De 7 leukste overdekte uitstapjes bij regen voor 2023

Ondanks dat Nederland steeds vaker met droogte te maken krijgt de laatste jaren. Weten wij Nederland ook erg goed wat regen is. We hebben ook zeker neerslag nodig voor ons landerijen en tuinen. Maar als we een dagje weg willen is de regen wel heel vervelend.

We hebben geen oplossing voor de regen zelf. Maar wel de 7 leukste overdekte uitstapjes tijdens de regen.

De 7 leukste uitstapjes met de regen!

Nederland is een relatief klein land toch zijn er veel verschillen in Nederland als het om regen gaat. Er zijn eenmaal gebieden waar het vaker en heviger regent.

Gelukkig hebben we in veel Nederland leuke uitstapjes waar je tijdens de regenbui en uiteraard met mooi weer terecht kunt.

Hieronder vind je de 7 leukste mogelijkheden tijdens tijdens veel neerslag. Bij elk uitstapje geven we een korte toelichting. Er zitten uitstapjes tussen voor het hele gezin maar ook voor stelletjes, vrienden etc. Een mooie mix zodat er altijd wel iets passend voor je tussen zit.


Een dag je Welness.

Zeker als het regenachtig, koud en guur is, is er niets lekkerder dan lekker relaxen en je laten verwennen in een wellness center. In Nederland vind je tientallen wellness resorts. Of je nu voor een kleinschalige sauna wilt gaan, groots complex of thermen er zijn veel mogelijkheden in ons kleine landje.

Een dagje wellness kan aardig in de papier lopen daarom hebben wij een site met scherpe aanbiedingen voor je opgezocht. De site heeft aanbiedingen voor de mooiste wellness resorts in Nederland.


Trampoline Parken

Hoe fijn is het om de kinderen vrolijk te zien springen, of om gewoon lekker zelf even weer helemaal kind te zijn en los te gaan op een trampoline. Een trampolinepark is de perfecte bestemming voor een kinderfeestje, een dagje weg met je vrienden, familie of om gewoon lekker in je eentje in het wilde weg te springen. Er komen steeds meer indoor trampoline parken met uitdagende trampolines, waardoor er vast ook wel ééntje bij jou in de buurt zit. .


Tropisch zwemparadijs

Een leuk, gezellig en toch een uitdagend uitstapje. Ideaal met mooi weer maar ook zeker met de regen. Nederland heeft veel prachtige tropische zwemparadijzen. Zelfstandig zwembaden maar ook de zwembaden in vakantieparken zijn de moeite waard voor je dagje weg. Denk hierbij aan Centerparcs, Landal etc. Een tropisch zwemparadijs heeft vaak diverse glijbanen / wild waterbanen uiteraard kun je ook baantjes trekken.


Indoor wintersport

Nederland is een echt schaatsland en heeft diverse indoor schaatshallen. De meeste schaatshallen zijn in de wintermaanden geopend. Toch zijn er ook schaatsbanen die het hele jaar open zijn om lekker te schaatsen.

Daarnaast heeft Nederland ook diverse Sneeuwhallen. Waar je je lekker uit kunnen leven in de sneeuw. Ook in de zomer. De bekendste is Snowworld Zoetermeer.


Escape rooms

Ben je met een clubje of je gezin op zoek naar een leuk uitje op een regenachtige dag? Denk dan ook zeker aan een escaperoom. laat je opsluiten in een escaperoom. Los de puzzels samen op en zorg dat jullie op tijd ontsnappen.

De laatste jaren zijn er zoveel escape rooms bij gekomen dus er is er vast altijd wel een bij jou in de buurt! Er zijn ook veel escapes room alleen voor kinderen en speciaal voor gezinnen.


Indoor dierentuinen:

Nederland heeft diverse dierentuinen. Veel dierentuinen hebben grote overdekte hallen en gebouwen waar diverse dieren te bezichtigingen zijn. Ook heeft Nederland diverse Dierentuinen waar alles of bijna alles overdekt is. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Orchideeënhoeve (Luttelgeest)
  • Sea life (Scheveningen)
  • Zoo Bizar (Orvelte)
  • Vlindorado (Waarland)
  • Reptielenhuis De Aarde (Breda)
  • Aqua Zoo (Leerdam)

Kartbanen

Ook op de kartbaan kun je goed terecht als je een indooractiviteit zoekt bij regen of slecht weer. Ga de strijd aan met elkaar, wie is het snelste en blijft de G-krachten de baas? Nederland heeft veel verschillende indoor kartbanen. Veel karten banen hebben naast het karten ook andere indoor activiteiten zoals lasergamen, bowlen en er zijn vaak mogelijkheden voor leuke arrangementen of speciale races, uitdagingen.

Vergelijkbare berichten