|

Op vakantie met een baby? Veel tips en de 7 beste vakanties 2023

Welkom en bedankt voor je bezoek aan de blog op vakantie met je baby. Op vakantie gaan is voor veel mensen ontspanning, een goede uitlaatklep en een goed moment en plek om nieuwe mooie herinneringen te maken.

Vaak is de vraag wanneer kan ik met mijn baby op vakantie? Officieel mag je 7 dagen na de geboorte al vliegen met de baby. Aan te raden is 6 weken. Dan zijn pas de longetjes van de baby uit ontwikkeld. Een weekend weg kan in feite ook al heel snel. Zodra je baby in de maxicosi kan kun je gaan reizen. Zelf hebben wij eerst een paar maand gewacht.

Maar op vakantie gaan met een baby kan ook stress veroorzaken. Om het stress niveau zo laag mogelijk te houden heb ik waardevolle tips voor je als je met je baby op vakantie wilt gaan. Daarnaast heb ik 7 zeer geschikte locaties/vakanties voor je geselecteerd als je met een baby / kinderen op vakantie wil.

Tips voor de autorit

De meeste ouders kiezen voor de eerste vakantie vaak de auto als vervoersmiddel. De meeste baby’s en kinderen zijn ook al gewend aan een auto, dus dit scheelt vaak al veel. Toch wil ik nog een aantal tips geven als het gaat om de auto vakantie met een baby.

 • Zodra je baby in de maxicosi kan, kun je met de auto gaan reizen. Toch is het verstandig om je baby niet te lang in de maxicosi te laten liggen. Om de twee uur stoppen is dan ook zeker aanbevolen als je een lange reis maakt. Je kan de baby dan rustig voeden, je kunt de luier verschonen en zelf ook de benen even strekken.
 • Zorg dat je kindje niet in de felle zon zit. Zonneschermen kunnen hierbij helpen, maar ook een luierdoek of theedoek.
 • Als je een stop maakt, probeer de auto dan niet in de volle zon te zetten. De auto wordt snel warm. Als het niet anders kan haal dan in ieder geval de maxicosi uit de auto, de bekleding kan erg warm worden door de zon. Een gekleurde handdoek kan ook helpen.
 • Zorg er ook voor dat het niet tocht of de airco te hoog staat bij mooi weer.
 • Bij koud weer doe je baby niet te warme kleren aan of een dikke jas, zo kan ze de warmte niet kwijt.

Tips voor het vliegen.

Vliegen is een hele onderneming, je moet eerst naar het vliegveld, lang wachten voordat je kan vliegen, daarna wederom wachten voordat je richting je verblijf kunt. Toch kan deze onderneming de moeite waard zijn als je op een mooie locatie aankomt. Hieronder volgen een aantal tips om de vliegreis prettiger te maken.

 • Vanaf 6 weken kun je veilig vliegen met je baby.
 • Kinderen tot 2 jaar vliegen in de meeste gevallen gratis mee. Je krijgt dan geen eigen stoel voor je kind, maar ze kan de reis op je schoot zitten. Je kunt vaak wel tegen betaling een eigen stoel voor je kind reserveren. Een lange vlucht met een baby op schoot kan ook tegenvallen, vooral als je niet kunt wisselen met je partner of reisgenoot.
 • Op sommige lange vluchten is het mogelijk gebruik te maken van een bassinet, een babybedje. Dit moet je wel ruim van tevoren reserveren. De mogelijkheden zijn per vlucht en maatschappij heel wisselend en beperkt.
 • Als je baby of kind op schoot meereist krijg je een speciale veiligheidsgordel die je aan de standaard gordel koppelt.
 • Het vliegtuig heeft een speciale babytafel op het toilet niet elk toilet heeft deze mogelijkheid, vraag aan de bemanning waar je het beste met je baby terecht kunt voor het toilet bezoek.
 • Je baby kan last krijgen van haar oren, net zoals als volwassenen dat kunnen krijgen. Een fopspeen of een flesje met drinken waar op gezogen kan worden kan voor verlichting zorgen.
 • Bij vluchten in andere tijdzones met grote verschillen kun je het beste de tijd van het vertrekkende land aanhouden. Het beste kun je proberen het ritme van het vakantieland land pas op te bouwen als je daar aankomt.
 • Check voor het boeken goed de mogelijkheden van de bagage. Bij de ene maatschappij mag je gratis extra kilo’s meenemen, bij andere moet je daarvoor betalen. De baby spullen, kinderwagen, maxi cosi, kleding, luiers verzorgingsspullen etc. kunnen flink wat wegen, dus het kan voordelig zijn hierop te letten bij het boeken.
 • Er gelden strikte richtlijnen als het gaat om het meenemen van vloeistoffen in het vliegtuig. Gelukkig zijn er uitzonderingen als het om babyvoeding gaat. Kijk wel even voor de zekerheid naar de mogelijkheden en regels van jouw vlucht. Vaak is het mogelijk om grotere hoeveelheden mee te nemen dan de gebruikelijke 100ml. Kijk ook meteen even of je water kunt verwarmen in het vliegtuig.

(Hand)Bagage en voeding tips.

Bagage en voeding zijn zeker niet onbelangrijk als je op vakantie gaat. Hieronder een aantal belangrijke tips.

 • Als je naar een ander land op vakantie gaat, zorg er dan voor dat je voldoende van je eigen voeding (ook voor onderweg) bij je hebt als dit van toepassing is. De samenstelling en beschikbaarheid verschilt erg per land.
 • Het is aanbevolen te kijken naar een accommodatie met zoveel mogelijk babyvoorzieningen, dit heeft als voordeel dat je zelf minder mee hoeft te nemen.
 • Vergeet niet factor 50 zonnebrandcrème speciaal voor baby’s, zonnehoedjes, DEET en zwembenodigdheden zoals een zwemband voor baby’s.
 • Neem vermaak mee tijdens het vervoer, maar ook als je een dagje weg bent of op een bepaalde locatie, zodat de baby als deze wakker is zich goed kan vermaken dan heb je als ouders ook een prettige vakantie.
 • Tweevoud van producten. Neem bijvoorbeeld 2 speentjes mee en eventueel ook 2 favoriete knuffels als er 1 kwijt raakt zit je niet gelijk met je handen in het haar.

De 7 beste vakanties met baby’s.

Er zijn vele soorten reizen: Cruise, all-in, strandvakanties, vakantieparken, hotels, campings etc. Maar welke vakanties zijn nu echt geschikt met baby’s? We hebben een combinatie gemaakt van ideale vakanties met baby’s tot de mooiste accommodaties met baby’s. Bij de vakantie heb ik beschrijving toegevoegd.

Familie Hotel Bonte Wever Assen.

Familie Hotel Bonte Wevers is een all-inclusive hotel in Assen. Met een indoor speeltuin en een prachtig groot subtropisch zwem- en sauna paradijs in het thema Azië. Uiteraard zijn er nog veel meer animatie mogelijkheden en een entertainmentteam. De hotelkamers zijn er in vele soorten, ook familiekamers. Ook zijn er babybedjes aanwezig. Kortom alles is aanwezig voor een relaxte en fijne vakantie voor jou en je baby.

Klik hier om naar de website van de Bonte Wever te gaan voor nog meer informatie.


Landal Rabbit Hill

Landal Rabbit Hill is een prachtig park aan de Veluwe en zeer kindvriendelijk. Met zeer veel faciliteiten voor de kids. Leuke speeltuinen, overdekt en buiten zwembad, indoorspeelparadijs, Bollo kids club, animatieteam, een dierenweide en nog veel meer. Ook hebben ze speciale baby bungalows die van alle gemakken zijn voorzien en ingericht zijn voor jonge kinderen. Dit kun je wel merken aan de volgende punten: babybox, flessenwarmer, videobabyfoon, babybadje, kindveilige stopcontacten, kindersloten op de onderste kasten van de keuken en traphekjes maken de accommodatie babyproof en gebruiksvriendelijk. Het ontbreekt je aan niets en je kunt onbezorgd genieten van je baby en je vakantie.

Bekijk hier de website van Rabbit Hill park Landal


Preston Palace All-inclusive Familie Resort.

Zelf ben ik geboren in het Preston Palace, toen was het nog een ziekenhuis. Preston Palace is een all-inclusive familiehotel met bijna onbeperkt vermaak. Een super gaaf subtropisch zwemparadijs met vele attracties. Veel speel mogelijkheden, bowling, midgetgolf maar ook een echte kermis. Het eten en drinken is ook uitmuntend en een zeer grote keuze. Het is niet voor niets het familiehotel van Nederland geworden in 2020. De voorzieningen voor kinderen en baby zijn uitmuntend. De kosten voor een baby zijn maar €15,- per nacht en je krijgt een gratis babypakket tot je beschikking met een aankleedkussen, luier-emmer en een leuke verrassing voor de baby. Ook wordt er een kinderbedje op je kamer geplaatst.

Bekijk hier de website van Preston Palace


Hof van Saksen.

Hof van Saksen staat misschien niet op de eerste plek in deze lijst, maar heeft wel het meeste comfort, luxe en faciliteiten. In mijn ogen de onbetwiste nummer 1. Naast de standaard babybungalow is er ook een Newborn boerderij. Dezelfde gemakken, maar net is luxer en in een schitterend rietgedekt boerderijtje. De extra luxe in de newborn boerderij zijn de tummytub, een hangwieg en videobabyfoon. Ook aan de ouders is gedacht een Nespresso koffiemachine, Auping boxspring. En dit is alleen nog maar de accommodatie.

Zonder twijfel is Hof van Saksen ook één van de beste parken van Nederland. Het park blinkt vooral uit in activiteiten voor de kinderen. Naast het trampolinepark, indoorspeelhal, het zwembad met vele glijbanen waaronder een wildwaterglijbaan van ruim 100 meter.

Hof van Saksen heeft verschillende academies waar kinderen allerlei activiteiten kunnen doen op verschillende vlakken zoals mode, techniek etc.

Naast de vele wellness mogelijkheden en het zwemparadijs heeft het park ook nog een grote recreatieplas.

Hof van Saksen heeft ook aan de innerlijke mens gedacht en met maar liefst 5 restaurants moet lekker eten en drinken geen probleem zijn. 

Bekijk hier alle faciliteiten van Hof van Saksen en de speciale newborn bungalow


Club Robinson

Club Robinson is een hotel en zit in o.a. Griekenland, Portugal, Spanje, Curaçao Egypte, Turkije. De hotels van Robinson kun je boeken via TUI. In vrijwel alle hotels zijn een gratis babypakket beschikbaar. In het pakket is o.a. een babyfoon, babybadje, luieremmer en ledikantje. Er zijn ook hotels een babyclub heeft. Bekijk dus goed de mogelijkheden per hotel. De hotels van Club Robinson hebben veel luxe en faciliteiten voor jong en oud.

Bekijk hier het mooie aanbod van Club Robinson


Corendon Village Hotel Amsterdam

Corendon Village Hotel Amsterdam is wederom een all-in concept. Dit is wel een resort dat je doet denken aan een verre bestemming. Dichtbij het vliegveld met een Boeing 747 in de tuin. Naast alle all-in mogelijkheden in het hotel heb je ook nog eens all-in aan het strand. Met een shuttle bus kun je gratis naar Zandvoort. Midden op het strand staat een strandpaviljoen van Corendon waar je ook gratis van de faciliteiten gebruik kunt maken. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. In de tuin buiten zijn er verschillende speelmogelijkheden, binnen is er een speelhal, bioscoop, maar ook een zwembad met peuter/kleuter gedeelte. In de winter is er zelfs een schaatsbaan onder het vliegtuig.

Ook de kamers zijn voorzien van alle luxe, ook zijn er speciale familie kamers waar ook baby faciliteiten aanwezig zijn. Ook aan en het drinken ontbreekt het niet en er is ook met grote regelmaat live muziek aanwezig. Er is zelf een prachtige bar met uitzicht over de start en landingsbanen van Schiphol.

Zomer 2020 zijn wij hier zelf nog geweest het was een perfect alternatief voor een buitenlandse bestemming aan het strand. We hebben heerlijk genoten.

Bekijk hier de website en de aantrekkelijk aanbiedingen van het Corendon Hotel


Famileotels

Famileotels is een organisatie met verschillende familie hotels in verschillende landen. Zowel in Nederland in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Hongarije. Deze Duitse kinder hotelketen richt zich volledig op gezinnen met kinderen en ook zeker baby’s. Dat betekent onder andere dat er extra wordt gelet op kinderveiligheidsvoorzieningen, zoals beveiligde stopcontacten en trapleuningen. Er is kinderanimatie, een oppasservice en het restaurant is gericht op kinderen (met kleine porties en snelle bediening).

Maar ook voor de baby ontbreekt er niets. Commode, flessenwarmer, sterilisator, babyfoon etc. Maar in de babyhotels zijn er zelfs speciaal ingerichte kamers om te voeden en de babyvoeding gereed te maken.

Naast alle zorgen voor de baby ontbreekt het zeker ook niet aan vermaak voor de kinderen en volwassen. Kortom alle ingrediënten voor een geschikte vakantie met jouw baby.

Bekijk hier het aanbod en de mogelijkheden van Famileotels


Vergelijkbare berichten