|

De 7 meeste avontuurlijke activiteiten in Nederland voor 2022.

Veel mensen genieten van de natuur, maar sommige mensen willen naast de natuur ook een extra uitdaging of een avontuurlijke activiteit. In Nederland zijn er veel meer uitdagende activiteiten dan je zou verwachten. Denk hierbij aan avontuurlijke bezigheden op het strand, in auto’s, vliegtuigen, op hoogtes en in de natuur.

Om te zorgen dat je op de hoogte bent van de allerleukste, spannende en uitdagende activiteiten heb ik hier een top 7 van gemaakt. Alle activiteiten zijn voor waaghalzen, en iedereen die graag grens verlengde activiteiten uitvoert.

Alle activiteiten spelen zich op Nederlandse bodem en zijn zeer geschikte voor vriendengroepen, familie uitjes, samen met je partner/geliefde, als personeelsuitjes, groepsuitjes vrijgezellendagen en voor elke andere gelegenheid waar wel een beetje actie bij mag komen.

De activiteiten en de aanbieder van deze activiteiten worden uitgebreid beschreven en toegelicht om je een goed beeld te geven. Bij deze activiteiten staat veiligheid voor op, alle partijen houden hier rekening mee. Ook voldoende alle elementen aan de nieuwste veiligheidseisen en de benodigde vergunningen. Een beetje spanning en actie is leuk, maar het moet wel verantwoordelijk gebeuren.

Adventuretickets.nl

AdventureTickets.nl is een Bookingsite voor spannende, uitdagende en avontuurlijke activiteiten in Europa. Naast activiteiten kun je ook tours en cursussen reserveren. Via overzichtelijke website kun je eenvoudig een reservering maken.

Adventure Tickets is een bookingsite en werkt samen met de beste outdoor bedrijven. De outdoor bedrijven zorgen voor de uitvoering van de cursus, activiteit of tour.

Het principe werkt heel eenvoudig op de website zoek jij jouw activiteit uit deze reserveer je, in veel gevallen kun je gelijk een datum kiezen of je koopt een ticket en plant later de datum in. De tickets zijn een jaar geldig na aankoop.

Je kunt online je activiteit betalen en na de reservering ontvang jij van het outdoor bedrijf de tickets en alle gegevens die je nodig hebt.

Adventuretickets.nl bied vele verschillende activiteiten aan in Europese landen ook in Nederland is er een grote keuze aan bezigheden. Een kleine greep uit de mogelijkheden in Europa en Nederland zijn: Bungeejumpen, skydiving, surfen, duiken, 4×4 tracks, slipcursussen, paragliden en nog veel meer.

Deze activiteiten kunnen ook een goede toevoeging zijn voor je vakantie om een dagje een actieve activiteit. Het aanbod is groot en de prijzen zijn in veel gevallen ook nog eens aantrekkelijk en betaalbaar.

Voordelen van Adventure Tickets B.V. is dat je eenvoudig je activiteiten online kunt regelen bij betrouwbare outdoor bedrijven die de veiligheid voorop hebben staan. Een ander groot voordeel is de uitvoeringsgarantie.

Hiermee wordt er gegarandeerd dat de activiteit uitgevoerd zal worden of dat jij je aankoopbedrag terug krijgt!

Adventure Tickets B.V. is een Nederlands bedrijf en is gevestigd in Nijmegen.

De 7 meest uitdagende activiteiten en uitjes voor volwassenen.

Nu je de belangrijkste informatie weer over het bedrijf Adventuretickets.nl is het tijd voor de 7 leukste, spannendste en uitdagendste activiteiten. De activiteiten worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de locatie en de activiteit zelf.

Off Road 4×4 rijden Almere Nederland

Off Road rijden in Nederland(3)

Dit is niet alleen een activiteit maar je leert ook nog een echt off road rijden. Op een schitterend parcours met vele obstakels leer jij de terreinwagen onder controle te houden.

Naast een ruig terrein kom je ook steile hellingen tegen en mag je door de modderpoel. Je mag rijden in en Landrover Defender 4×4 De activiteit duurt 2 uur en vind op de zaterdag plaats.

De cursus begint met een instructie, na de instructie mag je zelf het parcours op. Je leert de auto besturen en onder controle te houden op verschillende onderdelen. Het is niet alleen leuk maar ook zeer leerzaam. Je komt als een betere chauffeur van het parcours af.

Elementen die je gaat leren zijn:

 • Helling op- en afrijden
 • Zijdelings tegen hellingen oprijden
 • Sporen rijden
 • Anticiperen op soort ondergrond
 • Hoge en lage gearing gebruiken
 • Voertuigtechniek en –eigenschappen

Strandzeilen Zeeland

Het strand is altijd leuk vooral als je nog iets is uitdagend gaat doen, namelijk strandzeilen. Ook een leuke activiteit als het een koude dag is want je hoeft hier voor niet het water in.

Met de blokart (snelle zeilwagen) voorzien van een groot zeil ga jij de wind opzoeken en met een behoorlijk snelheid het strand over. Dit doe je uiteraard onder begeleiding van een ervaren instructeur die je vooraf alle instructies geeft. Je krijgt begeleiding en instructies maar wist je dat iedereen dit kan? Het is na de instructies helemaal niet zo moeilijk dan je zou denken. Al is het in het begin natuurlijk wel even wennen.

Deze leuke spectaculaire activiteit duurt ongeveer 1,5 uur. Deze activiteit is er leuk om met een groepje te doen en er een wedstrijd van je te maken. Na afloop kun je nog een bijkomen en nagenieten in het strandpaviljoen dat uitzicht heeft op de zee.

Strandzeilen zeeland wordt gehouden op het Noordzeestrand bij Brouwersdam. Dit is de dam dat Zeeland met Zuid-Holland verbind. Het strand is hier mooi breed en heeft een stevige ondergrond die maakt het één van de beste plekken in Nederland om te strandzeilen.


Tandem skydive Texel

Springen uit een vliegtuig wie droomt daar nu niet van. Bij Skydive Texel kun je op een hoogte van 9.000 of zelf 13.000 voet uit het vliegtuig springen. Dit doe je uiteraard niet alleen maar samen met een ervaren instructeur.

De instructeur zorgt dat de sprong, de vlucht en de landing in goede banen wordt geleid. Een ervaring die je nooit meer gaat vergeten. Het paracentrum in Texel heeft al ruim 35 jaar ervaring en je springt in een tandem.

Je maakt een vrije val van ongeveer 30 seconde. De vrije val en de sprong is niet alles waar je van kunt genieten ook van de vlucht en het uitzicht over het waddeneiland Texel. Het zweven in de lucht is ongeveer 5 minuten voordat je weer veilig op de grond komt.

Voordat je een sprong gaat maken krijg je uiteraard de benodigdheden aangemeten, een uitgebreide instructie doormiddel van een instructiefilm en ondersteuning van de instructeur. Na de landing wordt je weer terug gebracht naar het vliegveld.

Wist je dat het vliegtuig 200 kilometer per uur vliegt waar jij uit gaat springen? Je vliegt in een Cessna vliegtuigje en de vlucht duurt ongeveer 20 minuten.

Het is ook mogelijk om jouw sprong te laten filmen, in dit geval springt er een cameraman mee om alles vast te leggen.


Rondvlucht Texel

Als jou het skydiven te uitdagend is kun je ook kiezen om een rondvlucht te nemen om het Waddeneiland van een andere kant en misschien wel de leukste kant te bekijken. Je vliegt mee n een Cessna vliegtuigje. Overnacht je op Texel? Vraag dan aan de piloot of hij over het park of hotel vliegt leuk om je accommodatie van bovenaf te bekijken.

Vanuit de lucht zie je veel meer en krijg je ook een goed beeld van Texel. Zo zie je uiteraard de vuurtoren, de verschillende dorpen, de vissershaven van Oudeschild en nog veel meer.

Je stijgt op vanaf Texel International Airport – EHTX na een inleidende instructie. Je hebt keuze uit een vlucht van 15, 30, 45 en 60 minuten. Elke vlucht laat je iets anders moois zien. Na de vlucht land je ook weer op hetzelfde vliegveld.

 • 15 min. Rondje boven het noordelijke deel van Texel, rondom het vliegveld.
 • 30 min. Vlieg over het noordelijk deel van Texel en dan een stukje boven Vlieland óf een rondje over heel Texel.
 • 45 min. Op en neer naar Zeehonden gebied bij Terschelling óf Texel rond met een stukje over Den Helder of Vlieland.
 • 60 min. Op en naar Ameland (via de zeehonden) óf Texel rond en over de kop van Noord Holland.

Flyboarden in Amsterdam

Flyboarden in Amsterdam

Wil jij lopen over water, of als een dolfijn het water uitspringen? Dit kan met een flyboard. Met een flyboard kun je zweven over het water en wel tot 15 meter. Flyboarden is helemaal niet moeilijk je hebt er ook geen ervaring voor nodig.

Na de instructie en uitgebreide uitleg mag jij 20 minuten jouw kunsten laten zien op het water in Amsterdam. Uiteraard krijg je alle benodigdheden zoals een (wetsuit, helm en zwemvest).

Tijdens de 20 minuten dat je actief bezigt bent geeft de instructeur jou tips om de mooiste moves te kunnen maken. Een leuke activiteit voor iedereen die eens een spectaculairs op het water wil doen.


Motorvoertuigen meerkamp – Almere Nederland

Kies voor een geweldige dag uit via van auto’s, rijden en bijzondere voertuigen houd. Tijdens deze meerkamp krijg je 5 activiteiten per activiteit kun je 30 minuten rijden in een specifiek voertuig.

De cursus / activiteit begint met een instructie. Je bestuur de 5 voertuigen onder begeleiding van een ervaren instructeur.


Deze activiteit bestaat uit meerdere onderdelen, hieronder lees je alles over de onderdelen en de voertuigen.

 • Carver rijden: Rijden in een Carver One is geweldig om een keer te proberen. De Carver One is een slanke driewieler die stuurt als een auto. De Carver helt als een motorfiets in de bochten en voelt geweldig aan. Iedereen kan na een korte instructie al genieten van deze bijzondere activiteit.
 • Off Road rijden: Tijdens het Off Road rijden neem je plaats in een 4×4 Land Rover. Er is een lastig maar niet onneembaar parcours uitgezet die je moet zien te bedwingen.
 • Quad rijden: Wat is er nou beter dan lekker scheuren over een ruig terrein met snelle en wendbare quads. Op maar liefst 4 verschillende parcoursen neem je het op tegen andere deelnemers om te bewijzen dat JIJ de beste bent!
 • Mini motor rijden: Het rijden op een mini motor lijkt misschien wat lachwekkend maar het is een erg vette activiteit. Je rijdt op een Yamaha PW 80 en wordt gevraagd om behendige manoeuvres te doen. Makkelijk is anders!
 •  Motorped rijden: Op een motorped rijden is misschien niet de meest spannende activiteit maar zorgt zeker voor het nodige vermaak. De motorped is eigenlijk gewoon een step met een motor. Probeer met dit voertuig maar eens snelheid te maken en dan nog goed bochten te nemen.

Bungeejump Amsterdam

Bungeejump Amsterdam

Op veel bucketlisten staat Bungeejumpen en waar beter dan in Amsterdam tegen over het Centraal Station kun je bungee jumpen. Een prachtige locatie met uitzicht over de stad Amsterdam. Je springt ongeveer van 50 meter naar beneden.

Voordat je de sprong maakt krijg je instructies en je wordt begeleid door een ervaren team waar veiligheid het belangrijkst is. Het bedrijft exploiteert al sinds 1998 het bungee jumpen.

Maak de sprong van je leven met een prachtig uitzicht van een schitterende locatie in Amsterdam.


Nederland

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.