|

De 7 leukste dierentuinen in Noord-Brabant 2023

In Nederland zijn er 67 parken / tuinen met een dierentuinvergunning. Niet alle dierentuinen met een vergunning zijn ook het hele jaar geopend voor publiek. 14 parken met een dierentuinvergunning worden gezien als grote dierentuinen waarvan er 3 in Noord-Brabant liggen. Dit is Safaripark Hilvarenbeek, Dierenrijk Nuenen en ZooParc overloon.

Uiteraard zijn er meer dierenparken van 3 in de provincie Noord-Brabant. De verschillen zijn groot tussen de dierenparken, zowel aankleding, het aantal dieren en het assortimenten diersoorten. Voor deze pagina ben ik opzoek gegaan naar de 7 leukste dierentuin in Noord-Brabant.

De dierentuinen worden uitgebreid beschreven zodat je een goed beeld krijgt of deze dierentuin voor jullie geschikt is voor een bezoekje. Als er kortingskaarten beschikbaar zijn voor de dierentuinen worden deze link met je gedeeld bij de omschrijving.

Best Zoo

Best Zoo is ook een kleine dierentuin, maar wel een kleine dierentuin met bijzondere dieren die je niet snel in andere dierentuin ziet. Je vind hier dieren, zoals de tamandua (miereneter) en de Wallaroe (bergkangoeroe). Het park ligt in de plaats Best in de provincie Noord-Brabant.

In het park heb je diverse voederpresentaties die echt iets toevoegen en ook zeker de moeite waard zijn om te beleven. Ook zijn er regelmatig extra activiteiten in het dierenpark.

Best Zoo is een zeer verzorgde dierentuin waar je dichtbij de dieren kunt komen, bij sommige dieren mag je zelfs door hun verblijf heen lopen om ze extra goed te kunnen bekijken.. Naast de bijzondere dieren vind je ook bekendere dieren zoals exotische dieren (Kamelen en woenstijnlynxen), hoefachtigen, katachtigen, zoogdieren zoals buideldieren en apen.

In totaal vind je hier ongeveer 125 verschillende diersoorten. Dit is veel voor een kleine dierentuin. Ook mede hierdoor mag de dierentuin niet ontbreken in de top 7 van mooiste dierentuinen van Noord-Brabant.


Safaripark Beekse Bergen

Safari in Nederland het is mogelijk bij Safaripark de Beekse Bergen. Je kunt het park bewonderen op 4 manieren te voet, met je eigen auto, met een bus en met een grote Mississippiboot. Het is aan te raden om voor meerdere verschillende mogelijkheden te kiezen zodat je ook alle dieren kunt spotten en bewonderen.

De dieren leven niet in een kooi maar hebben een groot gebied waar ze kunnen rondlopen. In totaal zijn er meer dan 100 verschillende diersoorten die je van heel dichtbij kunt bekijken. Op het park is een roofvogel demonstratie en er zijn verschillende voederpresentaties. Tijdens deze momenten wordt er ook extra veel informatie verteld over de dieren een echte aanrader. Dit geldt ook voor de boottocht een unieke manier met een prachtige boot om dichtbij de dieren te komen.

Op het park zelf zijn vele speeltuinen en horeca punten waar de kinderen kunnen spelen en jij helemaal tot rust kan komen. Uiteraard is er ook een leuke show met vele souvenirs en aandenken van het Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek.


Dierenrijk

Dierenrijk in Nuenen staat bekend als een kindvriendelijk dierenpark met ruim 65 verschillende Europese en Aziatische diersoorten. Terwijl je bij veel kleinere dierentuinen ook veel kleinere diersoorten vind is dit niet het geval in Dierenrijk. Je vind uiteraard ook kleinere dieren maar ook olifanten en neushoorns.

Bij de neushoorns en de olifanten is er ook en mogelijkheid om de voederpresentatie te bekijken, ook bij diverse andere dieren is dit mogelijk. Op verschillende tijdstippen zijn er voederpresentaties niet alleen leuk om te zien, maar ook nog eens erg leerzaam.

Het park is 16 hectare groot, en heeft diverse speeltuinen waaronder een indoor speelpaleis en een leuke kinderboerderij. Vervelen is niet mogelijk op het park. Dierenrijk is een prachtige combinatie van grote en kleine dieren in een kindervriendelijke omgeving waaronder het een zeer geschikt park is voor families.


Reptielenhuis De Aarde

Het reptielenhuis de Aarde in Breda is een heel andere dierentuin,. Bij reptielen denken mensen vaak aan griezelige en gevaarlijke dieren, maar bij dit dierenpark zal je zien dat dit zeker niet altijd het geval is. Bij de Aarde laten ze zeker de andere kant van de reptielen zien. Tijdens rustige dagen is het zelfs mogelijk om de dieren van dichtbij te bekijken en zelfs aan te raken. Uiteraard wel onder deskundige begeleiding.

De Aarde heeft een groot aanbod in bijzondere reptielen zoals de kaaimannen, tijgerpython, breedvoorhoofdkrokodil, leguanen, kameleons, schildpadden en hydrosaurussen. Je vind hier ook diverse schildpadden.

Deze overdekte dierentuin heeft voor de kinderen een leuke leerzame educatieve speurtocht. Dit prachtige reptielen huis ziet er zeer verzorgd uit en wordt niet voor niets als mooiste reptielenhuis gezien van Nederland.

ZooParc Overloon

ZooParc Overloon in een dierenpark in het Noord-Brabantse Overloon. Het park is geopend sinds 2000 en is nog altijd in ontwikkeling. In totaal vind je hier meer dan 60 verschillende soorten dieren van kleine dieren in de kinderboerderij tot witte tijgers die minder aaibaar zijn.

Het park is verveeld in 7 verschillende expeditie gebieden, kinderen kunnen in het park verschillende opdrachten uitvoeren om meer te weten te komen over de bijzondere dieren die het park heeft.

In 2021 is een nieuw gebied geopend Madidi dit is een Zuid-Amerikaanse gebied met dieren en planten uit Zuid-Amerika, het gebied is 1 hectare groot en heeft 20 verschillende diersoorten.

Tijdens de tocht door het dierenpark is het aan te raden goed op te letten omdat je vele avonturenpaadjes hebt, die sluippaadjes brengt je op plekken waar je anders niet komt is dat niet gaaf? Misschien vind je ook wel de grote speeltuin waar je heerlijk kunt ravotten.


Dierenpark de Oliemeulen

Oliemeulen-slider-2

Dierenpark de Oliemeulen is gelegen in een oude en rond een 17e eeuwse boerderij in Tilburg. In 1987 werd dit dierenpark geopend als Reptielenhuis “De Oliemeulen”. In de jaren 90 werden er ook andere dieren aangetrokken, zoals, roofvogels, wasberen, papegaaien en apen. in 1992 werd op het aanliggend perceel het zoogdieren- en vogelpark gedeelte geopend.

De dierentuin heeft inmiddels meer dan 150 diersoorten, naast reptielen en apen en roofvogels zie je tegenwoordig ook katachtigen en krokodillen en nog veel meer leuke dieren. Het bijzondere aan Oliemeulen is dat de enthousiaste verzorgers graag vertellen over hun bijzondere dieren en dat je ook diverse dieren mag aanraken. Zo is er regelmatig een demonstratie met een wurgslang en een vogelspin.

Voor de kinderen zijn er diverse speeltoestellen zodat er ook gespeeld kan worden naast het bewonderen van de dieren. Uiteraard is er ook een horecagelegenheid zodat je ook nog even uit kan rusten met een drankje en een hapje.


Dierenpark Zie-ZOO

Dierenpark Zie-ZOO is niet Zoomaar een dierenpark het is het dierentuin in de Brabantse Volkel. Het is niet alleen een dierentuin, maar ook een dagbesteding en een training voor mensen met een autisme.

Eeg Manders de oprichter van Zie-Zoo is begonnen met enkele hyena’s in zijn achtertuin en is inmiddels uitgegroeid tot een dierentuin. In 2000 werd Zie-Zoo geopend als een kweekcentrum en dierenpark voor exotische dieren op non-commerciële basis met gratis entree. 14 april 2013 is het park geopend als dierentuin en wordt sindsdien ook entree gevraagd. in 2014 is begonnen met een uitbreiding, in fases moet de dierentuin groeien tot een park met 5 hectare aan vermaak.

De dierentuin heeft diverse bijzondere dieren zoals de de nevelpanter, de veelvraat, sneeuwgeiten, Siberische vuurwezel, ringstaartmangoest, Aziatische rode hond en de Amerikaanse zwarte beer en meer.

Zie-Zoo is een echt familiepark dat niet al te groot is dus en ook nog eens erg overzichtelijk en met een mooi maatschappelijk doel. De Dierentuin is gelegen naast de luchtmachtbasis in Volkel.


De beste dierentuin deals vind je op Tripper.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *