Top 7 van de leukste kerstshows in de tuincentra 2023 (Nederland)

In 2020 waren er 489 tuincentra in Nederland. Deze worden het hele jaar door bezocht, maar tijdens de kerst periode is het hier vaak extra druk. Dit heeft te maken met de kerstshow die er staat uitgestald. Uiteraard is het doel om zoveel mogelijk te verkopen en alle mogelijkheden te laten zien. Maar het is ook een lust voor het oog en een goede plek om inspiratie op te doen en uiteraard je kerstcollectie uit te bereiden.

De kerstshows zijn voor veel mensen ook een middagje of een dagje uit, lekker slenteren door de kerstshow en afsluiten met een kopje koffie, taartje of iets anders lekkers. Helaas heeft niet elk tuincentrum een kerstshow om je vingers bij af te likken. Om te zorgen dat jij niet bij het verkeerde tuincentrum stat heb ik de 7 mooiste tuincentra voor je op een rij gezet.

De tuincentra in de top 7 worden uitgebreid toegelicht en is aangevuld met een filmpje van het tuincentrum. De filmpjes kunnen een impressie zijn van voorgaande jaren maar ook van de huidige kerstshow. Dit allemaal om je een goed beeld te geven, zodat jij weet welk winter wonderland geschikt is voor jullie.

Kerstmis: de leukste tijd van het jaar. Overal zie je lampjes, het is gezellig en het draait allemaal om samen zijn. Ook de tuincentra zijn deze periode helemaal omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Leuk om samen met je familie heen te gaan! Je kunt heerlijk genieten van de kerstsfeer en de leukste trends. Wij vertellen je in welke tuincentra je de leukste kerstshows kunt vinden.

TuinTuin

Coppelmans Nuenen – Nuenen

In Nuenen tussen Eindhoven en Helmond vind je het grote en vernieuwde tuincentrum Coppelmans Nuenen. Coppelmans valt niet zonder reden al jaren in de prijzen als het gaat om de beste en mooiste kerstshow. De styling van de winter wonderland is het neusje van de zalm. De kerstbomen zijn prachtig opgetuigd, de tafels zijn heerlijk vol, zoals het hoort met de kerst en er zijn zelfs plekken waar je mooie foto’s kunt maken.

Het leuke van deze kerstshow is dat er verschillende stijlen is gebruikt waardoor je ook heel eenvoudig inspiratie op kunt doen voor jouw thuis. Ondanks de vele verschillende stijlen blijft het overzichtelijk en mooi.

Het tuincentrum kun je 7 dagen in de week bezoeken.

Intratuin Duiven – Duiven

De kerstshow in de Intratuin van Duiven is één van de allergrootste van de Benelux. Elk jaar is er een nieuw thema. Je gaat via de bekende roltrap naar de kerst afdeling.

Het is verstandig de tijd te nemen als je alles wil zien wat er te zien is in de winter wonder wereld. Ondanks dat alles prachtige gestyled en ingericht is blijft de het kerstdorp toch wel één van de blikvangers en dit komt niet alleen door de omvang.

Als je klaar bent of als je even wilt uitrusten kies dan voor het restaurant het is er niet alleen gezellig maar ook erg lekker. Intratuin Duiven is 7 dagen in de week open is en zelfs koopavonden heeft.


Tuincentrum Osdorp – Amsterdam

In Amsterdam en de directe omgeving zijn er vele tuincentra maar als je een kerstshow wil om je vingers bij af te likken kun je het beste voor Tuincentrum Osdorp.

In het tuincentrum Osdorp vind je de laatste trends op het gebied van de kerst en deze zijn prachtige gedecoreerd in 5 verschillende thema’s uiteraard alles in passende kleuren en materialen. Ook is er een groot assortiment kerstbomen als jij er nog geen één thuis hebt is dit een goede plek om er een uit te zoeken.

Er is ook een lichtshow met de mooiste kerstverlichting voor binnen en buiten, dit is prachtig om te zien en tevens een goede plek om inspiratie op te doen. Het hoogte punt voor vele is het 1 Lemax kerstdorp. Dit is het grootste Lemax kerstdorp van Nederland met maar liefst 165 m². Dit kerstdorp doet mij denken aan de Efteling, waar doet het jouw aan denken?


Tuincentrum Oosterik Denekamp

Ver verscholen in Overijssel tegen de Duitse grens vind je Tuincentrum Oosterik gelegen in Denekamp. Voor vele een afstand maar zeker de moeite waard. Oosterik heeft ruim 10.000 m² verkoopoppervlakte en een groot gedeelte is helemaal in de kerstsfeer. Het tuincentrum is prachtige gedecoreerd een genot om naar te kijken.

Door dat alles groot is opgezet met eilanden zou het er niet snel te druk worden. De verschillende eilanden zijn één mooi en bijzonder ingericht. Waardoor het niet alleen voor de ouders maar ook voor de kinderen een leuk uitje is. Aan alles is gedacht bij Oosterik Denekamp van tafellinnen tot kerstkussentjes aan toe. Uiteraard ontbreekt het ook niet aan de vele kerstbomen.

Ook Oosterik is 7 dagen in de week geopend.


Tuincentrum Leurs – Venlo

Tuincentrum Leurs is de locatie als het gaat om kerstshow in Limburg. Dit grote tuincentrum van 15.000 m² staat vanaf oktober helemaal in het teken van de kerst, dit geldt voor het hele tuincentrum. Dat het hier niet alleen gezellig is maar ook nog een prachtig hebben niet alleen de Nederlanders ontdekt, maar ook de oosterburen komen hier graag.

Ook dit jaar is de blikvanger de miniatuurwereld van Lemax, dit is tevens een belangrijk onderdeel van de kerstshow. Uiteraard valt er nog veel meer te zien en ontbreekt het ook niet aan de nieuwe kersttrends. Tuincentrum Leurs mag zich gerust de leukste tuincentrum van Limburg noemen en heeft ook niet voor niets diverse prijzen gewonnen met de beste kerstshow van Nederland.

Een aanrader is het Tuincafé met een speeltuin voor de kinderen, je kunt hier rustig alles op je in laten werken terwijl je geniet van een kopje koffie of iets anders lekkers. Het uitgebreide tuincentrum Leurs Venlo is 7 dagen in de week geopend en door de weeks zelfs tot 20.00 uur.

Tuincentrum de Driesprong – Zoetermeer

Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer is wel een verrassing een kerstshow helemaal in eigen stijl anders dan anders. Vanaf het begin van de winkel tot aan de uitgang beleef je de winter wonderland gevoel. De kerstshow wordt al jaren gezien als allermooiste in de provincie Zuid-Holland.

in 2021 is gekozen voor 6 thema’s hieronder vind je thema’s met een korte uitleg.

  • Klassiek met een vintage touch: de klassieke kerstkleuren, rood, groen en goud, komen hier in verschillende tinten terug.
  • Wintertuin: sneeuwmannen maken en daarna in de keuken warme chocolademelk drinken; die sfeer staat centraal bij deze trend!
  • Winter tussen de Griekse goden: met de lichte kleuren en luxe, gouden accenten zet je met dit thema een chique sfeer neer.
  • Natuurliefhebbers: als natuurliefhebber zit u bij dit thema goed! Alles waar je bij denkt aan een bos kan je hier vinden.
  • Terug naar de jaren 70: met retro kleuren zoals terracotta en diverse bruin en goud tinten en vintage materialen zoals ribbelstof waan je je weer in de jaren 70!
  • Romantiek tussen de bloemen: roze, wit en bruintinten gecombineerd met bloemen, ijs en glitters!

Het tuincentrum de Driesprong is 7 dagen in de week geopend en vrijdagavond zelfs tot 21.00 uur.


Tuincentrum Borghuis – Deurningen

Het tuincentrum Borghuis is gelegen in Deurningen een klein plaatsje gelegen naast Hengelo in Overijssel. Borghuis heeft misschien wel de kleinste kerstshow van deze 7 en met minder spektakel maar deze pure kerstshow hoort misschien daarom wel in de top 7 terecht.

De kerstshow heeft een oppervlakte van circa  4000 m2, je wandelt langs allerlei kleuren en stijlen. Schitterende kerstverlichting, prachtig versierde kerstbomen, smaakvol gedekte tafels, zingende pinguïns, gezellige kerstdorpen en nog veel meer. De ideale plek om inspiratie en ideeën op te doen of een voor een gezellig middagje weg.

Tuincentrum Borghuis is 7 dagen in de week geopend. Vrijwel naast Tuincentrum Borghuis is een kaasboerderij met rondleidingen dit is een aanrader en goed samen te combineren.

TuinTuin

Vergelijkbare berichten