|

De 7 mooiste camperplaatsen aan het water 2023

Met de camper een plek aan het water met een lekker drankje en een hapje erbij wie wil dit nu niet? In Nederland hebben we veel water en ook camperplaatsen aan het water. Of je nu van de zee houdt, van mooie meertjes of juist bij het kanaal wilt overnachten, in Nederland kan het. De meeste camperplaatsen aan het water zijn mooi, toch zit er een groot verschil in.

Om je te helpen heb ik de 7 mooiste camperplaatsen voor je op een rij gezet. Uiteraard liggen deze 7 camperplaatsen aan het water of hebben zicht op het water. De camperplaatsen worden uitgebreid toegelicht en ook de faciliteiten worden erbij vermeld, zodat jij een goed beeld krijgt of deze camperplaats voor jou geschikt is. Bij onze keuze heb ik bewust gekozen voor camperplaatsen en niet voor campings waar ook campers kunnen staan.

Voordat ik met de top 7 begin wil ik je nog eerst nog een paar prachtige camperboeken laten zien die ideaal zijn als je regelmatig op zoek bent naar een mooie camperplaats.

Lauwersoog – Camperplaats Lauwersmeerplezier

Campeerplaats Lauwersmeerplezier ligt in Lauwersoog. Een prachtige plek aan het lauwersmeer. Het Nationaal Park het Lauwersmeer is één van de mooiste nationale parken van Nederland. Camperplaats Lauwersmeerplezier geeft je de mogelijkheid om hier te slapen. Heerlijk genieten aan het water.

Deze camperplaats heeft plaats voor 23 campers en al deze campers hebben een prachtig uitzicht. De prijs per nacht is € 19,50 voor een plek aan het water, inclusief stroom,water,douches, toiletten en WiFi.

Niet alleen kun je van het water en het nationaal park genieten je bent dichtbij de visserijhaven, waar je heerlijke visjes kunt eten, ook op loopafstand is er een supermarkt, speeltuin, strand, en de boot naar Schiermonnikoog.

Op loopafstand van de visserijhaven, de boot naar Schiermonnikoog, meerdere restaurants, supermarkt, speeltuin, strand en middenin een prachtig natuurgebied!

Meer informatie kun je vinden op de website van lauwersmeerplezier.


Camperplaats Hansweert

Een camperplaats voor fiets- en natuurliefhebbers. Er zijn 5 gratis camperplaatsen in Hansweert. Het ligt op de dijk met zicht op de rivier de Schelde en aan de ingang van het kanaal door Zuid-Beverland.

Het centrum van het dorp ligt op loopafstand (slechts 250 meter) . Je vindt er een supermarkt en enkele gezellige horecagelegenheden. Het gebied zelf is een schitterend wandel- en fietsgebied.

Voorzieningen buiten en een prullenbak zijn er helaas niet. Maar ben je zelfvoorzienend, dan is het een prachtige plek voor een nachtje. In totaal mag je hier 72 uur verblijven. Je kunt gratis gebruik maken van deze camperplaats.


Camperpark Nijkerk aan Zee

Dit camperpark is 12 juni 2020 geopend en heeft plek voor 25 campers. Het camperpark is afgescheiden van de strandgasten. Je hebt entree via een aparte slagboom naast het dagstrand. Je kunt niet reserveren, de aanmelding kan via de betaalzuil. Na de betaling krijg je een pas, hiermee kun je de slagboom passeren en ook water tanken. Er zijn centrale sanitaire voorzieningen aanwezig. Je hebt camperplaatsen met en zonder stroom.

De camperplaatsen liggen gelijk aan het water, de ideale plek voor de liefhebbers van strand en water. De jachthaven ligt op ongeveer 100 meter van de camperplaats, hier vind je ook een restaurant. Het centrum is op 3 kilometer afstand. In het weekend is er ook een snackkar aanwezig. Honden zijn toegestaan.

De camperplaats kost € 11,00 per nacht, exclusief toeristenbelasting en elektriciteit. Bekijk voor meer informatie de website van de camperplaats.


Camperplaats Dagstrand Seurenheide

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Tussen de Maas en het Nationaal Park de Maasduinen ligt het dagstrand en de camperplaats Seurenheide. Een prachtige locatie midden in de natuur waar het ook nog eens heerlijk rustig is. De ideale plek om een duik te nemen in het water en tot rust te komen. In de omgeving heb je ook verschillende wandel- en fietsroutes die de moeite waard zijn.

In totaal vind je hier 50 camperplaatsen. Als je op tijd bent kun je kiezen voor een plekje in de schaduw of in de zon. De kosten zijn € 10,- per nacht. Je hebt ook een mogelijkheid om gebruik te maken van stroom, tegen betaling uiteraard.

Op het terrein van het dagstrand kun je drinkwater tappen en gebruik maken van de toiletten. Tevens is er de mogelijkheid je grijs water en chemisch toilet te ledigen. De camperplaats is ’s nachts verlicht.In de zomer komt er elke dag een bakker langs om broodjes te brengen.

Camperplaats Seurenheide is gelegen in het Dorpje Well. Dit is zeker een aanrader het dorp is in 2010 verkozen tot het leukste dorp van Limburg.


Camperplaats Jachthaven Westeinde Meppel

De Camperplaats Westeinde in Meppel ligt aan de jachthaven. Het is een prachtige plek in een rustige omgeving met erg veel mogelijkheden door de uitstekende liggen. Op ongeveer een kilometer vind je een mooi zwembad. In de omgeving heb je vele wandel en fiets mogelijkheden. Het centrum is op een steenworp afstand, je zit namelijk aan de rand van het centrum.

In Meppel zijn er gedurende de zomer veel evenementen, waaronder de Meppeler Donderdagen en het grachtenfestival. Dus genoeg te beleven.

De Camperplaats bied 25 plekken waar je maximaal 7 nachten mag verblijven. De kosten per nacht zijn € 8,10. De Camperplaatsen zijn verlicht en je hebt er de mogelijkheid om gebruiken te maken van de douches, toiletten, water, stroom en je kunt er afvalwater lozen.


Camperplaats Brouwersdam

Ook deze Camperplaats is geopend in 2020 en is nog vrij nieuw. Deze camperplaats bied plek voor 53 campers met een lengte tot 13 meter. Dus ook grotere campers kunnen hier terecht. De voorziening zijn zeer goed te noemen met een toiletgebouw, servicestation, wifi en een 24/7 incheckmogelijkheid.

Niet alleen de voorzieningen zijn goed, dit geldt ook voor de ligging. De camperplaats ligt aan het begin van de Brouwersdam tussen de Noordzee en het Grevelingenmeer. Het dorpje Scharendijke en het strand vind je op loopafstand. Dit bied dus veel mogelijkheden. Maar ook Ouddorp en Renesse liggen relatief dichtbij.

De kosten voor deze camperplaats zijn vanaf € 21,-. Reserveren kan ter plaatse, maar ook online. Honden zijn welkom op de camperplaats Brouwersdam.


Camperpark Jachthaven Biesbosch (Drimmelen, Nederland)

Camperpark Biesbosch ligt direct aan de Jachthaven van Drimmelen. Je hebt vanuit je camper een prachtig uitzicht over het water. Naast het prachtige uitzicht heb je ook de mogelijkheid om het nabij gelegen Nationaal Park de Biesbosch te ontdekken. Dit kun je ook uitstekend doen via het water. Door een bootje te huren. Reserveer wel ruim op tijd, dit voorkomt teleurstellingen.

Als je gebruik wil maken van de camperplaats kun jij je eenvoudig aanmelden via de camperkiosk. Je kunt je camperplaatsen tussen de twee bassins van de jachthaven waardoor je een perfect plek hebt in het hart van de haven. Je kunt gebruik maken van de sanitaire voorziening en je water bijtanken en lozen. De camperplaats ligt direct aan de plons en ploeterspeeltuin en je hebt de mogelijk om hier te barbecueën, je hebt hier speciale plekken voor.

De kosten voor een overnachting zijn vanaf € 15,- per nacht.

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Vergelijkbare berichten