes tijdens deze reis – variërend van zeeniveau tot boven de 4000 meter – verkrijg je een maximale afwisseling.


Vogelreis in Falsterbo en Rügen – Zweden

Falsterbo is gelegen in het zuidoosten van Zweden is één van de beste plekken in Europa voor een vogelreis om van de massale najaarstrek te genieten. Tijdens deze trek kun je zowel zangvogels als de roofvogels spotten.

Tijdens de reis ga je met een klein groepje samen in de bus om na de speciale plekken heen te reizen waar je de mooiste vogels kunt treffen. Je bezoekt niet alleen Falsterbo maar ook het eiland Rügen vlak voor de kust van Noord-Duitsland. In Rügen is de grootste rustplaats van Europa voor de kraanvogels.

Tijdens de reis na de mooiste vogelgebieden en plekken in Zweden reist er een reisleider / vogelaar ook een chauffeur / kok mee. Je komt niet alleen prachtige vogels tegen onderweg kun je ook genieten van de prachtige natuur in Zweden en op het eiland Rügen. De reis is geschikt voor iedere vogelaar (ook de beginnende)


Vogelsreis Costa Rica

Costa Rica staat niet alleen bekend om de mooiste vlinders maar je kunt hier ook vele exotische en bijzondere vogelsoorten trekken. Je maakt tijdens de reis zelf kans op ongeveer 350 verschillende soorten waar te nemen. Zowel veel verschillende soorten kan alleen maar met een grote diversiteit aan leefgebieden voor de vogels en die zijn er zeker in Costa Rica.

Tijdens de reis zul je diverse nationale parken bezoeken maar ook de vochtige regenwouden en de dorre weilanden en savannes om alle bijzondere soorten vogels in Costa Rica te kunnen waarnemen. Tijdens je avontuur voor de prachtige natuur van Costa Rica zul je ook vele andere bijzondere dieren treffen zoals neusbeertjes, Morpho Vlinder, Leguanen en nog veel meer maar ook de planten en bomen zullen indruk maken op je. Wist je trouwens dat er 6 soorten toekans leven in Costa Rica?

Je wordt tijdens de reis begeleid door de Belgische bioloog en vogelexpert Pieter Westra. Pieter brengt je niet alleen op de mooiste plekken om de vogels te kunnen waarnemen maar kan je er ook veel over vertellen.


Vogelreis Biebrzamoerassen en oerbos van Bialowieza (Polen)

Deze vogelreis wordt al jaren met succes aangeboden, sinds 2018 maak je tijdens de reis ook een uitstapje na het Wit Russische deel van het oerbos Bialowieza. Naast Bialowiezo bezoek je ook de Biebrzamoerassen.

In beide gebieden leven vele vogelsoorten en vogels, zoals: roodmus, waterrietzanger, zwarte ooievaar, witwangstern, witvleugelstern, citroenkwikstaart, ortolaan, kraanvogel en poelsnip. Dit is maar een kleine selectie van de vogels die je kunt waarnemen in Noord-Oost Polen.

Een gebied die ook zeer bijzonder is en welke je ook gaat bezoeken is het Biebrzadal, het mooist en best bewaard gebleven laaglandmoeras van Europa (Internationaal Wetland, Nationaal Park en voormalig WWF-project) Dit is een zeer bekend en geliefd gebied bij de vogelaars. In noord-oost Polen zijn 176 soorten broedvogels te spotten maar ook de wolf, de bever, de otter en de eland leven in deze gebieden en zijn met een gelukje ook te spotten.

Het programma tijdens de reis is heel gevarieerd ook de manier van het verplaatsten na de vogelgebieden en de mooiste plekken. Dit kan wandelend zijn maar ook met de kano of de fiets. Grote stukken worden afgelegd met de bus.


Vogelsreis Roemenië – Donaudelta en Zwarte Zee

Roemenië is vast ook een land waar je niet meteen aan denkt als het om vogelreizen en vogelgebieden gaat. In Roemenië heb je de monding van de Donau dit is de grootste rivierdelta in heel Europa. Hier tref je ontelbaar veel water en moeras vogels. Om deze vogels goed te bekijken mag je met een boot richting het vogelgebied.

Tijdens de reis overnacht je op een moderne hotelboot midden in een vogelrijk gebied zodat jij één kan worden met de bewoners van het gebied en de natuur zelf. Naast vogels zijn hier ook vele andere dieren te waarnemen waaronder de woudaapjes.

Niet alleen de Donau wordt bezocht maar ook de kust van de Zwarte Zee, prachtige bossen en de steppelandschappen. Tijdens de reis wordt je begeleid door een Roemeense expert op vogelgebied.

Roemenië, de Donau en de Zwarte Zee doet je verbazen als het om vogels gaat. Een grote verrassing in de top 7 en zeker niet de minste vogelreis.


Auto-Vakanties

Vergelijkbare berichten