De 7 leukste gratis evenementen / festivals voor 2023

Een dagje weg is altijd gezellig helaas zijn veel bezienswaardigheden en parken tegenwoordig erg duur. Met kortingssites, zoals Tripper.nl kun je vaak met een leuke kortingen entree kaarten kopen. Er zijn in Nederland ook vele gratis bezienswaardigheden en uitstapjes mogelijk denk bijvoorbeeld aan gratis musea, Nationale Parken, markten en nog veel meer.

Een andere optie zijn de gratis evenementen en festivals, Nederland is misschien maar een klein land maar aan festivals en evenementen geen gebrek, elk dorp heeft wel een feest en een beetje stad wel een festival.

Evenementen maar vooral festivals kunnen prijzig zijn vooral meerdaagse festivals, niet alleen de entreekaarten zijn een kostenposten ook het eten en drinken liggen bij een festival en evenement een stuk hoger. Om te zorgen dat je geen kosten maakt op de entree heb ik voor deze pagina de 7 leukste festivals en grote evenementen voor je op een rij gezet.

Foodtruck festivals

De foodtruck festivals zijn niet meer weg te denken een groot voordeel van het festival is dat er vaak vele activiteiten zijn naast de festivals. Denk hierbij aan muziek, theater, kinderactiviteiten. De entree is vaak gratis, en je kunt de dag zelf zo duur maken als je zelf wil.

Vanaf mei tot zeker september heb je diverse food festival door heel het land. Elke stad en ook veel dorpen hebben een foodtruck of een foodfestival. Google maar eens en het zou je verbazen hoeveel er bij jou in de buurt zijn.

De 5 aanraders van foodtrucks festivals in Nederland zijn:


Parkpop Festival Den Haag.

In 2022 wordt de 40ste editie van Parkpop gehouden in Den haag op een nieuwe locatie het Malieveld. Parkpop is het grootste gratis muziekfestival van Europa en trek in normale omstandigheden rond de 200.000 bezoekers. Naast vele optredens van nationale en internationale act is er ook een festival markt aanwezig.

Wat het muziekprogramma voor 2022 word, was bij het maken van deze pagina nog niet bekend wel dat het een editie wordt die niet meer vergeten wordt.


Nijmeegse Vierdaagsefeesten

De Nijmeegse vierdaagse is veel meer dan een 4 daagse wandeltocht het is misschien wel het grootste feest van Nederland. Een week lang kun je genieten van muziek, theater, voorstellingen eten en genoeg drank. Omdat het in de zomer is heb je vaak ook nog eens mooi weer.

Op meer dan 40 locaties in de stad is er spektakel, in totaal zijn er meer dan 1000 artiesten die hun kunsten laten horen en zien. En bijna alle optredens kun je gratis bezoeken en van het feest. De leukste dag is vaak vrijdag dit is de dag van de intocht op de Via Gladiola.  

Aangemoedigd door zo’n honderdduizend toeschouwers worden de laatste kilometers richting de finish afgelegd terwijl en een muzikaal feest gaande is.


Gaypride Amsterdam

Wie heeft de beelden niet gezien van de duizenden bootjes die voornamelijk roze en in regenboog kleuren zijn versierd. De Canal Parade wordt ook nog steeds gezien als hoogte punt van dit gratis festival.

De Gaypride is uitgegroeid tot een feest voor iedereen, ondanks dat er nog steeds tegenstanders zijn. Dit kun je niet aan de bezoekers aantallen zien er komen tijdens deze dagen honderdduizenden bezoekers.

Het feest wordt gevierd in de gehele binnenstad naast de Canal Parade heb je ook nog kunst en cultuur, de Pride Wallk, Pride Park en de Street Parties kortom ruim een week lang feest door bezoekers uit heel Nederland en het buitenland.


Bevrijdingsfestivals

Op 5 mei zijn er vele evenementen en festivals omdat op deze dag veel mensen vrij zijn. in totaal zijn er 14 bevrijdingsfestivals in Nederland in 12 provincie in elke provincie minimaal 1. De bevrijdingsfestivals zijn gratis toegankelijk. Elk jaar ruim 200 optreden van bekende en minder bekende artiesten die er allemaal een feestje van maken.

De plaatsten met een bevrijdingsfestival zijn:


Appelpop

in 2022 wordt Appelpop gehouden op de vernieuwde Waalkade in Tiel. Elk jaar staat Appelpop het tweede weekend van september op de agenda. Tijdens dit weekend zijn er 3 podiums met vele optredens van grote en bekende artiesten. De genres zijn heel divers zodat er voor iedereen een geschikt optredens is. Dat de muziek die er gedraaid wordt goed is en dat het er gezellig is blijft wel met 125.000 bezoekers per dag (onder normale omstandigheden). Het bier en de wijn is niet gratis maar de sfeer, de muziek en de toegang wel.

De Koningsfeesten

Uiteraard mogen de koningsfeesten niet ontbreken. Op 27 april wordt Koningsdag gevierd in diverse plaatsten begint het eigenlijk een dag eerder al. Naast vele optredens van plaatselijke verenigingen en artiesten, zijn er ook locaties genoeg waar Nederlands Bekende artiesten optreden. Naast muziek is er op koningsdag veel meer te beleven zodat vrijmarkten, kinderspektakel zoals springkussens, en vele andere activiteiten. Elke dorp vier Koningsdag het ene dorp wel groter en fanatieker dan het andere dorp. In de steden zijn er vaak op verschillende plekken diverse activiteiten.

Benieuwd naar de leuke vrijmarkten en feesten in Nederland bekijk onze blog dag eens met de 7 leukste Vrijmarkten.

De beste dierentuin deals vind je op Tripper.nl

Vergelijkbare berichten